ОТВАРЯТ ДЕТСКИ ГРАДИНИ, УЧИЛИЩА, ТЕАТРИ, ЗАВЕДЕНИЯ, ЗАЛИ ЗА ФИТНЕС
април 1, 2021 1487 Прегледи

ОТВАРЯТ ДЕТСКИ ГРАДИНИ, УЧИЛИЩА, ТЕАТРИ, ЗАВЕДЕНИЯ, ЗАЛИ ЗА ФИТНЕС

Министърът на здравеопазването нареди временни противоепидемични мерки, считано от 1 април, съобщиха от Областния кризисен щаб.

От днес, четвъртък, се допускат посещенията в кина, театри, музеи, галерии, библиотеки и циркови представления при заетост на не повече от 30 процента от капацитета на помещенията. Същото условие важи и за занятията от танцовото, творческото и музикалното изкуство. Допускат се и посещенията на залите за фитнес, спортните зали и клубове, плувни басейни и комплекси при използване на не повече от 30 процента от капацитета им и спазване на физическа дистанция от най-малко 1,5 метра.

От 1 до 12 април на магазините с нетна търговска площ над 300 кв. метра, предлагащи нехранителни стоки, се разрешава работа с клиенти само на откритите площи, прилежащи към търговския обект. Посещенията в заведения за хранене и развлечения се допускат само в откритите им площи – тераси, градини и др., при ограничено работно време от 6 до 23 часа.  Изключение са дискотеките, бар-клубовете, пиано-баровете и нощните заведения, които остават затворени до края на април.

От понеделник, 5 април,  възобновяват работата си детските ясли и градини.  От 12 април, след края на пролетната ваканция на учениците, се възобновява присъственото обучение на децата от 1-ви до 12-ти клас. Графикът ще бъде оповестен през следващата седмица. От 12 април се допускат  груповите дейности в центровете за подкрепа за личностно развитие и центровете за специална образователна подкрепа.

Предишна ПОЛИЦАИ СПИПАХА ПИЯН ШОФЬОР НА СИТРОЕН
Следваща Д-Р МАРИЕЛА КРАСИМИРОВА: НА 4 АПРИЛ НЕКА ОТСТРАНИМ ПРИЧИНИТЕ, КОИТО РАЗБОЛЯХА ДЪРЖАВАТА НИ И ДОКАЖЕМ, ЧЕ "ИМА ТАКЪВ НАРОД"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

РЕМОНТИРАТ УЛИЦИТЕ В ПО-МАЛКИТЕ НАСЕЛЕНИ МЕСТА В ОБЩИНАТА

Извършват се ремонти на улиците в по-малките населени места. „През тази година предвиждаме 1 млн. лева за основен ремонт на улиците от целевите средства, които имаме“, заяви по време на

Новини Сливен

НАД 800 ПРОВЕРКИ ЗА СПАЗВАНЕ НА МЕРКИТЕ БЯХА ИЗВЪРШЕНИ ЗА СЕДМИЦА В ОБЛАСТ СЛИВЕН

Над 800 проверки бяха извършени от 15 до 21 март от институциите, ангажирани с контрола, за спазването на противоепидемичните мерки в област Сливен, съобщиха от Областния кризисен щаб. Проверени са

Новини Сливен

КМЕТОВЕТЕ НА НАСЕЛЕНИ МЕСТА В ОБЩИНА СЛИВЕН СЕ ЗАПОЗНАХА С УСЛОВИЯТА ЗА РЕГИСТРАЦИЯ НА КУЧЕТА

Собствениците на кучета, навършили шестседмична възраст трябва да ги представят на ветеринарен лекар за издаване на ветеринарен паспорт, обезпаразитяване и поставяне на ваксина. След като кучетата навършат 4 месеца, трябва