ОСТАВАТ 4 СЕДМИЦИ ДО КРАЯ НА КОНКУРСА ЕКО КОЛЕДА

ОСТАВАТ 4 СЕДМИЦИ ДО КРАЯ НА КОНКУРСА ЕКО КОЛЕДА

Не пропускай да се включиш – всяко предложение печели

Ако още не сте разбрали Топлофикация Сливен обяви конкурс, от който всички жители на Сливен печелят. Конкурсът е в унисон с дългосрочните европейски цели да се превърнем в рециклиращо общество. В момента само няколко държави в Европа предпочитат да депонират отпадъците си в по – голяма степен, отколкото да рециклират, както например правят в Белгия. Това са България, Румъния, Гърция, Филандия и Швеция.
Депата за съхранение на отпадъци създават същите предпоставки за замърсяване на въздуха, подпочвените води и почвата, както и най – тежките индустриални производства. Затова и повишаване на процента на отпадъци, който рециклираме или ополозотворяваме като общество е изключително важен.

Участниците задължително печелят,
а 3 от тях ще направят коледата си страхотна
с големите награди от Топлофикация Сливен
Всеки изпратил предложение ще получи за усърдието си свежото четиво за постигане на истинска Еко коледа. Освен полезни съвети как да украсиш пищно и празнично дома си с подръчни материали, книжката съдържа няколко подбрани рецепти и е чудесна възможност да се забавлява цялото семейство. В средата на месеца 3 ма от участниците ще спечелят големите награди от топлофикация Сливен.

Да участваш е лесно
Да се включиш в конкурса на топлофикация Сливен не се изискват никакви умения, а само да прегледаш вещите, преди да отидат в боклука и да развихриш въображението си.
„Ежедневно внасяме в дома си няколко картонени и найлонови опаковки с храната която купуваме, дават пример от маркетинг отдела на топлофикация Сливен. Какво по лесно ако вместо да ги извъхрлим ги нарежем на равни по ширина и дължина лентички и от тях изработим свеж гирлянд, с който да украсим дома си. Залепяте лентичката, така че да се получи окръжност, пъхате в нея следващата и отново залепяте – получава се пъстър синджир почти без никакви усилия. После снимаш с телефона си и изпращаш резултата на мейла на топлофикация. Това е всичко, а вече си намалил отпадъка, който генерираш с приблизително килограм.“

Всеки жител на Сливен печели
От топлофикация предвиждат, че в следствие на конкурса жителите на Сливен ще се рециклират поне 1 тон отпадъци. Макар цифрата да не е впечатляваща тя е добра малка крачка към голямата европейска цел и начин да се замислим, за всичко онова, което може да намали количеството на отпадъци, които изхвърляме ежедневно. Средно за Европа се рециклират около 37% от общото генерирано количество, а малко под 7% се ополозотворяват за производство на енергия. Целта е да се постигнат много по – високи нива на рециклиране и да се сведе до минимум добивът на допълнителни природни ресурси. Правилното управление на на отпадъците ключов елемент за гарантиране на ефективността на ресурсите и устойчивия растеж на икономиките.
С конкурса Еко Коледа топлофикация Сливен поставя значим обществен проблем по забавен и запомнящ се начин.

Предишна ЗАЛОВИХА ШОФЬОРИ С АЛКОХОЛ И НАРКОТИЦИ
Следваща ВАНДАЛИ ПОТРОШИХА ОСВЕТИТЕЛНИ ТЕЛА В ПАРК "АСЕНОВЕЦ"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

РУ-СЛИВЕН ИЗДИРВА СТЕФАН АСЕНОВ ИВАНОВ

РУ-Сливен търси информация за местонахождението на Стефан Асенов Иванов на 86 години от град Сливен. По данни на роднини той е напуснал дома си в сливенския квартал „Надежда” на 22

Новини Сливен

21 НОВИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС В ОБЛАСТ СЛИВЕН

914 са новите случаи на коронавирус от последното денонощие. Направените тестове са 6 324. Регистрираните с COVID-19 от началото на епидемията са 27 507, показват данните в Единния информационен портал.

Новини Сливен

НА 6 МАЙ ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ ТРАДИЦИОННИЯТ СЪБОР В СЕЛО ЖЕЛЮ ВОЙВОДА

След 2-годишно прекъсване, в село Желю войвода отново се организират празнични прояви по повод събора на селото –  6 май, Гергьовден. Събитието ще се проведе на стадиона. Предвидена е музикална