ОТИДЕ СИ ЛЕКАР, РАБОТИЛ В СЛИВЕНСКАТА БОЛНИЦА „АМБРОАЗ ПАРЕ“
18.02.2021 3873 Прегледи

ОТИДЕ СИ ЛЕКАР, РАБОТИЛ В СЛИВЕНСКАТА БОЛНИЦА „АМБРОАЗ ПАРЕ“

Един от най-добрите бургаски лекари – реаниматорът д-р Петър Митков от УМБАЛ „Дева Мария“, е починал преди няколко часа, съобщиха негови близки. Той е издъхнал след скоротечно онкологично заболяване, научи Флагман.бг.

Анестезиологът е бил на работа допреди три седмици, имал е леко неразположение, направил си е тест за коронавирус, тъй като през последните месеци бе в специализираното ковид отделение. Резултатът е бил отрицателен, но е диагностициран с тежко онкологично заболяване, което ни отне топ специалиста за по-малко от 20 дни.

Д-р Митков ни напуска на 57 години. Той е завършил медицина в Одеса, а след това придобива специалност „Детски болести“. В началото на кариерата си работи като детски лекар в Украйна. През 1998 година взема втора специалност – „Анестезиология и интензивно лечение“. До 2013 година е в СХБАЛ „Амброаз Паре“ в Сливен, а след това се присъединява към екипа на УМБАЛ „Дева Мария“.

Той бе изключителен специалист от най-високо ниво. Преминал е през множество допълнителни курсове и следдипломни квалификации.

Поклонението ще е утре в 11 часа в Гробищния парк.

Sliveninfo научи, че д-р Митков е роден в гр. Твърдица, Молдова. Съпругата му е от Украйна, където той е учил. С сливенската болница “ Амброаз Паре “ го помнят като прекрасен специалист.

 

Предишна УЧЕНИЧКА ОТ СЛИВЕН СТАВА „ПОСЛАНИК ЗА ЕДИН ДЕН“
Следваща БЛАГОДАРСТВЕНО ПИСМО ДО МЕДИЦИ ОТ МБАЛ "Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ"- СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

АКТЬОРЪТ, КОЙТО ИСКА ДА КАЗВА ОТ СЦЕНАТА НЕЩО ВАЖНО

Младите в театъра: МАРИО ТОПАЛОВ – за Човещината, Истинското общуване и Социалната позиция на театралния човек. Гледайте Марио Топалов в първата му главна роля на 25 март, в пиесата на

Новини Сливен

ЕДИН УСПЯЛ СЛИВНАЛИЯ ИМА ЮБИЛЕЙ ДНЕС

Един успял сливналия приема поздрави за своя 60-годишен юбилей на днешния 14-ти май. Той се казва Георги Стоянов – бизнесмен, общински съветник, председател на комисия в местния парламент и председател

Новини Сливен

КРИМИНАЛИСТИТЕ НА СЕКТОР „ПКП“ СА ШАМПИОНИТЕ В ТУРНИРА ПО ФУТБОЛ ЗА КУПАТА НА ОДМВР – СЛИВЕН

Отборът на ТОП криминалистите спечели турнира по футбол на малки врати за купите и наградите на Директора на ОДМВР-Сливен, който се  проведе по повод професионалния празник на МВР-5 юли. В