ОТДЕЛЕНИЕТО ПО НЕОНАТОЛОГИЯ В БОЛНИЦАТА ПОЛУЧИ ДАРЕНИЕ ОТ „КАПАЧКИ ЗА БЪДЕЩЕ
27.06.2024 1739 Прегледи

ОТДЕЛЕНИЕТО ПО НЕОНАТОЛОГИЯ В БОЛНИЦАТА ПОЛУЧИ ДАРЕНИЕ ОТ „КАПАЧКИ ЗА БЪДЕЩЕ

Отделението по неонатология към МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен получи дарение от доброволческата организация „Капачки за бъдеще“. Лично нейният основател Лазар Радков връчи дарението, в присъствието на зам.-кмета Камен Костов, медицинските сестри, лекари и акушерки.

Предоставени бяха инфузионна помпа, перфузор и няколко специализирани кислородни палатки, които подпомагат работата на лекарите в грижата им за най-малките пациенти. Д-р Невена Стефанова постави една от кислородните палатки на малък пациент в тежко състояние и след няколко минути показанията в дишането на детето се подобриха.

„Отново имаме вашата подкрепа и помощ. Благодарим на всички доброволци и обикновени хора, които се включват масово, дори съм виждала и малки деца да носят капачки. Благодарим от сърце“, каза д-р Стефанова.

Лазар Радков увери, че „Капачки за бъдеще“ продължава да подпомага неонатологични и детски отделения в страната. Предстои осигуряване на апаратура и за Детското отделение към болницата.

„Апаратурата помага за подобряване на състоянието на малките пациенти и улеснява работата на екипите, които работят в отделенията“, каза Лазар Радков. Той подчерта, че организаторите на Капачки за Бъдеще в Сливен работят много добре с Общината и срещат подкрепа и партньорство за редица инициативи. От своя страна Камен Костов увери, че взаимното партньорство ще продължи и занапред, защото е в името на благородна кауза.

Предишна МИНИСТЪР КАРАДИМОВ ПОЗДРАВИ КМЕТА РАДЕВ ЗА ПРОЕКТА НА ИНДУСТРИАЛЕН ПАРК В СЛИВЕН
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ГЕРБ ИЗДИГАТ ДИМИТЪР МИТЕВ ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ В СЛИВЕН

Адвокат Димитър Митев ще бъде издигнат за председател на общинския съвет в Сливен от ПП ГЕРБ. Новината съобщи общинският председател на партията Здравко Костадинов. „През последните четири години Димитър Митев

Новини Сливен

ГРАД КАТО ОРЕХ УДАРИ СЛИВЕН

Силна градушка удари Сливен малко преди 18 часа в четвъртък. Градът беше с големина на череша, но някой парчета стигаха големината на орех. На всичко отгоре градушката продължи цели 20

Новини Сливен

ПРАЗНИЧЕН КОНЦЕРТ НА СПОРТНО УЧИЛИЩЕ „ДИМИТЪР РОХОВ“ ПО СЛУЧАЙ НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА

С концерт в зала „Сливен“ Спортно училище „Димитър Рохов“ отбеляза началото на учебната 2022/2023 г. Проявата е и жест на признателност от страна на учителския колектив и учениците към директора