ОДМВР – СЛИВЕН С МЕРКИ ЗА ОХРАНА И ОБЕЗПЕЧАВАНЕ НА РЕДА ПРИ ПРОВЕЖДАНЕ НА МЕСТНИ ИЗБОРИ 2019

ОДМВР – СЛИВЕН С МЕРКИ ЗА ОХРАНА И ОБЕЗПЕЧАВАНЕ НА РЕДА ПРИ ПРОВЕЖДАНЕ НА МЕСТНИ ИЗБОРИ 2019

Във връзка с предстоящите избори за общински съветници и кметове на 27 октомври 2019 година  в ОД МВР-Сливен е изготвен план за  дейността на структурите звена в дирекцията с цел гарантиране  сигурността, противодействие на престъпленията против политическите права на гражданите, опазване на обществения ред и охрана, осигуряване на пожарната безопасност и защитата на населението в периода на подготовка и при произвеждане на изборите.

359 служители на ОДМВР и РДПБЗН в Сливен, ще бъдат ангажирани в изборния ден и охраната на СИК.

Във връзка с предстоящия вот полицейските служби и органите на противопожарна безопасност и защита на населението са извършили охранителни обследвания на помещенията и обектите, свързани с подготовката и провеждането на изборите и предизборните мероприятия. В хода на проверките, към момента, не са констатирани съществени нарушения. Създадена е организация за пилотиране и охрана с полицейски сили  при транспортиране на бюлетините.

В Областната  дирекция на МВР и Районите управления са сформирани оперативни щабове. Създадена е оптимална организация за нормалното протичане на изборния процес, получаване и отработване на сигнали за нарушаване на обществения ред и при нарушения, свързани с изборния процес. Сформирани са мобилни екипи от служители на Криминална и Икономическа полиция, както и сили на ЗЖУ-Бургас.

Звената „Български документи за самоличност“ ще работят на 26 октомври от 08.30 ч. до 17.30 ч. и на 27 октомври от 08.30 до 19.30 часа.

Създадена е необходимата организация българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или личен /зелен/ паспорт) защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на глас.

Удостоверения за гладуване ще се издават след подаване на заявление в съответната паспортна служба.

Удостоверението се издава за да послужи само пред секционната избирателна комисия и е валидно за изборния ден-  27 октомври 2019 година.

Издадените  за 27 октомври удостоверения няма да важат за евентуален балотаж на 3 ноември. Тогава ще се издават удостоверения, които ще важат за избора на 3 ноември.

В деня на вота в изборните помещения няма да бъдат допускани въоръжени лица, такива в нетрезво състояние, употребили упойващи вещества, и носещи обемисти и съмнителни предмети. При необходимост полицейските служители ще извършват проверки на граждани с цел недопускане внасянето на опасни предмети в избирателните секции.

Приемат се сигнали от граждани, свързани с нарушения на изборния процес на телефон 112 и  в ОДМВР-Сливен  на телефони 044  644333-Сливен; 044 644475-Нова Загора; 044 644485-Котел; 044 644495-Твърдица, както и на e-mail: sliven@mvr.bg

Предишна ЩЕ ПРОДЪЛЖА ДА ГЛЕДАМ НА ПРОБЛЕМИТЕ ПРЕЗ ОЧИТЕ НА ХОРАТА
Следваща СТЕФАН РАДЕВ КАЗА НЕЩО ВАЖНО ЗА ВСИЧКИ В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН РАЗШИРЯВА ОБХВАТА НА ОХРАНА НА СЕЛСКОСТОПАНСКАТА ПРОДУКЦИЯ

„Започна организация за охрана на селскостопанската продукция“, обяви днес кметът на Община Сливен Стефан Радев. Така ще продължи проектът, който стартира миналата година съвместно с общинската фирма „Общинска охрана и

Новини Сливен

ГЕНЕРАЛ КОЛЬО МИЛЕВ ПРИЕ ГРАЖДАНИ

Народният представител от БСП Кольо Милев, който е генерал от резерва, прие граждани в червената централа. „Всеки идва с личните си проблеми и се надява на помощ. След такъв приемен

Новини Сливен

В СЛИВЕН БЕШЕ ОТКРИТ СЕМИНАР ПОД НАДСЛОВ „МУЗЕЯТ КАТО ОБРАЗОВАТЕЛНА СРЕДА“

Еднодневен семинар „Музеят като образователна среда“ откри днес заместник-кметът Пепа Чиликова. Събитието в зала „Май“ събра музейни специалисти, училищни и университетски преподаватели. В приветствието си заместник-кметът изтъкна важната роля на