ОТВАРЯТ ДЕТСКИ ГРАДИНИ, УЧИЛИЩА, ТЕАТРИ, ЗАВЕДЕНИЯ, ЗАЛИ ЗА ФИТНЕС
април 1, 2021 932 Прегледи

ОТВАРЯТ ДЕТСКИ ГРАДИНИ, УЧИЛИЩА, ТЕАТРИ, ЗАВЕДЕНИЯ, ЗАЛИ ЗА ФИТНЕС

Министърът на здравеопазването нареди временни противоепидемични мерки, считано от 1 април, съобщиха от Областния кризисен щаб.

От днес, четвъртък, се допускат посещенията в кина, театри, музеи, галерии, библиотеки и циркови представления при заетост на не повече от 30 процента от капацитета на помещенията. Същото условие важи и за занятията от танцовото, творческото и музикалното изкуство. Допускат се и посещенията на залите за фитнес, спортните зали и клубове, плувни басейни и комплекси при използване на не повече от 30 процента от капацитета им и спазване на физическа дистанция от най-малко 1,5 метра.

От 1 до 12 април на магазините с нетна търговска площ над 300 кв. метра, предлагащи нехранителни стоки, се разрешава работа с клиенти само на откритите площи, прилежащи към търговския обект. Посещенията в заведения за хранене и развлечения се допускат само в откритите им площи – тераси, градини и др., при ограничено работно време от 6 до 23 часа.  Изключение са дискотеките, бар-клубовете, пиано-баровете и нощните заведения, които остават затворени до края на април.

От понеделник, 5 април,  възобновяват работата си детските ясли и градини.  От 12 април, след края на пролетната ваканция на учениците, се възобновява присъственото обучение на децата от 1-ви до 12-ти клас. Графикът ще бъде оповестен през следващата седмица. От 12 април се допускат  груповите дейности в центровете за подкрепа за личностно развитие и центровете за специална образователна подкрепа.

Предишна ПОЛИЦАИ СПИПАХА ПИЯН ШОФЬОР НА СИТРОЕН
Следваща Д-Р МАРИЕЛА КРАСИМИРОВА: НА 4 АПРИЛ НЕКА ОТСТРАНИМ ПРИЧИНИТЕ, КОИТО РАЗБОЛЯХА ДЪРЖАВАТА НИ И ДОКАЖЕМ, ЧЕ "ИМА ТАКЪВ НАРОД"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

140-ГОДИШЕН ЮБИЛЕЙ ЩЕ ОТБЕЛЕЖИ МБАЛ „Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ“ – СЛИВЕН

140 години от своето създаване ще отбележи МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен на 10 и 11 октомври. Програмата за честването на 10 октомври включва поднасяне на венец пред паметника на д-р

Новини Сливен

СИСТЕМЕН НАРУШИТЕЛ Е ЗАЛОВЕН ЗАД ВОЛАНА

Служители на група „Охрана на обществения ред“ при РУ-Нова Загора са установили неправоспособен водач, който системно управлява МПС. На 13 август, около 13,09 часа, източно от кв. „Загоре“, е извършена

Новини Сливен

ПОЧИНА ДОЦ. СТЕФАН МИРЧЕВ – ЛЕЧИТЕЛЯТ НА СТАРИЯ БРЯСТ

Отиде си доц. Стефан Мирчев от Лесотехническия институт. Това е човекът, който се грижеше за Стария бряст от 2012 г. до 2017 г. През последните близо 12 месеца доцентът се