ОДМВР – СЛИВЕН: 486 НАРУШЕНИЯ НА ЗДвП ЗА ЕДНА СЕДМИЦА ПРИ ОПЕРАЦИЯ ROADPOL
март 16, 2021 561 Прегледи

ОДМВР – СЛИВЕН: 486 НАРУШЕНИЯ НА ЗДвП ЗА ЕДНА СЕДМИЦА ПРИ ОПЕРАЦИЯ ROADPOL

В ход са засилени проверки за отдаване предимство на пешеходци  и правилно преминаване през железопътни прелези

1532 превозни средства са проверени по време на специализирана операция по линия на ROADPOL на територията на ОДМВР-Сливен. От 8 до 14 март е осъществен контрол по използване на обезопасителни колани от  водачи и пътници в МПС, използване на обезопасителни каски от водачи и пътници на мотопеди и мотоциклети, както и проверки за използване на детски системи за сигурност в автомобилите.

По време на операцията са констатирани 486 нарушения на Закона за движение по пътищата за област Сливен. Санкционирани са 87 водачи на МПС, които не са използвали обезопасителните колани. От проверените пътници в автомобилите са санкционирани 107 на предна и задна седалка. Установени са  7 деца, превозвани без обезопасителни системи, и едно дете на предна седалка без предпазен колан.

Трима водачи са установени да управляват след употреба на наркотични вещества, за което са образувани бързи производства.

От понеделник е в ход специализирана операция по пътна безопасност, насочена към правилното пресичане от пешеходци и правилното преминаване през  железопътни прелези.

По време на акцията полицейските екипи ще следят за недопускане на неправилно движение по пътното платно, неправилно пресичане, неспазване на светлинните сигнали на светофарите и внезапно навлизане на платното за движение. Ще се следи и за водачи, които не дават предимство на пешеходни пътеки. Извършва се контрол на изправността на железопътните прелезите в района, като при установяване на нередности ще бъде сигнализирана администрацията, управляваща пътния участък. Операцията ще продължи до 18 март.

Предишна ВАНДАЛСКИ АКТ СРЕЩУ БИЛБОРД НА БСП В СЛИВЕН
Следваща КРЪСТЬО ЛАФАЗАНОВ ГОСТУВА В СЛИВЕН В ЧЕТВЪРТЪК

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПЕТ ДОПЪЛНИТЕЛНИ ТОЧКИ ЩЕ РАЗГЛЕЖДА МЕСТНИЯТ ПАРЛАМЕНТ НА ДНЕШНАТА СИ СЕСИЯ

5 допълнителни точки ще включва дневният ред на днешната сесия на Общински съвет-Сливен. Това стана ясно по време на днешната редовна пресконференция на ръководството на местния парламент. Председателят на общинския

Новини Сливен

ЕДНА ЛЕГЕНДА НА СЛИВЕНСКИЯ ФУТБОЛ ПРИЕМА ПОЗДРАВИ ЗА РОЖДЕН ДЕН ДНЕС

Той се казва Петьо Иванов. И е истинска легенда на сливенския футбол. Петьо Иванов игра 14 г. за отбора на Сливен – от 1976 г. до 1990 г. Това беше

Новини Сливен

МЕСТНИТЕ ДЕПУТАТИ В СЛИВЕН ЩЕ ГЛАСУВАТ ГОДИШНИЯ ОТЧЕТ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ОБЩИНСКИЯ БЮДЖЕТ ЗА 2019 Г.

Общо 30 са заложените точки в предварителния дневен ред на предстоящата сесия на Общински съвет-Сливен.Тя ще се проведе по традиция в последния четвъртък от месеца – 27 август от 9