ОТИДЕ СИ МАРГАРИТ ГАНЕВ – ВЪЗПИТАНИК НА ГИМНАЗИЯ „ЗАХАРИЙ СТОЯНОВ“ – СЛИВЕН И ТЯСНО СВЪРЗАН С ГРАДА ПОД СИНИТЕ КАМЪНИ
юни 10, 2019 5752 Прегледи

ОТИДЕ СИ МАРГАРИТ ГАНЕВ – ВЪЗПИТАНИК НА ГИМНАЗИЯ „ЗАХАРИЙ СТОЯНОВ“ – СЛИВЕН И ТЯСНО СВЪРЗАН С ГРАДА ПОД СИНИТЕ КАМЪНИ

Отиде си доц. Маргарит Ганев, доктор по международно право. Възпитаникът на езикова гимназия „Захарий Стоянов“ – Сливен е издъхнал внезапно на 10 юни сутринта, научи Sliveninfo.

Маргарит Ганев ни напусна на 60 години. Той бе един от най-сериозните специалисти по международно право в България. Преподаваше в няколко университета.

Маргарит Ганев бе зам.-министър на правосъдието, когато България стана член на ЕС . Той бе един от първите българи, обявили се срещу затварянето на 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ-Козлодуй.

Маргарит Ганев бе сред малцината българи, които успяха да се срещнат с арестуваните наши медицински сестри в Либия, докато те бяха в затвора. Специалистът по международно право оставя десетки научни книги и публикации в специализирани издания.

Маргарит Ганев беше син на някогашния шеф на Окръжно управление на МВР в Сливен генерал Никола Ганев и Ана Колева, видна общественичка в града под Сините камъни.

Поклон пред светлата му памет.

Sliveninfo изказва специални съболезнования на Ана Колева, майка на Маргарит Ганев.

 

Предишна УЧЕНИЦИ, УЧИТЕЛИ И МУЗЕЙНИ РАБОТНИЦИ СЕ ПОКЛОНИХА ПРЕД ЛОБНОТО МЯСТО НА ДИМИТЪР СТЕФАНОВ КАЗАКА
Следваща РЕГИОНАЛЕН ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ "Д-Р СИМЕОН ТАБАКОВ" - СЛИВЕН С ПОРЕДЕН СПЕЧЕЛЕН ПРОЕКТ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ДИМИТЪР СЯРОВ: ВСЕКИ ОТ НАС И ВСИЧКИ ЗАЕДНО

Нашата БГ е в състояние на пле/се/нясване. И нито Кьовеши, нито който й да е отвън, може да спре процеса – от пленяване през пленясване към гангрена. Само всеки от

Новини Сливен

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

  Бащата на Иванчо го пита: – Иванчо, как завърши годината? Иванчо отговаря: – Супер, тате, удължиха ми договора за V клас с още една година… – Обвиняеми, как се

Новини Сливен

ПЛАНИНСКИ МАРАТОН СЛИВЕН 2018 В НЕДЕЛЯ

Планински маратон Сливен 2018 ще се проведе в неделя, 20 май. Той включва бягане 52 км с обща положителна денивелация 2000 м, 32 км/ 1500 м D+, 9 км/400 D+

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

11 + 13 =