ОПРЕДЕЛЕНИ СА ПОБЕДИТЕЛИТЕ В НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС, ПОСВЕТЕН НА ЗАХАРИЙ СТОЯНОВ
юли 27, 2020 241 Прегледи

ОПРЕДЕЛЕНИ СА ПОБЕДИТЕЛИТЕ В НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС, ПОСВЕТЕН НА ЗАХАРИЙ СТОЯНОВ

Приключи националният конкурс „От медвенските пасища до председателството на Народното събрание“, посветен на живота и делото на революционера, политика, публициста, писателя Захарий Стоянов. Седемчленно жури под председателството на зам.областния управител Димитринка Петкова определи носителите на наградите. На първо място е отличено есето на Мария Черкезова, 11 клас от ПХГ „Дамян Дамянов“ в Сливен. Втори са Надежда Дондева, 10 клас от ППМГ „Добри Чинтулов“ и Александра Тодорова, 11 клас от ПХГ „Дамян Дамянов“. На трето място бяха класирани  Габриела Ненчева, 11 клас, и Дейвид Дечев, 10 клас, и двамата – от ПХГ „Дамян Дамянов“. Специална награда връчва Любомир Котев – писател и публицист, изследовател на Захарий Стоянов, автор на книгата „Записки на Записките“. С тази награда ще бъде отличено есето на Елена Чолакова, 11 клас, ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“ в Сливен.

Награди ще получат научните ръководители на наградените ученици: преподавателите Дочка Петрова, Алеко Стойчев, Валери Милков, Величка Ненчева.

Специално отличие ще бъде връчено на училището с най-много участници – ПХГ „Дамян Дамянов“.

Конкурсът се организира за втора поредна година от областната администрация в Сливен, общината и историческият музей в Котел, кметството в Медвен. Целта е да се поощри интереса на учениците от средните училища към епохата на Възраждането и към делото на бележития българин, роден в Медвен. През тази година се навършват 170 години от рождението на Захарий Стоянов.

Заради епидемията в страната награждаването е отложено за началото на септември, ако обстановката позволява. При евентуална промяна, участниците ще бъдат уведомени.

Организаторите изказват гореща благодарност на всички участници в конкурса за положеното усърдие, за изразеното отношение към духовните ценности на обществото, както и за съдействието, оказано им от научните ръководители.

Предишна САМО ЗА ТОЗИ МЕСЕЦ В СЛИВЕН СА СЪСТАВЕНИ 10 ФИША ЗА КАРАНЕ НА ВЕЛОСИПЕД ПО ГЛАВНАТА УЛИЦА
Следваща ТЕЛЕВИЗИЯ 7/8 СТАВА ПЛАТЕНА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

РДПБЗН – СЛИВЕН: КАК ДА ОПАЗИМ ГОРИТЕ ОТ ПОЖАРИ

Основните причини за възникване на горските пожари са свързани с непредпазлива или умишлена дейност на човека или появата на природни явления. Най-често те са предизвикани от неизгасени клечки кибрит и

Новини Сливен

21-ГОДИШЕН Е ЗАЛОВЕН С ДРОГА

Криминалисти на участък „Надежда“ задържаха 21-годишен бургазлия в хода на операция по противодействие на разпространението на наркотични вещества. На 15 юни, около  22.20 часа на улица в квартала е извършена

Новини Сливен

Д-Р ВАСИСЛАВ ПЕТРОВ ПОЗДРАВЯВА СПЕЦИАЛИСТИТЕ ПО ЗДРАВНИ ГРИЖИ С ПРОФЕСИОНАЛНИЯ ИМ ПРАЗНИК

Изпълнителният директор на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ д-р Васислав Петров поздравява всички специалисти по здравни грижи, работещи в болницата. Поводът е Международният ден на сестринството, който отбелязваме на 12 май.