ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ „Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ“ – СЛИВЕН ОТБЕЛЯЗА 115 ГОДИНИ ОТ СВОЕТО СЪЗДАВАНЕ
март 2, 2023 951 Прегледи

ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ „Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ“ – СЛИВЕН ОТБЕЛЯЗА 115 ГОДИНИ ОТ СВОЕТО СЪЗДАВАНЕ

Основно училище „Д-р Иван Селимински“ отбеляза 115 години от своето създаване с редица прояви. Кулминацията на честванията беше тържествен концерт, проведен на първи март в Драматичен театър „Стефан Киров“. Препълнената зала събра бивши и настоящи учители, ученици, родители, граждани и съмишленици. Сред официалните гости на събитието бяха кметът Стефан Радев, председателят на Общинския съвет Димитър Митев и др.

„По дългия си път на развитие, вашето училище зае и отстоява достойното си място с професионален екип, отдаден на просветната си мисия. Училище, в което учениците не само получават богати и базови знания за продължаване на своето образование, но и разкриват своята идентичност и творчески способности. Вярвам, че най-големият атестат за едно училище е успешната реализация на неговите ученици и в това отношение училище „Д-р Иван Селимински“-Сливен има много с какво да се гордее. Хиляди са момчетата и момичетата, които са учили в него и са пример за успешно реализиране в живота“, заяви градоначалникът. Той пожела на целия педагогически екип и на учениците упоритост, да надграждат постиженията си и да продължават да чертаят богатата история на училището.

Директорът на Основно училище „Д-р Иван Селимински“-Сливен Донка Славова благодари на кмета, на гостите на събитието, на своите колеги и на учениците за съвместната и ползотворна работа през годините.
„Сърцата ни се изпълват с гордост и умиление, защото 115 години сме част от историята на българската просвета. Нека се радваме на днешния ден с присъствие и мъдрост, оценявайки непреходността на просветното дело. Да си част от екипа на трето училище е привилегия и гордост. Щастлива съм, че имам тази чест“, каза Славова.
В програмата на концерта бяха включени музикални и литературни изпълнения на ученици от училището и техни връстници от художествени школи в града.

Училището носи името на родения в Сливен виден български възрожденец д-р Иван Селимински. Обществен и политически деец, участник в националноосвободителното движение и църковно-националните борби, учен и лекар, дарител за народна просвета.

Предишна РЕСТОРАНТ "ПРИ ХАДЖИЯТА" - ОТЛИЧНА КУХНЯ И ПЕРФЕКТНО ОБСЛУЖВАНЕ В СЪРЦЕТО НА СЛИВЕН
Следваща "ЛИНА" ОБЯВЯВА ДЕЖУРНИТЕ СИ ЛАБОРАТОРИИ НА 3 МАРТ

За автора

Може да харесате още

Новини

СТЕФАН РАДЕВ И ДРУГИ КМЕТОВЕ СЕ СРЕЩНАХА НА ЗАСЕДАНИЕ НА РАО „ТРАКИЯ“

Кметът Стефан Радев днес участва в разширено заседание на Управителния съвет и работна среща на кметовете от Регионалната асоциация на общини /РАО/ „Тракия“, съобщиха от общинския пресцентър в Сливен. То

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

– Змия ухапа тъщата! – И какво стана? – Умря. – Моите съболезнования! – Не, бе… Змията умря. Най-новите термини в психоанализата: – Таг синдром, цитатозависимост и лайкоманиакална депресия. –

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Mъж ce oбaждa във фитнec цeнтъp и питa: – Koлĸo тpябвa дa e виcoĸ eдин мъж, ĸoйтo тeжи 110 ĸг? – Kъм 2 м. Mъжът ĸъм жeнa cи: – Bидя