ОКРЪЖЕН СЪД – СЛИВЕН ПОСТАНОВИ ЕФЕКТИВНА ПРИСЪДА ЗА ШОФЬОР, УБИЛ ЧОВЕК И РАНИЛ ДРУГИ ДВАМА
юни 17, 2022 1200 Прегледи

ОКРЪЖЕН СЪД – СЛИВЕН ПОСТАНОВИ ЕФЕКТИВНА ПРИСЪДА ЗА ШОФЬОР, УБИЛ ЧОВЕК И РАНИЛ ДРУГИ ДВАМА

На 16.06.2022 г., Окръжен съд – Сливен постанови присъда по НОХД 484/2021 г., с която призна подсъдимия И. К. Й.  за виновен за това, че 26.11.2020 г. на път II-66, км.10 в община С., при управление на моторно превозно средство – лек автомобил, нарушил правилата за движение по пътищата – чл. 21 ал. 1 от Закона за движение по пътищата – „При избиране на скоростта си на движение на водача на пътното превозно средство е забранено да превишава следните стойности на скоростта в км/ч: извън населено място, категория Б – 90 км/ч и по непредпазливост причинил смъртта на Й. Д. И., както и средна телесна повреда на повече от едно лице – на Е. Д. Г. и на Д. Й. Д., като деянието е извършено в пияно състояние, установено с протокол за химико-токсикологична експертиза.

Съдът на основание чл.343, ал.4, вр. ал.3, предл.1, б.“а“ и б.“б“, вр. ал.1, вр. чл.342 ал.1 от НК, вр. чл.58а ал.1 и чл.54 от НК наложи на подсъдимия И. К. Й.  наказание от три години и четири месеца лишаване от свобода, което на основание чл. 57 ал.1 т.3 от ЗИНЗС да изтърпи при първоначален общ режим и го оправда по повдигнатото му обвинение за нарушаване на правилата за движение по пътищата по чл. 5, ал.3, т.1 и чл. 20, ал.1 от Закона за движение по пътищата.

На основание чл. 343г от НК, съдът лиши подсъдимия от право да управлява МПС за срок от пет години и приспадна от наложеното на подсъдимия наказание лишаване от свобода, времето през което същият е бил задържан с взета мярка за неотклонение „Задържане под стража” от 27.11.2020 г. до 20.01.2021 г.

 

Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Апелативен съд – Бургас в 15-дневен срок от датата на постановяването й.

Предишна ОТ 20 ДО 24 ЮНИ - БЕЗПЛАТНИ ПРЕГЛЕДИ ЗА ТУБЕРКУЛОЗА В СЛИВЕН
Следваща Д-Р ПЕТКАНСКА СЕ ПОЯВИ В ПОДКРЕПА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО "ПЕТКОВ"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ ОТ РЪКОВОДСТВОТО НА МБАЛ „ХАДЖИ ДИМИТЪР“ – СЛИВЕН

Ръководството на МБАЛ „Хаджи Димитър” уведомява всички граждани на гр. Сливен, че се спазват всички разпореждания на противоепидемичният щаб на Област Сливен и РЗИ Сливен и са предприети следните противоепидемични

Новини Сливен

ЕДИН КРАТЪК УРОК ПО СЪВРЕМЕННА МАТЕМАТИКА

Въпрос: Знаете ли колко струва едно военно учение? Отговор: Струва много пари. Въпрос: Знаете ли колко струва едно военно учение с тежка бойна техника? Отговор: Струва много повече пари. Въпрос:

Новини Сливен

1171 НАРУШЕНИЯ НА ЗДвП СА КОНСТАТИРАНИ ЗА ЕДНА СЕДМИЦА В СЛИВЕНСКО

През изминалата седмица на територията на ОДМВР-Сливен са проведени специализирани операции по контрол и пътната безопасност, разпредени от главния секретар на МВР, директора на ОДМВР-Сливен и в рамките на националните