ОСМОКЛАСНИЦИ ОТ СУ „ГЕОРГИ СТ. РАКОВСКИ“ С РАЗНООБРАЗНИ ИНИЦИАТИВИ ПО ПОВОД СВЕТОВНИЯ ДЕН НА ЗЕМЯТА
април 22, 2023 369 Прегледи

ОСМОКЛАСНИЦИ ОТ СУ „ГЕОРГИ СТ. РАКОВСКИ“ С РАЗНООБРАЗНИ ИНИЦИАТИВИ ПО ПОВОД СВЕТОВНИЯ ДЕН НА ЗЕМЯТА

В навечерието на Световния ден на Земята осмокласници от паралелката  „Екскурзовод. Екскурзоводско обслужване“ при Средно училище „Георги Ст. Раковски“ в Котел показаха, че са грижовни бъдещи стопани на своя роден край и че знаят как да пазят нашата планета, съобщиха от местното училище.

Днес Земята има нужда от човечеството, а то трябва да пази въздуха, земята, водата и животните си – с тази мисъл осмокласниците от най-голямото котленско училище, придружени от преподавателя си Славка Докова, обединили сили и почистили зелените площи на училищния двор.

През изминалата седмица преподавателите по „Биология и здравно образование“ – Събина Георгиева и Рафие Адемова, отделили време в часовете си, за да запознаят учениците как да пазят земята чиста и как да спомогнат за предотвратяването на нейното замърсяване и безразборна горска сеч.

В началото на идната седмица, преподавателя по „Физика и астрономия“ Захари Стоянов ще проведе и последната инициатива, която организира гимназията в Котел по случай Световния ден на Земята. Тя е посещение на Природонаучния музей, където той ще запознае осмокласниците с музейната съкровищница, експонирана в залите му.

Във връзка с честването на Световния ден на Земята, на 24 април /понеделник/ Народно читалище „Съгласие-Напредък 1870“ организира познавателна сбирка и за по-малките котленчета. Тя ще премине под мотото: „Живот – това е нашата планета“, а на децата ще им бъдат четени стихове и задавани гатанки, свързани с природата.

Денят на Земята се отбелязва всяка година на 22-ри април. За първи път той се отбелязва на 22 април 1970 г. в САЩ и Канада. Като световен Денят се чества от 1990 г. се цел да се обединят хората на планетата в защита на околната среда. Неговата популярност расте и днес Денят на Земята е най-големият нерелигиозен празник в света, отбелязван от над половин милиард хора.  България е една от първите страни, присъединили се към тази инициатива – от 1992 година. Оттогава всяка година България участва в отбелязването на Световния ден на Земята и дава своя принос за по-чиста и здравословна околна среда, за съхраняване живота на планетата.

Предишна ПРОВЕДЕ СЕ ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЛАСТНИЯ СЪВЕТ ЗА РАЗВИТИЕ
Следваща ЮБИЛЕЕН КОНЦЕРТ НА ФГ „НЕРАНЗА“ КЪМ НЧ „НАПРЕДЪК – 2001“, ГР. НОВА ЗАГОРА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ШЕСТИМА ШОФЬОРИ С НАРКОТИЦИ СА ХВАНАТА В ПОЧИВНИТЕ ДНИ

Петима водачи на МПС, употребили наркотични вещества и един с алкохол над 1,2 промила, са установени в района на град Сливен и селата Тополчане и Селиминово, при контрол по пътна

Новини Сливен

48-ГОДИШНА ЖЕНА Е РАНЕНА ПРИ КАТАСТРОФА МЕЖДУ БМВ И КИА НА ПЪТЯ СЛИВЕН – ТОПОЛЧАНЕ

На 25 септември, в 15,40 часа, е получен сигнал за настъпило пътно произшествие на пътя Сливен-с.Тополчане, близо до  кръстовището с път І-6. Инцидентът е станал между лек автомобил „БМВ“, управляван

Новини Сливен

БЕЗПЛАТНАТА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕФОННА ЛИНИЯ ЗА ДЕЦА 116 111 ОКАЗВА ДЕНОНОЩНА ПОДКРЕПА

Директорът на ДАЗД д-р Елеонора Лилова изпрати писмо до областния управител Чавдар Божурски относно работата на  Националната телефонна линия за деца 116 111.  Линията се поддържа и управлява от Държавната агенция за закрила