ОНЛАЙН ОБУЧЕНИЕТО В ППМГ ТРЪГНА
март 18, 2020 1548 Прегледи

ОНЛАЙН ОБУЧЕНИЕТО В ППМГ ТРЪГНА

Онлайн обучението в ППМГ „Добри Чинтулов“ тръгна. От 16 март, понеделник, учениците от гимназията провеждат занятията си в електронна среда. Училището ползва електронния дневник на Школо, но мнозинството от учителите в него работят с Google инструменти – Google classroom, Google forms и др. Сред използваните онлайн платформи и приложения са още Discord, Zoom, Skype и др. От вчера безплатно могат да се ползват и някои популярни образователни сайтове. Министерството на образованието и науката в понеделник  предостави на всички училища в страната безплатни акаунти на учители и ученици за ползване на пакета на Microsoft Офис 365. По информация на ръководството на гимназията в първите два дни отсъстващите от виртуалните класни стаи са не повече от отсъстващите в другите дни с присъствено обучение.

Занятията онлайн се провеждат по график, който следва седмичното разписание. В определения час учителят и учениците от съответния клас са пред устройствата си и в реално време получават учебни материали и задачи към тях.

„Новата форма е предизвикателство за цялата система. Адмирации за всички колеги, които реагираха бързо и адекватно. Не е лесно и на ученици, и на учители. Но мобилизацията е пълна и обучението стартира успешно. Разчитаме на по-голям контрол от страна на родителите, за да бъде работата още по-ефективна“, счита Лидия Димитрова, учител по химия и опазване на околната среда в ППМГ „Добри Чинтулов“.

„Предизвикателството е огромно. Всички ние в момента сме в процес на учене. Не само в гимназията, в цялата система на образованието има огромна мобилизация. Първите два дни показват, че тя има ресурс за справяне с подобни ситуации. С натрупването на опит вероятно ще преосмисляме модели и организация на работа. Учителите са тези, които изнасят в момента тежестта на трансформацията. Затова нека да уважаваме и да ценим техния труд“, призовава Мариана Милева, директор на ППМГ.

Предишна СЛИВЕНСКА ФИРМА ПРЕДЛАГА МАСКИ ЗА МНОГОКРАТНА УПОТРЕБА
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

22-ГОДИШЕН Е ЗАДЪРЖАН ЗА МАРИХУАНА В СЛИВЕН

22-годишен е задържан в РУ-Сливен за притежание на наркотици. Той е установен при полицейска проверка на 24 януари в 19.50 часа в квартал „Ст.Заимов” в град Сливен. В него е

Новини Сливен

АПАШИ ЗАДИГНАХА ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ ОТ МАГАЗИН В ЯБЛАНОВО

Криминалисти на РУ-Котел работят по кражба от хранителен магазин в село Ябланово. Сигналът е подаден на 2 декември от собственичката на магазина. През нощта на 1 срещу 2 декември неизвестен

Новини Сливен

СВЕТОВНАТА СЕДМИЦА НА КЪРМЕНЕТО ЩЕ БЪДЕ ОТБЕЛЯЗАНА В СЛИВЕН ОТ 1 ДО 7 АВГУСТ

Световната седмица на кърменето ще бъде отбеляза в Сливен от 1- 7 август, съобщиха от РЗИ. ПРОГРАМА: 1 август, четвъртък 10:30 ч., гр. Сливен, начало на Градска градина (до розите)