ОДМВР – СЛИВЕН: 495 ЕЛЕКТРОННИ ФИША ЗА НАРУШЕНИЯ НА СКОРОСТТА СА ИЗДАДЕНИ ЗА ЕДНА СЕДМИЦА
юни 11, 2020 687 Прегледи

ОДМВР – СЛИВЕН: 495 ЕЛЕКТРОННИ ФИША ЗА НАРУШЕНИЯ НА СКОРОСТТА СА ИЗДАДЕНИ ЗА ЕДНА СЕДМИЦА

От 4 до 10 юни  на територията на ОДМВР-Сливен се проведе специализирана операция по установяване нарушения, свързани с неизползването на обезопасителни колани, каски и обезопасителни системи за деца. Акцията е част от активните мерки по пътна безопасност, прилагани от Главна дирекция „Национална полиция”. В периода на операцията екипи на Пътна полиция са извършили проверки на 2766 автомобила и 3398 лица. Установени са 276 водачи и пътници без обезопасителни колани- 122 водачи, 87 пътници на предна седалка, 50 пътници на задна седалка, от тях без колани и обезопасителни столчета са установени 15 деца. В хода на операцията са констатирани други 1115 нарушения, предимно за скорост, нередовни документи, неизползване на светлини и други.

От 1 до 7 юни на територията на ОДМВР-Сливен са засечени 178 нарушения на скоростните режими. За една седмица са издадени 495 електронни фиша. При проверки на пътя са връчени 128 фиша. Иззети са 8 шофьорски книжки за неплатени глоби.

С цел намаляване броя на пътните произшествия и санкциониране на  нарушения, влияещи пряко на пътния травматизъм, в дните от 11 до 14 юни ще има засилено полицейско присъствие на територията на  ОДМВР-Сливен в района на автомагистрала Тракия и главните пътища. Ще се осъществява контрол и недопускане  спиране и паркиране в аварийната пътна лента, като това трябва да става само на определените места. Ще се следи за опасно поведение при шофиране-рисковано изпреварване, движение в насрещното платно, неспазване на предимство, употреба на алкохол и упойващи вещества.

По разпореждане на директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков всички технически средства за контрол ще са в експлоатация и ще следят за спазване на скоростните режими в участъците с повишена концентрация на пътни произшествия. Контрол по безопасност на движението ще се осъществява в селата и общинските пътища.

Местата с най-честите нарушения на ограничението на скоростта са в селата Злати войвода, Калояново, Трапоклово,  разклона за село Гавраилово и село Камен; на булевардите „Панайот Хитов”/в района на „Дюлева река”/, „Стефан Стамболов”, „Бургаско шосе”, „Цар Симеон” и „Банско шосе” в град Сливен. По път ІІ-66 /Ст.Загора-Нова Загора/ и път ІІ-55/Нова Загора-Раднево/. Път ІІ-48 /к-ще „Петолъчка”- Котел/ в района на селата Мокрен и Градец. Път І-6 /София-Бургас/ в района на Шивачево.

Предишна ДВЕ НАРУШЕНИЯ НА КАРАНТИНАТА СА УСТАНОВЕНИ В НОВА ЗАГОРА
Следваща ЦЯЛОСТНА ДЕЗИНФЕКЦИЯ В ГРАД СЛИВЕН И В ДВЕ ДЕТСКИ ГРАДИНИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА – СЛИВЕН ПРЕДАДЕ НА СЪД КОСТА К., ОБВИНЕН В ГРАБЕЖ, ИЗВЪРШЕН ПРИ УСЛОВИЯТА НА ОПАСЕН РЕЦИДИВ

Окръжна прокуратура – Сливен предаде на съд Коста К. Той е обвинен за това, че противозаконно отнел чужд мобилен телефон, както за целта използвал сила. Грабежът е извършен на 22.08.2020

Новини Сливен

СТЕФАН РАДЕВ: ОСНОВНАТА НИ ЦЕЛ Е ДА ДОСТИГНЕМ 100 % ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ОБЩИНСКИЯ БЮДЖЕТ

В зала „Май“ днес се проведе публично обсъждане на Проекта за бюджет на Община Сливен за 2020 г. Кметът Стефан Радев посочи, че сред основните цели са осигуряването на средства

Новини Сливен

СЕКТОР „ПЪТНА ПОЛИЦИЯ“ И ОП „ГРАДСКА МОБИЛНОСТ“ СЪС СЪВМЕСТНА АКЦИЯ В СИНЯ ЗОНА

ОП „Градска мобилност“ започна съвместна акция със Сектор „Пътна полиция“. Вече и екипите на общинското предприятие следят за неправилното паркиране в Синя зона. Нарушителите, които не спазват правилата за движение,