ОДМВР – СЛИВЕН: 495 ЕЛЕКТРОННИ ФИША ЗА НАРУШЕНИЯ НА СКОРОСТТА СА ИЗДАДЕНИ ЗА ЕДНА СЕДМИЦА
юни 11, 2020 879 Прегледи

ОДМВР – СЛИВЕН: 495 ЕЛЕКТРОННИ ФИША ЗА НАРУШЕНИЯ НА СКОРОСТТА СА ИЗДАДЕНИ ЗА ЕДНА СЕДМИЦА

От 4 до 10 юни  на територията на ОДМВР-Сливен се проведе специализирана операция по установяване нарушения, свързани с неизползването на обезопасителни колани, каски и обезопасителни системи за деца. Акцията е част от активните мерки по пътна безопасност, прилагани от Главна дирекция „Национална полиция”. В периода на операцията екипи на Пътна полиция са извършили проверки на 2766 автомобила и 3398 лица. Установени са 276 водачи и пътници без обезопасителни колани- 122 водачи, 87 пътници на предна седалка, 50 пътници на задна седалка, от тях без колани и обезопасителни столчета са установени 15 деца. В хода на операцията са констатирани други 1115 нарушения, предимно за скорост, нередовни документи, неизползване на светлини и други.

От 1 до 7 юни на територията на ОДМВР-Сливен са засечени 178 нарушения на скоростните режими. За една седмица са издадени 495 електронни фиша. При проверки на пътя са връчени 128 фиша. Иззети са 8 шофьорски книжки за неплатени глоби.

С цел намаляване броя на пътните произшествия и санкциониране на  нарушения, влияещи пряко на пътния травматизъм, в дните от 11 до 14 юни ще има засилено полицейско присъствие на територията на  ОДМВР-Сливен в района на автомагистрала Тракия и главните пътища. Ще се осъществява контрол и недопускане  спиране и паркиране в аварийната пътна лента, като това трябва да става само на определените места. Ще се следи за опасно поведение при шофиране-рисковано изпреварване, движение в насрещното платно, неспазване на предимство, употреба на алкохол и упойващи вещества.

По разпореждане на директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков всички технически средства за контрол ще са в експлоатация и ще следят за спазване на скоростните режими в участъците с повишена концентрация на пътни произшествия. Контрол по безопасност на движението ще се осъществява в селата и общинските пътища.

Местата с най-честите нарушения на ограничението на скоростта са в селата Злати войвода, Калояново, Трапоклово,  разклона за село Гавраилово и село Камен; на булевардите „Панайот Хитов”/в района на „Дюлева река”/, „Стефан Стамболов”, „Бургаско шосе”, „Цар Симеон” и „Банско шосе” в град Сливен. По път ІІ-66 /Ст.Загора-Нова Загора/ и път ІІ-55/Нова Загора-Раднево/. Път ІІ-48 /к-ще „Петолъчка”- Котел/ в района на селата Мокрен и Градец. Път І-6 /София-Бургас/ в района на Шивачево.

Предишна ДВЕ НАРУШЕНИЯ НА КАРАНТИНАТА СА УСТАНОВЕНИ В НОВА ЗАГОРА
Следваща ЦЯЛОСТНА ДЕЗИНФЕКЦИЯ В ГРАД СЛИВЕН И В ДВЕ ДЕТСКИ ГРАДИНИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

УЧЕНИЕ НА 8 АРМИИ ЩЕ ОТБЛЪСКВА ДЪРЖАВА АГРЕСОР НА ПОЛИГОНА „НОВО СЕЛО“

Най-голямото за тази година военно учение на българска територия SABER JUNCTION 18 събира части от армиите на 8 държави и ще продължи повече от три седмици. По сценарий ще се

Новини Сливен

ЗАМ.-ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ КАМЕН КОСТОВ БЕ НА ПОСЕЩЕНИЕ В БРЮКСЕЛ

Зам.-областният управител на Сливен Камен Костов бе на информационна визита в Брюксел от 4 до 6 ноември. Тя бе организирана от Европейската комисия и в нея участваха областни управители или

Новини Сливен

ШЕФЪТ НА „ОБРЕДЕН КОМПЛЕКС“ ПРАВИ ВТОРИ ОПИТ ДА ПОЛУЧИ 45 000 ЛЕВА ОТ ОБЩИНСКИЯ БЮДЖЕТ

Шефът на Общинската фирма „Обреден комплекс“-Сливен Георги Киров прави втори опит да получи 45 000 лева от общинския бюджет, научи  Sliveninfo. Миналата година мераците на Киров за пари от общинската