ОТИДЕ СИ МАРГАРИТ ГАНЕВ – ВЪЗПИТАНИК НА ГИМНАЗИЯ „ЗАХАРИЙ СТОЯНОВ“ – СЛИВЕН И ТЯСНО СВЪРЗАН С ГРАДА ПОД СИНИТЕ КАМЪНИ
юни 10, 2019 4835 Прегледи

ОТИДЕ СИ МАРГАРИТ ГАНЕВ – ВЪЗПИТАНИК НА ГИМНАЗИЯ „ЗАХАРИЙ СТОЯНОВ“ – СЛИВЕН И ТЯСНО СВЪРЗАН С ГРАДА ПОД СИНИТЕ КАМЪНИ

Отиде си доц. Маргарит Ганев, доктор по международно право. Възпитаникът на езикова гимназия „Захарий Стоянов“ – Сливен е издъхнал внезапно на 10 юни сутринта, научи Sliveninfo.

Маргарит Ганев ни напусна на 60 години. Той бе един от най-сериозните специалисти по международно право в България. Преподаваше в няколко университета.

Маргарит Ганев бе зам.-министър на правосъдието, когато България стана член на ЕС . Той бе един от първите българи, обявили се срещу затварянето на 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ-Козлодуй.

Маргарит Ганев бе сред малцината българи, които успяха да се срещнат с арестуваните наши медицински сестри в Либия, докато те бяха в затвора. Специалистът по международно право оставя десетки научни книги и публикации в специализирани издания.

Маргарит Ганев беше син на някогашния шеф на Окръжно управление на МВР в Сливен генерал Никола Ганев и Ана Колева, видна общественичка в града под Сините камъни.

Поклон пред светлата му памет.

Sliveninfo изказва специални съболезнования на Ана Колева, майка на Маргарит Ганев.

 

Предишна УЧЕНИЦИ, УЧИТЕЛИ И МУЗЕЙНИ РАБОТНИЦИ СЕ ПОКЛОНИХА ПРЕД ЛОБНОТО МЯСТО НА ДИМИТЪР СТЕФАНОВ КАЗАКА
Следваща РЕГИОНАЛЕН ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ "Д-Р СИМЕОН ТАБАКОВ" - СЛИВЕН С ПОРЕДЕН СПЕЧЕЛЕН ПРОЕКТ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СТЕФАН А. ОТИВА В ЗАТВОРА ЗА ГРАБЕЖ НА МОБИЛЕН ТЕЛЕФОН

Ефективно наказание от 2г. „лишаване от свобода“ ще търпи  Стефан А. затова, че на 19.01.2019 г. в гр.Сливен, в условието на опасен рецидив отнел мобилен телефон на стойност 271лв. от

Новини Сливен

ПОЛИЦИЯТА В КОТЕЛ РАЗКРИ НЕЛЕГАЛЕН ТЮТЮН

Нелегален тютюн и ръчно свити цигари без акцизен бандерол са иззети при операция на полицията в Котел. Служители на районното управление са извършили проверки в търговски обекти и части домове

Новини Сливен

„МУЗИКАЛНИ КОНТРАСТИ“ В ЗАЛА „СЛИВЕН“

Симфоничен концерт „Музикални контрасти“ ще зарадва сливенската публика на 22 февруари 2018 г. от 18.30 ч., в зала „Сливен“. Гост- изпълнители на Сливенски симфоничен оркестър ще бъдат Валентина Славова- сопран

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

sixteen − eleven =