ОТЕЦ ИВАН ОТ СЛИВЕН ЗАПОЧНА ГЛАДНА СТАЧКА ДО ИЗБОРА НА ЕПИСКОП ЙЕРОТЕЙ ЗА ВЛАДИКА
18.03.2024 4864 Прегледи

ОТЕЦ ИВАН ОТ СЛИВЕН ЗАПОЧНА ГЛАДНА СТАЧКА ДО ИЗБОРА НА ЕПИСКОП ЙЕРОТЕЙ ЗА ВЛАДИКА

Отец Иван от сливенския храм „Света Троица“ започна гладна стачка до избора на епископ Йеротей за Сливенски митрополит.

„От днес спирам да се храня и да пия вода. Или Светият синод ще касира касацията си, или аз ще умра. Сливенска епархия вече избра своя митрополит в лицето на епископ Йеротей. Няма да се прибирам, ще спя в колата, тук на площада“, обяви свещеникът, според когото част управляващите днес църквата ни са ОПГ – организирана престъпна група.

Пред сградата на митрополията в Сливен отец Иван стартира и 2 подписки. Едната е „За“ епископ Йеротей, а другата е  „Против“ епископа. Свещеникът каза, че е затворил храма „Света Троица“, където служи. Част от миряните от сливенския кв. „Речица“, където служи отец Иван, днес се подписаха „За“ епископ Йеротей.

Sliveninfo научи, че отец Иван има само един бъбрек заради инцидент и операция като малък. Това прави гладната стачка и липсата на вода изключително опасна за здравето му.

Отец Иван се подкрепя от своя баща отец Янко и брат си – отец Павел. Днес двамата бяха пред митрополията.

На място са и лидерите на КТ „Подкрепа“ в Сливен Емил Петков и Божидар Кисьов. До масичката за подписките има плакат: „Не ни заменяйте добрия пастир, който полага душата си за овците, с наемник, когото не познаваме“.

Минута преди изявлението си пред журналисти, отец Иван получи телефонно обаждане от Варненският митрополит Йоан, който е временен владика на Сливен. Свещеникът отрече да е бил заплашван, но призна за натиск да не стартира гладната си стачка.

На днешния 18 март отец Иван навършва 53 г. По думите му 30 от тях е свещеник, а още 20 е прекарал в църквата, защото е попски син.

Предишна ДВАМА МЪЖЕ СА ЗАДЪРЖАНИ ЗА 2 КИЛОГРАМА КАНАБИС В СЛИВЕН
Следваща СЛИВЕН ПРЕДСТАВИ „ВКУСЪТ И ДУХЪТ“ НА ГРАДА ПОД СИНИТЕ КАМЪНИ ПО ВРЕМЕ НА „ВАКАНЦИЯ И СПА – ЕКСПО 2024“

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ВИЛА ГОРЯ КРАЙ СЛИВЕН

Строителна неизправност в комин е причината за възникване на пожар във вила, намираща се в местността „Хисарлъка“ край Сливен. Сигналът е получен в 10,15 час на 17 март. Произшествието е

Новини Сливен

ПОЛИЦИЯТА РАЗСЛЕДВА ПАДАНЕ НА 3-ГОДИШНО ДЕТЕ

Полицията в Сливен разследва падане на 3-годишно дете, което е настанено в областната болница. Днес от МВР съобщиха, че е образувано досъдебно производство. Инцидентът е станал на ул. „Великокняжевска“. Няма

Новини Сливен

УЧЕНИЦИ ОТ НОВОЗАГОРСКИ ГИМНАЗИИ „ПРЕВЗЕХА“ МЕСТНАТА ВЛАСТ

В ранното утро на 2 юни 2023г. прага на сградата на Община Нова Загора прекрачиха млади и мотивирани момчета и момичета, ученици от СУ „Христо Ботев“, СУ „Иван Вазов“, ПГТТ