ОКРЪЖЕН СЪД – СЛИВЕН ОСТАВИ В АРЕСТА СВОДНИК ОТ КЕРМЕН, „ИЗНЕСЪЛ” ДВЕ МОМИЧЕТА В ГЕРМАНИЯ
юни 11, 2020 3170 Прегледи

ОКРЪЖЕН СЪД – СЛИВЕН ОСТАВИ В АРЕСТА СВОДНИК ОТ КЕРМЕН, „ИЗНЕСЪЛ” ДВЕ МОМИЧЕТА В ГЕРМАНИЯ

По искане на Окръжна прокуратура – Сливен бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Митко А. Той е обвинен за това, че е набрал, транспортирал и приел две жени, като ги превел през границата на страната с цел да бъдат използвани за развратни действия. Престъплението е извършено в периода м. юни 2017 г. – м.октомври 2018 г. То е квалифицирано по чл.159б, ал.2, вр. ал.1, вр. чл.159а, ал.2, т.2, предл.2, вр. ал.1, вр. чл.26, ал.1 от НК, тъй като е осъществено при условията на продължавано престъпление.

По време на разследването е установено, че двете момичета са били въведени в заблуждение от обвиняемия. Той ги е превел през границата на страната – през ГКПП Аерогара София на различни дати (25.07.2017 г. и 29.09.207 г.). Пострадалите са пребивавали в градовете Кермен, Сливен в Република България и Хаген, Федерална Република Германия, където са използвани за развратни действия.

Митко А. е обвинен и за това, че извършил сделки – закупуване на МПС и недвижими имоти (на обща стойност 10 200 лева), както и финансова операция на стойност 5000 евро с имущество, за което знаел, че е придобито чрез тежко умишлено престъпление (набиране, транспортиране и приемане на отделни лица, превеждането им през границата на страната, с цел да бъдат използвани за развратни действия). Престъплението е осъществено в периода 12.09.2017 г. – 22.01.2019 г. То е квалифицирано по чл.253, ал.4, вр. ал.1, вр. чл.26, ал.1 от НК.

Установено е, че с посочената в лева сума, обвиняемият е закупил апартамент в Димитровград, лек автомобил в град Сливен и поземлен имот, ведно с двуетажна къща в град Кермен. В град Хаген, Федерална Република Германия, е наредил паричен превод за сумата от 5000 евро в полза на жена. Преводът е изпълнен, чрез системите за бързо разплащане.

Митко А. е обвинен и за това, че е получил сумата от 16 018 лева, след като знаел, че сумата е придобита чрез тежко умишлено престъпление (набиране, транспортиране и приемане на отделни лица, превеждането им през границата на страната, с цел да бъдат използвани за развратни действия). Престъплението е квалифицирано по чл.253, ал.4, вр. чл.2, вр. ал.1 от НК. Парите са изпращани (в периода 18.09.2017 г. – 17.04.2019 г.) от различни хора в град Хаген, Федерална Република Германия, чрез системите за бързо разплащане. Получавани са в град Сливен от обвиняемия.

Определението на Окръжен съд – Сливен може да бъде обжалвано пред Апелативен съд – Бургас.

Предишна В НОВА ЗАГОРА СЕ РАЗКРИВА ТРИАЖНО ОТДЕЛЕНИЕ
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КМЕТЪТ НА ТВЪРДИЦА АТАНАС АТАНАСОВ: ПОДКРЕПЯМ ПРОВЕЖДАНЕТО НА РАЛИ „ТВЪРДИЦА“

Изразявам категорична подкрепа за провеждането на рали „Твърдица“ и тази година. Това заяви пред Sliveninfo кметът на Община Твърдица Атанас Атанасов. Изявлението му идва след публикации, че градоначалникът бил против

Новини Сливен

САМО ЕДИН НОВ СЛУЧАЙ НА COVID-19 ПРЕЗ ИЗМИНАЛАТА СЕДМИЦА В ОБЩИНА СЛИВЕН

В община Сливен през последната седмица – от 24 до 30 август, е регистриран един нов случай на коронавирус. Броят на излекуваните лица е 6, няма починали. Към момента активните

Новини Сливен

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Разговор между ловци: – Как разбра, че онази мечка е стръвница? – По погледа – същият като на жена ми! Като видя съобщение в някой сайт „Вашият ad blocker пречи