ОПРЕДЕЛЕНИ СА ПОБЕДИТЕЛИТЕ В НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС, ПОСВЕТЕН НА ЗАХАРИЙ СТОЯНОВ
юли 27, 2020 308 Прегледи

ОПРЕДЕЛЕНИ СА ПОБЕДИТЕЛИТЕ В НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС, ПОСВЕТЕН НА ЗАХАРИЙ СТОЯНОВ

Приключи националният конкурс „От медвенските пасища до председателството на Народното събрание“, посветен на живота и делото на революционера, политика, публициста, писателя Захарий Стоянов. Седемчленно жури под председателството на зам.областния управител Димитринка Петкова определи носителите на наградите. На първо място е отличено есето на Мария Черкезова, 11 клас от ПХГ „Дамян Дамянов“ в Сливен. Втори са Надежда Дондева, 10 клас от ППМГ „Добри Чинтулов“ и Александра Тодорова, 11 клас от ПХГ „Дамян Дамянов“. На трето място бяха класирани  Габриела Ненчева, 11 клас, и Дейвид Дечев, 10 клас, и двамата – от ПХГ „Дамян Дамянов“. Специална награда връчва Любомир Котев – писател и публицист, изследовател на Захарий Стоянов, автор на книгата „Записки на Записките“. С тази награда ще бъде отличено есето на Елена Чолакова, 11 клас, ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“ в Сливен.

Награди ще получат научните ръководители на наградените ученици: преподавателите Дочка Петрова, Алеко Стойчев, Валери Милков, Величка Ненчева.

Специално отличие ще бъде връчено на училището с най-много участници – ПХГ „Дамян Дамянов“.

Конкурсът се организира за втора поредна година от областната администрация в Сливен, общината и историческият музей в Котел, кметството в Медвен. Целта е да се поощри интереса на учениците от средните училища към епохата на Възраждането и към делото на бележития българин, роден в Медвен. През тази година се навършват 170 години от рождението на Захарий Стоянов.

Заради епидемията в страната награждаването е отложено за началото на септември, ако обстановката позволява. При евентуална промяна, участниците ще бъдат уведомени.

Организаторите изказват гореща благодарност на всички участници в конкурса за положеното усърдие, за изразеното отношение към духовните ценности на обществото, както и за съдействието, оказано им от научните ръководители.

Предишна САМО ЗА ТОЗИ МЕСЕЦ В СЛИВЕН СА СЪСТАВЕНИ 10 ФИША ЗА КАРАНЕ НА ВЕЛОСИПЕД ПО ГЛАВНАТА УЛИЦА
Следваща ТЕЛЕВИЗИЯ 7/8 СТАВА ПЛАТЕНА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

НА ЯЗОВИР „АСЕНОВЕЦ“ Е СПОКОЙНО

Проблеми с язовир „Асеновец“ няма, каза главният инженер на дружеството Георги Султанов. Падналият дъжд и сняг е повишил нивото му съвсем минимално. В момента водният обем в язовирната чаша е

Новини Сливен

„ВиК“ – СЛИВЕН ВЪЗСТАНОВЯВА АСФАЛТОВИТЕ ПОКРИТИЯ, НАРУШЕНИ ОТ АВАРИИ

150 000 лева са вложени от „ВиК“ – Сливен през последните две години, за възстановяване на асфалтовите покрития на разкопани поради аварии по водопреносната и канализационната мрежа улици в областния град.

Новини Сливен

РЕЗУЛТАТИ ОТ ИЗМИНАЛАТА ПЪРВА СЕСИЯ ЗА 2019 Г. НА ОБЩИНСКИ ФОНД „КУЛТУРА“

Общински фонд „Култура“- Сливен обявява резултатите от сесия на Фонда за 2019 година. Всички проекти бяха допуснати до разглеждане. Общо постъпилите проекти за есенната сесия на Фонда са 14. 8