ОТБОРЪТ НА СУ „ПЕЙО КРАЧОЛОВ ЯВОРОВ“ Е ПОБЕДИТЕЛ В СЪСТЕЗАНИЕТО „ВАКАНЦИЯ ЗДРАВЕЙ! ДА ИГРАЕМ БЕЗОПАСНО!“
09.06.2023 580 Прегледи

ОТБОРЪТ НА СУ „ПЕЙО КРАЧОЛОВ ЯВОРОВ“ Е ПОБЕДИТЕЛ В СЪСТЕЗАНИЕТО „ВАКАНЦИЯ ЗДРАВЕЙ! ДА ИГРАЕМ БЕЗОПАСНО!“

Средно училище „Константин Константинов“ в град Сливен стана домакин на второто издание на ученическото състезание по проекта на МВР „Работа на полицията в училищата”, за учебната 2022/2023 година, под надслов „Ваканция здравей! Да играем безопасно!”. Събитието се проведе в следобедните часове днес. То бе организирано от служители към ОДМВР-Сливен в партньорство с Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни при Община Сливен и ръководителите на отборите, участващи в състезанието. Официални гости на събитието бяха кметът Стефан Радев, началникът на сектор „Пътна полиция”- Сливен главен инспектор Илиян Николов и Весела Паскалева директор на СУ„Константин Константинов“.

Програмата на МВР „Работа на полицията в училищата” се осъществява от 2000 година и е съществена част от превантивната работа на полицейските служители по отношение на престъпленията, извършвани от и срещу деца. Основната й цел е ранната превенция на подрастващите като с атрактивни занимания се утвърждава ценностното отношение към законите в страната и създава навици за безопасно поведение, умения да разрешаване на конфликти и вземане на адекватни решения в определени ситуации. Цели се общите усилия на всички институции и на обществото като цяло да намалят броя на децата, които влизат в конфликт със закона или стават жертва на престъпления.

От страна на Областната дирекция на МВР в Сливен в днешната проява участваха инспектори Детска педагогическа стая, служители на сектор „Пътна полиция“ и сектор „Специални тактически действия“.

9 отбора от сливенските училища се състезаваха в различни дисциплини, като демонстрираха знания и умения, свързани с полицейската работа. Наученото през учебната година беше оценявано от тричленно жури – началника на сектор „Пътна полиция” гл.инспектор Илиян Николов,  младши автоконтрольор Николай Стойчев и Емил Николов инспектор в сектор „Противодействие на криминалната престъпност”. Отборите решаваха кръстословица с основните полицейски дейности и термини, листовки с правилата за движение, редиха пъзел на пътен знак и се състезаваха с превозно средство по маркиран пътен участък за време и спазване на правилата. След сборуване на резултатите от четирите етапа на състезанието победител стана отборът на СУ „Пейо Крачолов Яворов”. Втори са учениците от ОУ „Елисавета Багряна“, трети се нареди отборът на Спортно училище „Димитър Рохов“ . Останалите участници получиха поощрителни награди.

Победителите получиха купи, грамоти и награди, осигурени от организаторите. Наградите бяха връчени от кмета на община Сливен Стефан Радев, главен инспектор Илиян Николов и г-жа Весела Паскалева.

На финала всички състезатели се срещнаха със служителите на  сектор „Специални тактически действия” към ОДМВР-Сливен и имаха възможност да се запознаят отблизо със спецполицаите и използваната от тях екипировка и въоръжение, като и да им зададат различни въпроси.

Предишна МИНЧО АФУЗОВ: РАБОТИХМЕ ПРОЗРАЧНО, ИНТЕНЗИВНО И В ИНТЕРЕС НА ХОРАТА
Следваща КОКТЕЙЛ ЗА ЗДРАВЕ В ДЕНЯ НА ПРИЯТЕЛСТВОТО

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЦЕНТЪРЪТ ЗА ПОДКРЕПА НА ЛИЧНОСТНО РАЗВИТИЕ ЩЕ КОНСУЛТИРА УЧЕНИЦИТЕ ДИСТАНЦИОННО

Във връзка с обявеното извънредно положение в страната на 13 март 2020 г., Центърът за подкрепа на личностно развитие – Център за кариерно ориентиране-Сливен продължава да консултира и информира учениците

Новини Сливен

СЛИВЕНСКИ ПОЖАРНИКАРИ СПАСИХА ЖИТЕН БЛОК, ПОРАЗЕН ОТ МЪЛНИЯ

Сливенски пожарникари са успели да спасят 21 декара пшеница при пожар, причинен от мълния. Сигналът е получен на 21 юни, в 14:59 часа, за пожар в пшеничен блок в землището

Новини Сливен

СПЕЦИАЛНИЯТ БРОЙ НА СПИСАНИЕ „ПЛАМЪК“ ПРЕДСТАВЯТ ТАЗИ ВЕЧЕР

В зала „Май“ тази вечер от 17.30 часа ще бъде представен специалният брой на списание „Пламък“. Той е посветен на 150 години първо театрално представление и 100 години професионален театър.