ОСТАВАТ БРОЕНИ ДНИ ДО НАЧАЛОТО НА ВТОРИЯ МЕЖДУНАРОДЕН ШАХМАТЕН ТУРНИР „ГЕОРГИ РАКОВСКИ“
28.06.2023 621 Прегледи

ОСТАВАТ БРОЕНИ ДНИ ДО НАЧАЛОТО НА ВТОРИЯ МЕЖДУНАРОДЕН ШАХМАТЕН ТУРНИР „ГЕОРГИ РАКОВСКИ“

В дните от 1 до 6 юли 2023 г. за втора поредна година Котел ще бъде домакин на международния турнир по шахмат „Георги Раковски”, в рамките на който ще се проведе и блиц турнир.

Турнирът ще се проведе под егидата на кмета на община Котел Коста Каранашев, в партньорство с Шахматен клуб „Ан Пасан“.

Към момента в мъжкия турнир има записани 108 участници, от България, Гърция, Турция, Индия, Сърбия, Румъния, Швейцария, Северна Македония, Нигерия, Канада, Украйна и Русия. Сред имената на гросмайсторите, които тази година са заявили участие се отличават тези на гросмайсторите Милен Василев и Петър Дренчев, националните състезатели на Северна Македония международен майстор Никола Николовски и Ивана Манова и други.

В рамките на състезанието ще се проведе и блиц турнир, в който заявки за участие са подали над 90 състезатели. Сред тях освен горепосочените, се отличава и името на легендата в българския женски шахмат гросмайстор Маргарита Войска.

Във втория международен шахматен турнир ще се проведе и детски такъв, в който към момента има подадени 54 заявки за участие.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ПОЗДРАВ НА КМЕТА НА ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА ГАЛЯ ЗАХАРИЕВА ПО ПОВОД НАЧАЛОТО НА КУРБАН БАЙРАМ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ИЗЛОЖБА, ПОСВЕТЕНА НА 150-ТАТА ГОДИШНИНА ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА БЪЛГАРСКАТА АКАДЕМИЯ НА НАУКИТЕ, ГОСТУВА В СЛИВЕН

Изложба „150 години Българска академия на науките” е уредена в Националния музей на текстилната индустрия в Сливен на пл. „Стоил войвода” 3. Нейното гостуване се организира от  Регионален академичен център

Новини Сливен

БЛИЦ: ЗАЩО ОКОЛО ПЪРВИЯ СЛУЧАЙ НА ЧУМА ПО ПРАСЕТАТА В СЛИВЕН МИРИШЕ?

Има нещо гнило около първия регистриран случай на свинска чума в Сливен. Фактологията е размита, а това, което със сигурност се знае навежда на интересни мисли. Умрялото прасе е диво

Новини Сливен

ТЕМАТА: „ТРАДИЦИИ, НАСЛЕДСТВО И ХРАНИ НА ГРАД КОТЕЛ“ СЪС СПЕЦИАЛНА НАГРАДА ОТ ШЕФ ИВАН МАНЧЕВ

Възпитаниците на Средно училище „Георги Ст. Раковски“, гр. Котел – Шехвал Юсуфова и Симона Добрева бяха сред младежите от цяла България, които взеха участие в националния ученически конкурс „Млади изследователи“.