ОПРЕДЕЛЕНИ СА НОСИТЕЛИТЕ НА НАГРАДИТЕ НА ОБЩИНА ЯМБОЛ ЗА 24 МАЙ
май 18, 2022 463 Прегледи

ОПРЕДЕЛЕНИ СА НОСИТЕЛИТЕ НА НАГРАДИТЕ НА ОБЩИНА ЯМБОЛ ЗА 24 МАЙ

Определени са носителите на наградите на Община Ямбол по повод 24 май. Отличията ще бъдат връчени на официална церемония в деня на празника, в двора на Факултета „Техника и технологии“ в Ямбол към Тракийски университет – Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на местната управа.

Седем награди на името на ямболския възрожденец Ради Колесов ще бъдат дадени тази година – шест индивидуални за учители от различните образователни етапи и една колективна за екипа на Основно училище „Николай Петрини“. Отличието е за цялостен принос и дългогодишна дейност в областта на образованието и науката.

Наградата за култура на името на известния ямболски художник Жорж Папазов тази година е за директора на Държавния куклен театър „Георги Митев – Жоро“ Елена Дойчева.

Почетният знак „Герб на Община Ямбол“ по повод 24 май се присъжда на четирима педагогически специалисти, както и на четирима културни дейци.

Всички награди, освен със символни знаци, са придружени и с парични премии в размер на една или две минимални работни заплати, по решение на специализираните комисии с председател заместник-кмета на Ямбол Енчо Керязов, информираха от общината.

 

БТА

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща БЛАГОТВОРИТЕЛЕН ТУРНИР ПО КАНАДСКА БОРБА ЗА БОЛНО ДЕТЕ ОРГАНИЗИРАТ В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Ямбол

ДВАМА ПОЧИНАХА ОТ КОРОНАВИРУС В ЯМБОЛ

Двама души починаха от коронавирус в Ямбол, обявиха от НОЩ тази сутрин. В града се лекуваха общо 10 заразени с COVID -19. Това са първите две жертви на опасната инфекция

Новини Сливен

ИВАН КЛИСУРСКИ И ЗЛАТОМИРА КАРАГЕОРГИЕВА-МОСТРОВА С ПРИЕМНИ ДНИ ЗА ГРАЖДАНИТЕ В СЛИВЕН И В ЯМБОЛ

В качеството си на член на Комисията по туризма и на Комисията по правата на човека, вероизповеданията и жалбите на гражданите, Иван Клисурски ще има приемни дни в следните населени

Новини Ямбол

ОБРАХА МУЗЕЯ НА БОЙНАТА СЛАВА В ЯМБОЛ

Ценни експонати са откраднати от музея на бойната слава в Ямбол, съобщава БНТ. Сигналът за взломната кражба е подаден вчера сутринта. Образувано е досъдебно производство. До неговото приключване информация за