ОПРЕДЕЛЕНИ СА НОСИТЕЛИТЕ НА НАГРАДИТЕ НА ОБЩИНА ЯМБОЛ ЗА 24 МАЙ
18.05.2022 734 Прегледи

ОПРЕДЕЛЕНИ СА НОСИТЕЛИТЕ НА НАГРАДИТЕ НА ОБЩИНА ЯМБОЛ ЗА 24 МАЙ

Определени са носителите на наградите на Община Ямбол по повод 24 май. Отличията ще бъдат връчени на официална церемония в деня на празника, в двора на Факултета „Техника и технологии“ в Ямбол към Тракийски университет – Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на местната управа.

Седем награди на името на ямболския възрожденец Ради Колесов ще бъдат дадени тази година – шест индивидуални за учители от различните образователни етапи и една колективна за екипа на Основно училище „Николай Петрини“. Отличието е за цялостен принос и дългогодишна дейност в областта на образованието и науката.

Наградата за култура на името на известния ямболски художник Жорж Папазов тази година е за директора на Държавния куклен театър „Георги Митев – Жоро“ Елена Дойчева.

Почетният знак „Герб на Община Ямбол“ по повод 24 май се присъжда на четирима педагогически специалисти, както и на четирима културни дейци.

Всички награди, освен със символни знаци, са придружени и с парични премии в размер на една или две минимални работни заплати, по решение на специализираните комисии с председател заместник-кмета на Ямбол Енчо Керязов, информираха от общината.

 

БТА

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща БЛАГОТВОРИТЕЛЕН ТУРНИР ПО КАНАДСКА БОРБА ЗА БОЛНО ДЕТЕ ОРГАНИЗИРАТ В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Ямбол

ОБЩИНА ЯМБОЛ ПРЕКРАТЯВА ДОГОВОРНИТЕ ОТНОШЕНИЯ С ПРЕВОЗВАЧИТЕ НА МЕЖДУСЕЛИЩНИТЕ ЛИНИИ

Считано от 1 май Община Ямбол прекратява договорните отношения с превозвачите, обслужващи автобусните линии от Републиканската и Областната транспортни схеми. До изпълнителите са изпратени предизвестия, съгласно условията по договорите. Повод

Новини Ямбол

ХРИСТО СТОИЧКОВ ИДВА В ЯМБОЛ ЗА ПРЕДСТАВЯНЕ НА БИОГРАФИЧНАТА СИ КНИГА

Легендата на българския футбол Христо Стоичков пристига в Ямбол на 15 декември по покана на община Ямбол. Поводът е представянето на официалната му биография „Христо Стоичков. Историята“. При гостуването си

Новини Ямбол

ПРЕДСТОИ ЦЯЛОСТНА ПОДМЯНА НА АВТОБУСНИЯ ПАРК В ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ НА ЯМБОЛ

На пресконференция днес, 7 август, ще бъде бъдат дадени подробности по предстоящата цялостна подмяна на автобусния парк на градския транспорт в Ямбол. Техническите характеристики на новите коли и ангажиментите по