ОДМВР – СЛИВЕН: 486 НАРУШЕНИЯ НА ЗДвП ЗА ЕДНА СЕДМИЦА ПРИ ОПЕРАЦИЯ ROADPOL
март 16, 2021 380 Прегледи

ОДМВР – СЛИВЕН: 486 НАРУШЕНИЯ НА ЗДвП ЗА ЕДНА СЕДМИЦА ПРИ ОПЕРАЦИЯ ROADPOL

В ход са засилени проверки за отдаване предимство на пешеходци  и правилно преминаване през железопътни прелези

1532 превозни средства са проверени по време на специализирана операция по линия на ROADPOL на територията на ОДМВР-Сливен. От 8 до 14 март е осъществен контрол по използване на обезопасителни колани от  водачи и пътници в МПС, използване на обезопасителни каски от водачи и пътници на мотопеди и мотоциклети, както и проверки за използване на детски системи за сигурност в автомобилите.

По време на операцията са констатирани 486 нарушения на Закона за движение по пътищата за област Сливен. Санкционирани са 87 водачи на МПС, които не са използвали обезопасителните колани. От проверените пътници в автомобилите са санкционирани 107 на предна и задна седалка. Установени са  7 деца, превозвани без обезопасителни системи, и едно дете на предна седалка без предпазен колан.

Трима водачи са установени да управляват след употреба на наркотични вещества, за което са образувани бързи производства.

От понеделник е в ход специализирана операция по пътна безопасност, насочена към правилното пресичане от пешеходци и правилното преминаване през  железопътни прелези.

По време на акцията полицейските екипи ще следят за недопускане на неправилно движение по пътното платно, неправилно пресичане, неспазване на светлинните сигнали на светофарите и внезапно навлизане на платното за движение. Ще се следи и за водачи, които не дават предимство на пешеходни пътеки. Извършва се контрол на изправността на железопътните прелезите в района, като при установяване на нередности ще бъде сигнализирана администрацията, управляваща пътния участък. Операцията ще продължи до 18 март.

Предишна ВАНДАЛСКИ АКТ СРЕЩУ БИЛБОРД НА БСП В СЛИВЕН
Следваща КРЪСТЬО ЛАФАЗАНОВ ГОСТУВА В СЛИВЕН В ЧЕТВЪРТЪК

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ИСТИНСКИЯТ ОБРАЗ НА ДОБРИ ЧИНТУЛОВ СЕ ВРЪЩА

Истинският образ на Добри Чинтулов ще бъде върнат върху почетния знак на община Сливен. Това съобщи в интервю за БТА кметът Стефан Радев, който е входирал предложение за промяната в

Новини Сливен

ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА КАНИ НА ПУБЛИЧНО ОБСЪЖДАНЕ НА ОТЧЕТА ЗА БЮДЖЕТ 2018

На основание чл. 14 и чл. 21, ал. 1 т. 6 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, във връзка с чл. 140, ал. 4 от Закона за публичните

Новини Сливен

ЯНКО ЯНКОВ: ГОРДОСТ Е ДА СИ ВОЙНИК!

В деня, на който честваме 140 – годишнината от създаването на Българската армия, за мен е чест да поздравя всички служещи и да им пожелая крепко здраве и сили, за