ОТКАЗАХА ДА ПУСНАТ ПРЕДСРОЧНО ОТ ЗАТВОРА ЕДИН ОТ УБИЙЦИТЕ НА СТУДЕНТА ОТ СЛИВЕН СТОЯН БАЛТОВ
март 22, 2023 4099 Прегледи

ОТКАЗАХА ДА ПУСНАТ ПРЕДСРОЧНО ОТ ЗАТВОРА ЕДИН ОТ УБИЙЦИТЕ НА СТУДЕНТА ОТ СЛИВЕН СТОЯН БАЛТОВ

Един от тримата, осъдени за убийството на студента Стоян Балтов преди 15 г., поиска да излезе предсрочно на свобода. Софийски градски съд обаче не уважи молбата на 40-годишния Александър Данаилов.

Студентът по медицина бе пребит от бой в нощта на 5 декември 2008 г. пред бившата дискотека „Амнезия“ в Студентския град с множество ритници в областта на главата и шията. Първокурсникът от Сливен и негови приятели излизат от дискотека и на метри от заведението са застигнати от 7-8 момчета. След спречкване и няколко обидни думи започва бой, в който на Балтов са нанесени смъртоносни ритници в главата.

За убийството са обвинени Александър Данаилов, Светлозар Стоилов и Вили Георгиев. Тримата са осъдени на по 18 г. затвор за убийството с особена жестокост и по хулигански подбуди, но се оказа, че последните двама не са в страната, избягали са и се укриват. Вили Георгиев бе задържан в ЮАР, но после освободен. Така в затвора влиза само Данаилов, който е извършил престъплението и под въздействието на алкохол.

Той започва да изтърпява присъдата си през декември 2014 г., при първоначален „строг режим“, заменен 4 г. по-късно на „общ режим“, а от юни 2021 г. е в Затворническо общежитие от открит тип.

По време на делото по неговото искане за условно предсрочно освобождаване става ясно, че той е награждаван и трудово ангажиран. От справката за съдимост пък е ясно, че освен присъдата за убийството има и още четири други предишни.

Досега е изтърпял малко над 9 години затвор и от работа около 3 години, остават му 5 години и 7 месеца.
Съдът обаче е категоричен, че макар да е изтърпял повече от една втора от наложеното му наказание, не са налице безспорни доказателства, че той реално се е поправил. „Може да се приеме, че е личност, която в условията на затвора демонстрира сравнително добро поведение, но извън охраняемата среда упорито води един престъпен начин на живот“, мотивират се магистратите и му отказват предсрочно освобождаване.

Решението не е окончателно и може да се обжалва.

 

24chasa.bg

Предишна ЗАПОЧНА РЕМОНТ НА КАНАЛИЗАЦИОННИТЕ ОТКЛОНЕНИЯ НА ДВА ЖИЛИЩНИ БЛОКА
Следваща УСМИХНЕТЕ СЕ 15 ПЪТИ … И ГЛАСУВАЙТЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

УВЕЛИЧАВА СЕ БРОЯТ НА БОЛНИТЕ ОТ ГРИП, НО Е РАНО ЗА ГРИПНА ЕПИДЕМИЯ

Броят на болните от остри респираторни заболявания и грип в Сливенска се увеличава. Техният брой през миналата седмица е бил 100 души, съобщи за Дарик д-р Даниела Калева, епидемиолог в здравната инспекция. „Дори и

Новини Сливен

ЗА ПЪРВИ ПЪТ В СЛИВЕН СЕ ПРОВЕЖДА НАЦИОНАЛЕН ЛЕТЕН-ДЕТСКО ЮНОШЕСКИ ТЕАТРАЛЕН ФЕСТИВАЛ „СЦЕНА ПОД СИНИТЕ КАМЪНИ“

Национален летен-детско юношески театрален фестивал „Сцена под Сините камъни“ се провежда за първи път в Сливен. В дните от 15 до 17 юни на сцената на зала ,,Зора” ще излязат

Новини Сливен

КОАЛИЦИЯ ГЕРБ – СДС В СЛИВЕН ОФИЦИАЛНО ОТКРИ ПРЕДИЗБОРНАТА СИ КАМПАНИЯ ЗА ИЗБОРИТЕ НА 11 ЮЛИ

Коалиция ГЕРБ – СДС в Сливен официално откри предизборната си кампания за изборите на 11 юли.  Кандидатите за народни представители бяха представени в зала „Сливен“ от водача на листата и