ОИК – СЛИВЕН ОТРЯЗА ХРИСТО БАТИНКОВ ОТ УЧАСТИЕ В ИЗБОРИТЕ КАТО НЕЗАВИСИМ КАНДИДАТ ЗА СЪВЕТНИК

ОИК – СЛИВЕН ОТРЯЗА ХРИСТО БАТИНКОВ ОТ УЧАСТИЕ В ИЗБОРИТЕ КАТО НЕЗАВИСИМ КАНДИДАТ ЗА СЪВЕТНИК

Поетът Христо Батинков няма да бъде независим кандидат за общински съветник в Сливен. Решението е Общинската Избирателна комисия, която заличи регистрацията му. Според комисията Батинков не е подкрепен от най – малко 1000 избиратели от общината. Ето и решението на ОИК – Сливен, което може да бъде обжалвано пред ЦИК.

Общинска избирателна комисия – Сливен с Решение № 40-МИ от 15.09.2019 г. е регистрирала Инициативен комитет за избор на независим общински съветник – ХРИСТО ИВАНОВ БАТИНКОВ за участие в изборите за общински съветници в община Сливен при произвеждане на изборите за общински съветници и кметове на 27 октомври 2019 г. С решение № 190-МИ / 24.09.2019г. ОИК- Сливен е регистрирала ХРИСТО ИВАНОВ БАТИНКОВ като кандидат за избиране на независим общински съветник в община Сливен от Инициативен комитет, като към заявлението е приложен списък на избирателите, подкрепящи регистрацията на независим кандидат, съдържащ изискуемите данни на подписалите се лица.

В изпълнение на правомощията си по чл.418, ал.1 от ИК след регистрацията на ХРИСТО ИВАНОВ БАТИНКОВ като кандидат за избиране на независим общински съветник в община Сливен от Инициативен комитет ОИК-Сливен незабавно е предала  на съответното териториално звено на Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ в Министерството на регионалното развитие и благоустройството в структуриран електронен вид и на хартиен носител списъка на подкрепящите регистрацията на Христо Батинков за проверка.

Въз основа на извършената проверка се установява, че независимият кандидат Христо Батинков не е подкрепен от необходимия брой избиратели съгласно чл. 416, ал.1, т.1,  б.“г“ от ИК, а именно – най-малко 1000 избиратели от общината, поради което направената регистрация  следва да бъде служебно заличена. За резултата от проверката на ТЗ на ГД „ГРАО“ е съставен протокол от 25.09.2019г., предоставен на ОИК- Сливен с приемо-предавателна разписка от 25.09.2019г.

Предвид изложеното и на основание чл. 87, ал. 1, т. 1 и  т.16 във вр. с чл. 418, ал.5 от ИК ОИК- Сливен

РЕШИ:

ЗАЛИЧАВА регистрацията за независим общински съветник – ХРИСТО ИВАНОВ БАТИНКОВ за избиране на общински съветници в община Сливен при произвеждане на изборите за общински съветници и за кметове на 27 октомври 2019 г., извършена с решение № 190-МИ / 24.09.2019г. на ОИК -Сливен.

АНУЛИРА издаденото удостоверение № 446/ 25.09.2019г.

 

Решението незабавно да се изпрати на инициативния комитет за избор на независим общински съветник – ХРИСТО ИВАНОВ БАТИНКОВ за участие в изборите за общински съветници в община Сливен при произвеждане на изборите за общински съветници и кметове на 27 октомври 2019 г.

 

Решението подлежи на оспорване пред Централната избирателна комисия  в тридневен срок от обявяването му.

Председател: Росица Василева Тодорова

Секретар: Фатме Фикретова Мустафова

 

Предишна ГЕРБ СЛИВЕН ОТКРИВА ПРЕДИЗБОРНАТА СИ КАМПАНИЯ НА 30 СЕПТЕМВРИ
Следваща ЧЕТИРИ ПАРТИИ И КОАЛИЦИИ В СЛИВЕН ПОДПИСАХА СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА ЧЕСТНА И ПОЧТЕНА ИЗБОРНА КАМПАНИЯ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

2 НОВИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС В ОБЛАСТ СЛИВЕН

174 са новодиагностицираните с COVID-19 през последното денонощие. Направените PCR тестове за изминалите 24 часа са 5934. Това показва Националната информационна система. Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е, както следва: Благоевград –

Новини Сливен

ДРОГИРАН ШОФЬОР НА ОПЕЛ Е ЗАЛОВЕН В СЛИВЕН

В РУ-Сливен са започнати две бързи производства за управление на МПС след употреба на наркотици и за неправоспособност. На 28 март, в 08,55 часа, в района на сектор „Пътна полиция“

Новини Сливен

ПРОКУРАТУРАТА ИЗЛЕЗЕ С ОФИЦИАЛНО СЪОБЩЕНИЕ ЗА ПОСТОЯННИЯ АРЕСТ НА СЛУЖИТЕЛ ОТ ОДМВР – СЛИВЕН

По искане на Окръжна прокуратура – Сливен бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо служител в ОД на МВР – Сливен (работещ като Началник склад). Спрямо него са