ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ „КАП. ПЕТЪР ПАРМАКОВ“ – 220 ГОДИНИ СРЕДИЩЕ НА ДУХА В ГРАДЕЦ
10.03.2023 801 Прегледи

ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ „КАП. ПЕТЪР ПАРМАКОВ“ – 220 ГОДИНИ СРЕДИЩЕ НА ДУХА В ГРАДЕЦ

С пъстра програма, представена под формата на новинарска емисия Основно училище „Кап. Петър Пармаков“ в село Градец отпразнува 220-годишнината от своето създаване. Празникът се проведе в радиостудиото на STEM центъра на школото, който се оказа тесен за всички желаещи да присъстват на него.

„За мен е удоволствие да ви поздравя в този така важен за вас ден. Това, което се случва във вашето училище, буди възхищение. Пожелавам на всички преподаватели и ученици здраве и много вдъхновение. Нека пред Основно училище „Кап. Петър Пармаков“ има светло бъдеще дълги години“, каза в приветственото си слово зам.-кметът на Община Котел Шериф Куванджъ. Ресорният заместник-кмет на Община Котел присъства в Градец по повод празника заедно с председателя на Общински съвет Котел – Христина Чолакова и секретаря на Община Котел – Христо Карабекиров. Сред присъстващите бяха още преподаватели, чийто трудов път е започнал от училището в Градец, учители от съседни градове и родители.

Приветствие отправи и директорът на училището Силвия Ненова, която посочи, че тя и екипът ѝ са горди, че са част от училищната история и имат възможността да оставят частица от себе си в него. „В България са много малко училищата, които могат да се похвалят с такава годишнина, затова благодаря на всички родители, на всички партньори, че винаги са до нас и подкрепят нашите начинания!“

Цветна на песни, танци и стихове бе програмата, която представиха учениците от ОУ „Кап. Петър Пармаков“. Тя включваше още филм, представящ цялостната визия на училището, исторически хроники, както и интервюта с бивши директори, учители и ученици.

Специален поздрав с песента на Галена и Борис Дали „Наспа ли се любе ле“  отправиха и учениците Минка и Асен. Децата са победители в конкурса за имитатори, който училището е организирало по подобие на формата „Като две капки вода“ в навечерието на годишнината си.

Предишна КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ПОСЕТИ МИТРОПОЛИТ ИОАНИКИЙ
Следваща ОТЧЕТ НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ ЗА ДЕЙНОСТТА НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ СЛИВЕН ПРЕЗ МЕСЕЦ ФЕВРУАРИ 2023 ГОДИНА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КОЛЕДНИТЕ ВЪЛШЕБСТВА В СЛИВЕНСКИЯ КУКЛЕН ТЕАТЪР ТАЗИ СЕДМИЦА

На 15 декември, от 10.00 часа,  областният управител на град Сливен, Чавдар Божурски,  ще подари благотворително представление за деца, младежи и пълнолетни лица, ползващи социални услуги на територията на Община

Новини Сливен

КОНЦЕРТЪТ ЗА КРАЯ НА СЕЗОНА НА СИМФОНИЧЕН ОРКЕСТЪР-СЛИВЕН ЩЕ БЪДЕ „ЧЕРЕШКАТА НА ТОРТАТА“

Концертът за края на сезона на Симфоничен оркестър – Сливен ще бъде „черешката на тортата“, според директора на културния институт Кремена Оксенкруг. „Надявам се, че този концерт ще бъде един

Новини Сливен

ЕДИН ИЗНЕНАДВАЩ ВЕЧЕРЕН ПРОТЕСТ В СЛИВЕН

Между 40-50 души протестираха тази вечер в Сливен. Срещу всичко. Групата се събра пред паметника на Хаджи Димитър около 18 часа, а 40 минути по-късно потегли покрай общината, по ларгото.