ОТДЕЛЕНИЕТО ПО ВЪТРЕШНИ БОЛЕСТИ В КОТЕЛ ВЕЧЕ СЕ НАМИРА В ОБЩИНСКИЯ МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР

ОТДЕЛЕНИЕТО ПО ВЪТРЕШНИ БОЛЕСТИ В КОТЕЛ ВЕЧЕ СЕ НАМИРА В ОБЩИНСКИЯ МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР

Отделението по вътрешни болести към МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ в Котел  вече се намира в сградата на Общинския медицински център. На празника на града, в новите помещения беше извършен водосвет за здраве.

Кметът на Котел Коста Каранашев благодари на изпълнителния директор на болницата – д-р Васислав Петров, че преди около десет години пое ангажимент към жителите на града и откри вътрешното отделение.

„До ден днешен, благодарение на неговата дума, в града ни има здравеопазване. Пожелавам на целия персонал на отделението да бъдат живи и здрави! Да се отнасят добре с пациентите, както и пациентите да се отнасят добре с тях“, каза Коста Каранашев.

Изпълнителният директор на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ – Сливен д-р Васислав Петров от своя страна благодари на кмета на Котел, на Общинския съвет и общинските съветници, за това че експедитивно са реагирали и са предоставили помещенията в Общинския медицински център за нуждите на отделението.

„За нас имаше реална опасност тази зима да останем на студено и нямаше да имаме възможност да изпълняваме работата си. Благодарение на бързата ви реакция, ние успяхме да се преместим тук, в тази прекрасна сграда. Докато има лекари от Котел и медицински специалисти, които имат желание да работят в това отделение, то няма да бъде закрито“, каза още д-р Петров.

Отделението разполага с приемно-консултативен кабинет, трима лекари, седем медицински сестри и шест санитарки. Разкритите легла по пулмология и кардиология са 18. Отделението има собствен ехокардиограф и ЕКГ.  Професионалната дейност, осъществявана от лекарите и другите медицински специалисти, е насочена към лежащо болни, спешни и планови пациенти с остри белодробни и сърдечно-съдови заболявания, които се нуждаят от активно болнично лечение. Отделението по Вътрешни болести ще осигурява денонощен прием на болни по спешност, 12-часов планов прием и 24-часова диагностика на пациенти от община Котел.

Предишна ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ЧЕСТИТИ ПРАЗНИКА НА ГРАД КОТЕЛ
Следваща ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ СЕ АНГАЖИРА С ПРОБЛЕМИТЕ НА МАЙЧИНОТО И ДЕТСКО ЗДРАВЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН ВЪВЕЖДА СИСТЕМА ЗА ЧЕКИРАНЕ НА СЛУЖИТЕЛИТЕ СИ

Община Сливен въвежда система за чекиране на своите служители. Официалното наименование е Система за контрол на достъп с турникети. В момента тя се монтира, видя репортер на Sliveninfo. „Системата е

Новини Сливен

ТРАДИЦИОННИЯТ БАЗАР ЗА ПРОДАЖБА НА МАРТЕНИЦИ В СЛИВЕН ЗАПОЧВА ОТ 14 ФЕВРУАРИ

Традиционният базар за продажба на мартеници в Сливен тази година ще се проведе от 14 февруари до 1 март, гласи издадената заповед от кмета Стефан Радев. В нея са регламентирани

Новини Сливен

ЩАНГИСТЪТ БОЖИДАР АНДРЕЕВ Е СПОРТИСТ № 1 НА СЛИВЕН ЗА 2019 ГОДИНА

Божидар Андреев  е спортист №1 на Сливен. Това показаха резултатите при обработване на номинациите на спортните клубове. Двукратният европейски шампион и трети на Световното първенство по вдигане на тежести при мъжете изпревари атлетката Радослава Мавродиева- европейска