ОТБОРИ ОТ 11 СЛИВЕНСКИ УЧИЛИЩА СЕ ВКЛЮЧИХА В СЪСТЕЗАНИЕТО „ПИША И ЧЕТА ПРАВИЛНО“
май 11, 2022 520 Прегледи

ОТБОРИ ОТ 11 СЛИВЕНСКИ УЧИЛИЩА СЕ ВКЛЮЧИХА В СЪСТЕЗАНИЕТО „ПИША И ЧЕТА ПРАВИЛНО“

Отборите на 11 училища от Сливен се включиха в състезанието „Пиша и чета правилно“, посветено на 10 май – Ден на Хаджи Димитър и 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. То се провежда за втора поредна година и има за цел участниците да покажат знания, умения и любов към родния ни език и да отдадат почит пред паметта на Хаджи Димитър – достойния син на Сливен и България.

Проявата се организира от Община Сливен, с партньорството и подкрепата на Регионално управление на образованието – Сливен, Постоянната комисия по образование, наука, култура и вероизповедания при Общински съвет – Сливен и Институтът за български език при Българска академия на науките.

През целия ден на 10 май, в зала „Сливен“, деца от 1 до 7 клас участваха в следните категории, съобразно възрастта си – четене, краснопис, рецитиране на стихотворение, посветено на Хаджи Димитър, диктовка, решаване на кръстословица и есе.

Всички участници получиха сертификат за участие и книга.

След изключително оспорвана надпревара отборните награди бяха разпределени по следния начин:

Първа възрастова група – 1 – 4 клас

Първа награда – Начално училище „Васил Левски“

Втора награда – Основно училище „Елисавета Багряна“

Трета награда – Средно училище „Пейо К. Яворов“

 

Втора възрастова група – 5 – 7 клас

Първа награда – Профилирана природо-математическа гимназия „Добри Чинтулов“

Втора награда – Средно училище „Константин Константинов“

Трета награда – Основно училище „Д-р Иван Селимински“

Наградените отбори ще получат своите награди по време на церемонията за награждаване на даровити деца на 24.05.2022 г. от 12.00 ч. на открита сцена на пл. „Хаджи Димитър“.

Предишна САМО МАРИЯ ГРИГОРОВА СЕ ВЪЗДЪРЖА ЗА УДЪЛЖАВАНЕ ДОГОВОРА НА ЖАНЕТА СТОЙЧЕВА КАТО ДИРЕКТОР НА ПРЕДПРИЯТИЕ „ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ”
Следваща СТЕФАН РАДЕВ: КНИГАТА ТРЯБВА ДА Е НЕДЕЛИМ СПЪТНИК В РАЗВИТИЕТО НА ВСЯКО ДЕТЕ И НА ВЪЗРАСТНИТЕ ПРЕЗ ЦЕЛИЯ ЖИВОТ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЕНЧО ПЕТРОВ ПОЗДРАВЯВА СЛИВНАЛИИ ПО СЛУЧАЙ ТРЕТИ МАРТ

Уважаеми съграждани, На трети март се навършват 143 години от Освобождението на България. 3 март 1878 година е най-дълго очакваната и най- жадуваната дата в българския исторически календар. Договорът от

Новини Сливен

В СЛИВЕН ЗАПОЧНА МЕЖДУНАРОДНИЯТ ДЕТСКИ ТАНЦОВ ФОЛКЛОРЕН ФЕСТИВАЛ „ПРИЯТЕЛСТВО БЕЗ ГРАНИЦИ“

С пъстро и шумно дефиле започна 22-то издание на Международния детски фолклорен танцов фестивал „Приятелство без граници“. В него се включиха участниците във фестивала от Албания, Латвия Молдова, Румъния, Турция,

Новини Сливен

Д-Р МАЯ МИЛАНОВА: КОЖНИТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ СЕ ВЛОШАВАТ СЛЕД ПРЕКАРАН COVID-19

Кожните заболявания се влошават след прекаран COVID-19. Това каза в интервю за БТА д-р Мая Миланова, началник на Отделението по кожно-венерически заболявания към МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ в Сливен. Обострят