ОНЛАЙН ОБУЧЕНИЕТО В ППМГ ТРЪГНА
март 18, 2020 1843 Прегледи

ОНЛАЙН ОБУЧЕНИЕТО В ППМГ ТРЪГНА

Онлайн обучението в ППМГ „Добри Чинтулов“ тръгна. От 16 март, понеделник, учениците от гимназията провеждат занятията си в електронна среда. Училището ползва електронния дневник на Школо, но мнозинството от учителите в него работят с Google инструменти – Google classroom, Google forms и др. Сред използваните онлайн платформи и приложения са още Discord, Zoom, Skype и др. От вчера безплатно могат да се ползват и някои популярни образователни сайтове. Министерството на образованието и науката в понеделник  предостави на всички училища в страната безплатни акаунти на учители и ученици за ползване на пакета на Microsoft Офис 365. По информация на ръководството на гимназията в първите два дни отсъстващите от виртуалните класни стаи са не повече от отсъстващите в другите дни с присъствено обучение.

Занятията онлайн се провеждат по график, който следва седмичното разписание. В определения час учителят и учениците от съответния клас са пред устройствата си и в реално време получават учебни материали и задачи към тях.

„Новата форма е предизвикателство за цялата система. Адмирации за всички колеги, които реагираха бързо и адекватно. Не е лесно и на ученици, и на учители. Но мобилизацията е пълна и обучението стартира успешно. Разчитаме на по-голям контрол от страна на родителите, за да бъде работата още по-ефективна“, счита Лидия Димитрова, учител по химия и опазване на околната среда в ППМГ „Добри Чинтулов“.

„Предизвикателството е огромно. Всички ние в момента сме в процес на учене. Не само в гимназията, в цялата система на образованието има огромна мобилизация. Първите два дни показват, че тя има ресурс за справяне с подобни ситуации. С натрупването на опит вероятно ще преосмисляме модели и организация на работа. Учителите са тези, които изнасят в момента тежестта на трансформацията. Затова нека да уважаваме и да ценим техния труд“, призовава Мариана Милева, директор на ППМГ.

Предишна СЛИВЕНСКА ФИРМА ПРЕДЛАГА МАСКИ ЗА МНОГОКРАТНА УПОТРЕБА
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

РУМЪНКА И ДЕТЕТО Й СА В ТЕЖКО СЪСТОЯНИЕ В БОЛНИЦАТА СЛЕД КАТАСТРОФА

28-годишна румънка и 3-годишното й дете са пострадали тежко при катастрофа, станала на 13 октомври по пътя Елхово-Лесово. При инцидента на място е починало бебе на 4 месеца. Жената и

Новини Сливен

НОВ ЗЕЛЕН КЪТ КРАСИ ДВОРА НА ДЕТСКА ГРАДИНА НА ТЕРИТОРИЯТА НА ДГС КОТЕЛ ПО ПОВОД СЕДМИЦА НА ГОРАТА

На 6-ти април, по повод Седмица на гората 2022 г., служители от ТП ДГС Котел засадиха иглолистни вечно зелени храсти от вида туяв двора на ДГ „Дъга“ в гр. Котел.

Новини Сливен

ПРИКЛЮЧИ КОНКУРСЪТ ЗА ЕСЕ, ПОСВЕТЕН НА 200 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА РАКОВСКИ

Приключи Националният ученически конкурс за есе, посветен на 200 години от рождението на Георги Раковски. Той бе организиран от областната администрация в Сливен в партньорство с РУО, Регионалния исторически музей