ОИК – СЛИВЕН ЩЕ ОБЖАЛВА РЕШЕНИЕТО НА АДМИНИСТРАТИВНИЯ СЪД ЗА ИЗПЛАЩАНЕ НА 3500 ЛЕВА РАЗНОСКИ ПО ДЕЛОТО
23.11.2023 1212 Прегледи

ОИК – СЛИВЕН ЩЕ ОБЖАЛВА РЕШЕНИЕТО НА АДМИНИСТРАТИВНИЯ СЪД ЗА ИЗПЛАЩАНЕ НА 3500 ЛЕВА РАЗНОСКИ ПО ДЕЛОТО

Общинската избирателна комисия (ОИК) в Сливен няма да обжалва отмяна на нейно решение от Административния съд за избор на общински съветници в част „Преференции“. Това съобщи за БТА Християна Денчева от ОИК, които днес са заседавали по този казус.

Както БТА съобщи, на 7 ноември съдът разпореди повторно преброяване на бюлетини в община Сливен в част „Преференции“ по две жалби от кандидати за общински съветници от коалиция „БСП за България“ и от политическа партия „Пряка демокрация“. Така, след отмяна на решението на ОИК, ще има разместване в състава на Общински съвет – Сливен и двамата жалбоподатели, получили повече преференции, ще изместят вече заклели се общински съветници.

От ОИК обаче ще обжалват решението на съда в частта, в която се оповестява, че се осъжда ОИК-Сливен да заплати на всеки един от жалбоподателите сумата от 1750 лв., представляващи разноски за адвокатска защита и съдебна експертиза. „ОИК не е бюджетна организация и не разполагаме с бюджет, за да бъде изпълнено това решение“, обясни мотивите Денчева.

Административният съд в Сливен се произнесе и по друго решение на ОИК, свързано с избора на кмет на село Горно Александрово. Съдът потвърждава решението на ОИК, с което е обявен за избран за кмет на първи тур кандидатът, издигнат от политическа партия ГЕРБ.

На 4 ноември бе задържан 39-годишен мъж, председател на секционна комисия в селото, след преглед на видеозапис, показващ неправомерни действия при приключване на изборния ден на 29 октомври. Той бе обвинен, че е преправил резултата на изборите, но на 7 ноември съдът го освободи с мярка „подписка“.

 

БТА

 

 

 

Предишна ОТКРАДНАХА МОТОРЕН ТРИОН ОТ КЪЩА В СЕЛО БАНЯ
Следваща НАМЕРИХА ТРУП НА 59-ГОДИШЕН В ПОДЗЕМЕН ГАРАЖ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

PCR И БЪРЗ АНТИГЕНЕН ТЕСТ ЗА COVID-19 НА НАМАЛЕНИ ЦЕНИ В „ЛИНА“

И през месеците септември и октомври 2022 г. PCR и бързият антигенен тест за COVID-19 ще са на по-ниски цени в „ЛИНА“. PCR тестът е намален от 80.00 лв. на

Новини Сливен

СЛИВЕН ПОСРЕЩНА ОТБОРИ НА ДЕВЕТ УЧИЛИЩА ОТ СТРАНАТА ЗА РЕПУБЛИКАНСКО ПО ВОЛЕЙБОЛ

За четири дни Сливен ще е столица на волейбола за отборите на девет училища от страната, техните треньори и почитателите на този спорт. На 2 юни бе даден старт на

Новини Сливен

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Най-кофти е, кога си умрял и вече си се отпуснал и успокоил, виждаш светлината в края на тунела, отпред те обгръща божествена любов, топлина и ангелска музика, а докторът те