ОДМВР-СЛИВЕН: УСТАНОВЕНИ СА НАД 1200 НАРУШЕНИЯ НА ЗДВП В СЛИВЕНСКО ЗА ЕДНА СЕДМИЦА
23.02.2024 4081 Прегледи

ОДМВР-СЛИВЕН: УСТАНОВЕНИ СА НАД 1200 НАРУШЕНИЯ НА ЗДВП В СЛИВЕНСКО ЗА ЕДНА СЕДМИЦА

 

На територията на ОДМВР-Сливен се осъществява ежедневен контрол по пътна безопасност и се провеждат специализирани операции по контрол на скоростта, правоспособност и пешеходци.

От 19 до 25 февруари се провежда операция по линия на  ROADPOL за контрол на товарни автомобили и автобуси. Проверките се осъществяват съвместно с екипи на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” и Дирекция „Инспекция по труда“. Следи са употреба на алкохол, наркотични вещества, спазване времето за почивки, редовни документи, техническа изправност, претоварване и други.

На територията на ОДМВР-Сливен остават засилени проверките за употребена на алкохол и/или наркотични вещества. Акцентира се върху малките населени места и общински пътища.

За периода от 15  до 22 февруари на територията на ОДМВР-Сливен са констатирани 1261  нарушения на Закона за движение по пътищата. Съставени са 282 актове за административни нарушения и 979 фишове, от които 243  за скорост, заснети с техническо средство ЕЦОН /тринога/. Установени са двама водачи, употребил алкохол, като един е с показатели на дрегера над 1,2 промила. Хванат е един неправоспособен водач, който управлява след употреба на наркотични вещества.

За една седмица са проведени седем операции по метода широкообхватен контрол на територията на Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица. Всички.

Всички технически средства за контрол на скоростта са в експлоатация. С тях се осъществява контрол на местата с повишена концентрация на пътни произшествия.

88 екипи са осъществили линеен контрол по автомагистрала „Тракия” и главните пътища І-6, І-7, ІІ-66, ІІ-53.

По автомагистрала „Тракия” е осигурено 24-часово дежурство. Следи се за спазване на скоростта, рисково изпреварване и опасно поведение от страна на водачите.

Гражданите могат да подават сигнали за нарушения на ЗДвП на електронната поща на ОДМВР-Сливен – sliven@mvr.bg.

Предишна 200 ДЕЦА И МЛАДЕЖИ ЩЕ УЧАСТВАТ В ОБЩИНСКИЯ ТУРНИР ПО АКРОБАТИКА ЗА КУПА „СЛИВЕН“
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КРАЖБА ОТ ЧАСТЕН ИМОТ В СЕЛО СЕДЛАРЕВО

Кражба от частен имот в село Седларево разследват служители на РУ-Котел. За времето от 30 юли до 5 август неизвестен извършител е проникнал в имот, собственост на 53-годишен мъж от

Новини Сливен

120 КМ/Ч ДОСТИГНА СКОРОСТТА НА ВЯТЪРА В СЛИВЕН

През нощта срещу 27 януари скоростта на вятъра в Сливен достигна скорост 34 м/с. Това прави над 120 км/ч, съобщиха за Sliveninfo от МТО станцията в града под Сините камъни.

Новини Сливен

ОТ 19 АПРИЛ ЗАПОЧВА ИЗПЛАЩАНЕТО НА ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯТА НА ЧЛЕНОВЕТЕ НА СЕКЦИОННИ КОМИСИИ

На 19 април – понеделник, започва изплащането на възнагражденията на членовете на секционните избирателни комисии, участвали в парламентарните избори на 4 април. Плащането ще се извърши по банков път, ако