ОСЕМ УЧИТЕЛИ, 11 УЧЕНИЦИ И ЧЕТИРИМА МЕДИЦИ СА СРЕД ЗАБОЛЕЛИТЕ ПРЕЗ СЕДМИЦАТА

ОСЕМ УЧИТЕЛИ, 11 УЧЕНИЦИ И ЧЕТИРИМА МЕДИЦИ СА СРЕД ЗАБОЛЕЛИТЕ ПРЕЗ СЕДМИЦАТА

В периода от 22 до 28 ноември в област Сливен с COVID-19 са диагностицирани 266 лица, съобщиха от Областния кризисен щаб. Сред тях са осем учители и 11 ученици от различни учебния заведения в областта. Един от учениците е от начален етап, с присъствено обучение. Ще бъдат карантинирани децата от класа. Сред новозаболелите през изминалата седмица са две медицински сестри, лекар и стоматолог.

Спрямо предходната седмица се отбелязва спад от 3,97 процента на новите болни. Средната им възраст е 52,5 години. Заболеваемостта е 297,45 в областта при средна за страната от 487,34 души на 100 000 лица от населението.

През миналата седмица са излекувани 383 души.

За съжаление, починаха 25 пациенти с COVID-19 и придружаващи заболявания на възраст от 58 до 86  години. 92 процента от починалите не са били имунизирани. Щабът изказва съболезнования на семействата и близките.

758 са активните случаи на заболяването къ момента, като 149 от пациентите са хоспитализирани. Останалите провеждат лечението си в домашна изолация.

68 080 са приложените дози ваксини в областта. Жителите със завършен имунизационен статус са 37 071.

Спазването на противоепидемичните мерки доказано ограничава разпространението на вируса.

 

 

Предишна БУРНИЯТ ВЯТЪР НАНЕСЕ ЩЕТИ ВЪРХУ ЗЕЛЕНАТА СИСТЕМА В СЛИВЕН И В ЧАСТ ОТ СЕЛАТА
Следваща БУРНИЯТ ВЯТЪР ОСТАВИ ЧАСТ ОТ СЕЛАТА В ОБЩИНА СЛИВЕН БЕЗ ТОК

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

34-ГОДИШЕН Е ЗАДЪРЖАН ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА ДРОГА В СЛИВЕНСКИЯ КВАРТАЛ „РЕПУБЛИКА“

34-годишен мъж е задържан от полицията в Сливен за производство на наркотични вещества. На 14 март, около 22,00 часа, служители на сектор „Криминална полиция“ към РУ-Сливен са извършили проверка на

Новини Сливен

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

– Мамо, мамо, аз осиновен ли съм? – Да, бе, точно па теб ще вземем! Младо момиче пита майка си: – Мамо, може ли да се оженя за гаджето си?

Новини Сливен

ЩЕ СЕ ИЗВЪРШИ ПРЪСКАНЕ СРЕЩУ КОМАРИ В ОБЩИНА СЛИВЕН

Тази вечер ще се извърши пръскане срещу комари в Сливен и населените места от общината. Пръскането започва в 21 часа от град Кермен и селата Крушаре, Бозаджии, Скобелево, Самуилово и