ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ „ХРИСТО БОТЕВ“ Е С ИЗЦЯЛО РЕМОНТИРАНА СПОРТНА ПЛОЩАДКА
януари 13, 2023 268 Прегледи

ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ „ХРИСТО БОТЕВ“ Е С ИЗЦЯЛО РЕМОНТИРАНА СПОРТНА ПЛОЩАДКА

Приключи основният ремонт на спортната площадка в сливенското Основно училище „Христо Ботев“. Дейностите са извършени по Програма за изграждане и основен ремонт на спортни площадки в държавните и общинските училища към Министерство на образованието и науката (МОН). Бенефициент е Община Сливен.

„Радвам се, че проектното ни предложение успя да се класира по програмата на образователното министерство. Училището получи финансиране и ремонтира спортната си инфраструктура. Финансиране получиха и ППМГ „Добри Чинтулов“, където в момента се изгражда изцяло нова спортна площадка и училище  „Константин Константинов“, което приключи с ремонта на площадката. Така осигуряваме възможност, повече пространство и мотивация на учениците да спортуват и развиват физическите си умения“, коментира кметът Стефан Радев.

От своя страна директорът на училището Денко Делчев заяви, че това е първият ремонт на спортната площадка от 1987 г. насам, когато е постъпил там първоначално като учител. Той подчерта, че изградената спортна база ще даде повече самочувствие на учениците и възможност за спортни изяви, както и подобряване на качеството на учебния процес в часовете по физическо възпитание и спорт.

Общата квадратура на спортната площадка, която обхваща целия двор на училището, е около 1735 кв.м. Дължината е 55 метра, а ширината – 34 метра. Старата асфалтова настилка на площадката бе изцяло подменена и подсилена. След извършения ремонт се осигурява повече пространство, където могат да се практикуват видовете спорт от задължителната физическа подготовка на учениците.

Основно училище „Христо Ботев“ е с близо 200-годишна история. То е единственото в квартал „Клуцохор“. В него се обучават 530 ученици от първи до седми клас. Началниятетап на обучение обхваща 14 паралелки, водени от 14 начални учители и осем възпитатели. Учениците от основния етапса 220, разпределени в 11 паралелки.

Финансирането е по програмата на МОН. То е безвъзмездно и е в размер на над 99 хил. лв.

Предишна КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ Е ПОКАНЕН ДА УЧАСТВА В ИНВЕСТИЦИОННА КОНФЕРЕНЦИЯ В ИСТАНБУЛ
Следваща ТВЪРДИЦА ОТБЕЛЯЗА 145 ГОДИНИ ОТ СВОЕТО ОСВОБОЖДЕНИЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

НАГРАДИТЕ ОТ ФОТОКОНКУРСА БЯХА ВРЪЧЕНИ НА БАБИНДЕН

Изпълнителният директор на МБАЛ „Д-р Иван Селимински”-Сливен – д-р Васислав Петров, връчи наградите на победителите във фотоконкурса за бебета, родени в болницата през 2018 година. Децата получиха грамота и подарък

Новини Сливен

48 НОВИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС В ОБЛАСТ СЛИВЕН

1 310 са новите случаи на коронавирус, установени с направени 11 456 теста. 7 290 проби са били изследвани с PCR, други 4 166 – с бърз антигенен тест, показват

Новини Сливен

СПЕЦИАЛНИ БЛАГОДАРНОСТИ ОТ ПАЦИЕНТ КЪМ ОТДЕЛЕНИЕТО ПО СЪДОВА ХИРУРГИЯ НА МБАЛ „ХАДЖИ ДИМИТЪР”

Отделението по съдова хирургия на МБАЛ „Хаджи Димитър“ – Сливен и ръководството на болницата получават специални благодарности от пациент, на когото е направена безкръвна операция. Това е единственото лечебно заведение