ОТБЕЛЯЗВАМЕ МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ
03.12.2023 1259 Прегледи

ОТБЕЛЯЗВАМЕ МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ

Международната общност днес чества официално деня, посветен на хората с увреждания и изразява своята подкрепа и дълбока съпричастност. По този повод на официалната си фейсбук страница кметът на община Сливен Стефан Радев акцентира върху ролята и участието на хората от уязвимите групи в обществения и социален живот.

„Бъдете сигурни, че вашите проблеми и ежедневни предизвикателства са и наши и всеки от нас трябва да подхожда към тях с отговорност и да дава добър пример. Едно общество е силно, когато е обединено, неговата зрялост се измерва в начина, по който се отнася към хората от уязвимите групи. В усилията му те да бъдат фактор и неизменна част от обществения и социален живот на страната, към достоен живот и достъпна среда. Радвам се, че през последните години Община Сливен успя да разшири обхвата на социалните си услуги и днес тя разполага с една от най-развитите мрежи. Много от тях предлагат ежедневна грижа, подкрепа, топла и приятелска атмосфера и най-добри условия“, пише сливенският градоначалник. Той им пожелава да бъдат здрави, все така активни, да не спират да мечтаят и винаги да отстояват себе си.

През 1992 г. Генералната асамблея на ООН обявява 3 декември за Международен ден на хората с увреждания.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща БОЙКО БОРИСОВ ПОЗДРАВИ ОТЛИЧНИЦИТЕ ОТ ГЕРБ - СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

„СВЕТЪТ СЕ ПРОМЕНЯ, ПОКОЛЕНИЯТА СЪЩО, РЕДНО Е И УПРАВЛЯВАЩИТЕ ДА ОТГОВАРЯТ НА ТАЗИ ПРОМЯНА“

Въпрос: Технолог Проданова, как според Вас ще изглежда бъдещият парламент? Вярвам, че хората ще излязат и ще подкрепят промяната, въпреки че се очаква средна, дори ниска избирателна активност, което никак не

Новини Сливен

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

На интервю за работа: – Как се казвате? – Васил. – Деца имате ли? – Да, син Васил и дъщеря Василка! – Хм, интересно… А домашни любимци? – Котка Васка!

Новини Сливен

ПЪТИЩАТА В ОБЩИНА СЛИВЕН СА ПРОХОДИМИ ПРИ ЗИМНИ УСЛОВИЯ

Пътищата в община Сливен за проходими при зимни условия, съобщи Снежана Кънева от отдел „Сигурност и управление при кризи“. След обилния снеговалеж в неделя, са предприети мерки за обработка на всички пътища