ОКРЪЖЕН СЪД – СЛИВЕН ОСТАВИ В АРЕСТА СВОДНИК ОТ КЕРМЕН, „ИЗНЕСЪЛ” ДВЕ МОМИЧЕТА В ГЕРМАНИЯ
юни 11, 2020 2785 Прегледи

ОКРЪЖЕН СЪД – СЛИВЕН ОСТАВИ В АРЕСТА СВОДНИК ОТ КЕРМЕН, „ИЗНЕСЪЛ” ДВЕ МОМИЧЕТА В ГЕРМАНИЯ

По искане на Окръжна прокуратура – Сливен бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Митко А. Той е обвинен за това, че е набрал, транспортирал и приел две жени, като ги превел през границата на страната с цел да бъдат използвани за развратни действия. Престъплението е извършено в периода м. юни 2017 г. – м.октомври 2018 г. То е квалифицирано по чл.159б, ал.2, вр. ал.1, вр. чл.159а, ал.2, т.2, предл.2, вр. ал.1, вр. чл.26, ал.1 от НК, тъй като е осъществено при условията на продължавано престъпление.

По време на разследването е установено, че двете момичета са били въведени в заблуждение от обвиняемия. Той ги е превел през границата на страната – през ГКПП Аерогара София на различни дати (25.07.2017 г. и 29.09.207 г.). Пострадалите са пребивавали в градовете Кермен, Сливен в Република България и Хаген, Федерална Република Германия, където са използвани за развратни действия.

Митко А. е обвинен и за това, че извършил сделки – закупуване на МПС и недвижими имоти (на обща стойност 10 200 лева), както и финансова операция на стойност 5000 евро с имущество, за което знаел, че е придобито чрез тежко умишлено престъпление (набиране, транспортиране и приемане на отделни лица, превеждането им през границата на страната, с цел да бъдат използвани за развратни действия). Престъплението е осъществено в периода 12.09.2017 г. – 22.01.2019 г. То е квалифицирано по чл.253, ал.4, вр. ал.1, вр. чл.26, ал.1 от НК.

Установено е, че с посочената в лева сума, обвиняемият е закупил апартамент в Димитровград, лек автомобил в град Сливен и поземлен имот, ведно с двуетажна къща в град Кермен. В град Хаген, Федерална Република Германия, е наредил паричен превод за сумата от 5000 евро в полза на жена. Преводът е изпълнен, чрез системите за бързо разплащане.

Митко А. е обвинен и за това, че е получил сумата от 16 018 лева, след като знаел, че сумата е придобита чрез тежко умишлено престъпление (набиране, транспортиране и приемане на отделни лица, превеждането им през границата на страната, с цел да бъдат използвани за развратни действия). Престъплението е квалифицирано по чл.253, ал.4, вр. чл.2, вр. ал.1 от НК. Парите са изпращани (в периода 18.09.2017 г. – 17.04.2019 г.) от различни хора в град Хаген, Федерална Република Германия, чрез системите за бързо разплащане. Получавани са в град Сливен от обвиняемия.

Определението на Окръжен съд – Сливен може да бъде обжалвано пред Апелативен съд – Бургас.

Предишна В НОВА ЗАГОРА СЕ РАЗКРИВА ТРИАЖНО ОТДЕЛЕНИЕ
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЗЕМЕДЕЛСКИ ПРОИЗВОДИТЕЛ ОТИВА НА СЪД ЗА ПРЕДСТАВЯНЕ НА НЕВЕРНИ ДАННИ ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА СРЕДСТВА ОТ ФОНДОВЕ НА ЕС

Окръжна прокуратура – Сливен предаде на съд Георги С. Той е обвинен за това, че на 16.06.2017 г. в гр. Твърдица, чрез Областна служба по земеделие – Сливен, офис гр.Твърдица,

Новини Сливен

ВЛАДИМИР РУСЕВ ОТПРАВЯ ПРИЗИВ ЗА СЪПРИЧАСТНОСТ КЪМ СЛИВЕНСКИЯ ТРЕНЬОР ПО БАСКЕТБОЛ КРАСИМИР ВЪЛКОВ

Бизнесменът Владимир Русев, който е роден в града под Сините камъни, но живее в столицата, отправя призив за съпричастност към сливенски треньор по баскетбол. Иде реч за Красимир Вълков, за

Новини Сливен

НОВИ 11 ЗАБОЛЕЛИ В СЛИВЕН

През изминалото денонощие за новия коронавирус са изследвани 1975 проби. От тях 75 са с положителен резултат. Това показва Националната информационна система. Разпределението по области по настоящ адрес на лицата