ОПРЕДЕЛЕНИ СА НОСИТЕЛИТЕ НА НАГРАДИТЕ ОТ КОНКУРСА, ПОСВЕТЕН НА ЙОРДАН ЙОВКОВ

ОПРЕДЕЛЕНИ СА НОСИТЕЛИТЕ НА НАГРАДИТЕ ОТ КОНКУРСА, ПОСВЕТЕН НА ЙОРДАН ЙОВКОВ

Петчленно жури определи носителите на награди от конкурса за есе „Старопланински легенди“ – между историческата реалност и художествения мит“, посветен на 140-годишнината от рождението на Йордан Йовков. Той бе организиран съвместно от областната администрация, РУО, историческия музей и общината в Котел, кметството в Жеравна.

В конкурса участваха гимназисти в 11 и 12 клас, от Сливен, Котел и Провадия.     Първо място спечели Анна – 12 клас, НУФИ „Филип Кутев“ – Котел. Второ място си поделиха Памела Караиванова и Хариклия Димитрова – 11 клас, СУ „Неофит Рилски“ – Твърдица. На трето място се класираха Мария Черкезова – 12 клас, ПХГ „Дамян Дамянов“ – Сливен; Силвана Кенова – 11 клас, СУ „Константин Константинов“ – Сливен и Весела Богданова – 12 клас – Провадия.

Наградата на историческия музей в Котел получи Василена Василева – 12 клас, НУФИ „Филип Кутев“ – Котел. Наградата на председателя на журито бе отредена за Мария Христова – 12. клас, СУ „Георги Стойков Раковски“ – Котел.

Грамоти, парични награди и сборник с разкази „Те победиха“ на Йордан Йовков бяха подготвени за всички отличени участници в конкурса. Зам. областният управител Димитринка Петкова връчи от името на областния управител Чавдар Божурски наградите на част от тях. Тези, които заради епидемията не можаха да пътуват, ще получат наградите си по пощата.

С награди са отличени и научните ръководители.

Големият български класик Йордан Йовков е роден на 9 ноември 1880 година в котленското с. Жеравна. Плануваните публични събития, свързани с годишнината, не се състояха заради епидемията и разпоредените мерки за ограничаване на риска от разпространение на коронавируса.

Организаторите на конкурса благодарят на учениците и учителите за старанието, което вложиха за участието в инициативата, и им желаят здраве и много нови успехи.

На снимките:

файл 1234 – Хариклия Димитрова /вляво/ и Памела Караиванова от Твърдица, заедно с ръководителката си Румяна Генчева /в средата/.

файл 2345: Зам.областният управител Д. Петкова връчи наградата на Мария Черкезова от Сливен, класирала се на трето място.

файл 3456: Трета в конкурса стана и Силвана Кенова от Сливен.

 

Предишна РЕМОНТ НА ЕЛ. ЗАХРАНВАНЕТО ЗАТВАРЯ ЗА ЧИТАТЕЛИ РБ “САВА ДОБРОПЛОДНИ” – СЛИВЕН В СРЯДА
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ШЕСТ ДУШИ В ОБЛАСТ СЛИВЕН ЗАГУБИХА ЖИВОТА СИ ПРЕЗ ПОСЛЕДНОТО ДЕНОНОЩИЕ ОТ КОРОНАВИРУС

75 души са диагностицирани с COVID-19 през последното денонощие в област Сливен, съобщиха от Областния кризисен щаб. Сред  заболелите са две акушерки, лаборант, медицински сестра – всички от болничната помощ, по данни на

Новини Сливен

ОКРЪЖЕН СЪД – СЛИВЕН ПРИЗНА ЗА ВИНОВЕН АНТИМАФИОТ

Съдът в Сливен призна за виновен шефа на БОП-Стара Загора Ивайло Димов.Той е признат за виновен за склоняване на прокурор да наруши свое служебно задължение. Димов бил обвинен и за

Новини Сливен

СТАРТИРА ЕСЕННА КАМПАНИЯ ЗА СЪБИРАНЕ НА ОПАСНИ ОТПАДЪЦИ ОТ ДОМАКИНСТВАТА

Община Сливен и „БАЛБОК ИНЖЕНЕРИНГ“ АД организират мобилен събирателен пункт за безвъзмездно приемане на опасни отпадъци от домакинствата и последващото им третиране на 27 и 28 октомври от 10 до