ОТВАРЯТ ДЕТСКИ ГРАДИНИ, УЧИЛИЩА, ТЕАТРИ, ЗАВЕДЕНИЯ, ЗАЛИ ЗА ФИТНЕС
април 1, 2021 1101 Прегледи

ОТВАРЯТ ДЕТСКИ ГРАДИНИ, УЧИЛИЩА, ТЕАТРИ, ЗАВЕДЕНИЯ, ЗАЛИ ЗА ФИТНЕС

Министърът на здравеопазването нареди временни противоепидемични мерки, считано от 1 април, съобщиха от Областния кризисен щаб.

От днес, четвъртък, се допускат посещенията в кина, театри, музеи, галерии, библиотеки и циркови представления при заетост на не повече от 30 процента от капацитета на помещенията. Същото условие важи и за занятията от танцовото, творческото и музикалното изкуство. Допускат се и посещенията на залите за фитнес, спортните зали и клубове, плувни басейни и комплекси при използване на не повече от 30 процента от капацитета им и спазване на физическа дистанция от най-малко 1,5 метра.

От 1 до 12 април на магазините с нетна търговска площ над 300 кв. метра, предлагащи нехранителни стоки, се разрешава работа с клиенти само на откритите площи, прилежащи към търговския обект. Посещенията в заведения за хранене и развлечения се допускат само в откритите им площи – тераси, градини и др., при ограничено работно време от 6 до 23 часа.  Изключение са дискотеките, бар-клубовете, пиано-баровете и нощните заведения, които остават затворени до края на април.

От понеделник, 5 април,  възобновяват работата си детските ясли и градини.  От 12 април, след края на пролетната ваканция на учениците, се възобновява присъственото обучение на децата от 1-ви до 12-ти клас. Графикът ще бъде оповестен през следващата седмица. От 12 април се допускат  груповите дейности в центровете за подкрепа за личностно развитие и центровете за специална образователна подкрепа.

Предишна ПОЛИЦАИ СПИПАХА ПИЯН ШОФЬОР НА СИТРОЕН
Следваща Д-Р МАРИЕЛА КРАСИМИРОВА: НА 4 АПРИЛ НЕКА ОТСТРАНИМ ПРИЧИНИТЕ, КОИТО РАЗБОЛЯХА ДЪРЖАВАТА НИ И ДОКАЖЕМ, ЧЕ "ИМА ТАКЪВ НАРОД"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ДРАМА В СЛИВЕНСКО СЕЛО – МЪЖ ПРОСТРЕЛЯ С ПУШКА ЖЕНА СИ И СЪСЕДА СИ И СЕ САМОУБИ

64-годишен мъж простреля с пушка по жена си и съседа си и се самоуби, предаде bTV. Трагедията се е разиграла в сливенското село Трапоклово тази сутрин. Стрелецът отишъл при съпругата

Новини Сливен

ЗДРАВОСЛОВНОТО СЪСТОЯНИЕ НА ОБЯВЕНИЯ ЗА МЪРТЪВ МЪЖ НЕ СЕ Е ПОДОБРИЛО СЪЩЕСТВЕНО

Здравословното състояние на 72-годишният мъж, който по-рано бе обявен за мъртъв не се е подобрило съществено, съобщиха от реанимацията на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ Сливен. В момента в Спешна помощ

Новини Сливен

В РИМ-СЛИВЕН ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ МУЗЕЙНО-ОБРАЗОВАТЕЛНА ПРОГРАМА „ВАКАНЦИЯ В МУЗЕЯ“

През месец юни 2018 г. в Регионален исторически музей – Сливен ще се проведе музейно-образователната програма „Ваканция в музея – Виж! Учудвай се! Свържи! Помисли!”. Програмата за 2018 г. е