ОПРЕДЕЛЕНИ СА ПОБЕДИТЕЛИТЕ В НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС, ПОСВЕТЕН НА ЗАХАРИЙ СТОЯНОВ
юли 27, 2020 351 Прегледи

ОПРЕДЕЛЕНИ СА ПОБЕДИТЕЛИТЕ В НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС, ПОСВЕТЕН НА ЗАХАРИЙ СТОЯНОВ

Приключи националният конкурс „От медвенските пасища до председателството на Народното събрание“, посветен на живота и делото на революционера, политика, публициста, писателя Захарий Стоянов. Седемчленно жури под председателството на зам.областния управител Димитринка Петкова определи носителите на наградите. На първо място е отличено есето на Мария Черкезова, 11 клас от ПХГ „Дамян Дамянов“ в Сливен. Втори са Надежда Дондева, 10 клас от ППМГ „Добри Чинтулов“ и Александра Тодорова, 11 клас от ПХГ „Дамян Дамянов“. На трето място бяха класирани  Габриела Ненчева, 11 клас, и Дейвид Дечев, 10 клас, и двамата – от ПХГ „Дамян Дамянов“. Специална награда връчва Любомир Котев – писател и публицист, изследовател на Захарий Стоянов, автор на книгата „Записки на Записките“. С тази награда ще бъде отличено есето на Елена Чолакова, 11 клас, ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“ в Сливен.

Награди ще получат научните ръководители на наградените ученици: преподавателите Дочка Петрова, Алеко Стойчев, Валери Милков, Величка Ненчева.

Специално отличие ще бъде връчено на училището с най-много участници – ПХГ „Дамян Дамянов“.

Конкурсът се организира за втора поредна година от областната администрация в Сливен, общината и историческият музей в Котел, кметството в Медвен. Целта е да се поощри интереса на учениците от средните училища към епохата на Възраждането и към делото на бележития българин, роден в Медвен. През тази година се навършват 170 години от рождението на Захарий Стоянов.

Заради епидемията в страната награждаването е отложено за началото на септември, ако обстановката позволява. При евентуална промяна, участниците ще бъдат уведомени.

Организаторите изказват гореща благодарност на всички участници в конкурса за положеното усърдие, за изразеното отношение към духовните ценности на обществото, както и за съдействието, оказано им от научните ръководители.

Предишна САМО ЗА ТОЗИ МЕСЕЦ В СЛИВЕН СА СЪСТАВЕНИ 10 ФИША ЗА КАРАНЕ НА ВЕЛОСИПЕД ПО ГЛАВНАТА УЛИЦА
Следваща ТЕЛЕВИЗИЯ 7/8 СТАВА ПЛАТЕНА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ ПОЧЕТЕ ЖЕРТВИТЕ НА КОМУНИЗМА

Активисти на Демократична България в Сливен почетоха жетвите на комунизма на днешния 1 февруари, който е обявен за Ден на жертвите на комунизма. Активистите поднесоха цветя пред паметника на жертвите

Новини Сливен

ЗАЛОВИХА ПИЯН ВОДАЧ НА СМАРТ

Водач с алкохол над 1,2 промила е установен в град Сливен. На 18 август, в 20,10 часа , на ул.“Г.С.Раковски“, е извършена проверка на 39-годишния С.Д., водач на лек автомобил

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН И АНТИЧНА КРЕПОСТ ТУИДА СА НОМИНИРАНИ ЗА НАГРАДИТЕ BULGARIEN TRAVEL AWARDS

Община Сливен и Антична крепост Туида са сред номинирани участници за наградите Bulgarian Travel Awards. Това съобщиха от крепост Туида.  Те са номинирани в две от категориите:   Туристическа община на