ОДМВР – СЛИВЕН С МЕРКИ ЗА ОХРАНА И ОБЕЗПЕЧАВАНЕ НА РЕДА ПРИ ПРОВЕЖДАНЕ НА МЕСТНИ ИЗБОРИ 2019

ОДМВР – СЛИВЕН С МЕРКИ ЗА ОХРАНА И ОБЕЗПЕЧАВАНЕ НА РЕДА ПРИ ПРОВЕЖДАНЕ НА МЕСТНИ ИЗБОРИ 2019

Във връзка с предстоящите избори за общински съветници и кметове на 27 октомври 2019 година  в ОД МВР-Сливен е изготвен план за  дейността на структурите звена в дирекцията с цел гарантиране  сигурността, противодействие на престъпленията против политическите права на гражданите, опазване на обществения ред и охрана, осигуряване на пожарната безопасност и защитата на населението в периода на подготовка и при произвеждане на изборите.

359 служители на ОДМВР и РДПБЗН в Сливен, ще бъдат ангажирани в изборния ден и охраната на СИК.

Във връзка с предстоящия вот полицейските служби и органите на противопожарна безопасност и защита на населението са извършили охранителни обследвания на помещенията и обектите, свързани с подготовката и провеждането на изборите и предизборните мероприятия. В хода на проверките, към момента, не са констатирани съществени нарушения. Създадена е организация за пилотиране и охрана с полицейски сили  при транспортиране на бюлетините.

В Областната  дирекция на МВР и Районите управления са сформирани оперативни щабове. Създадена е оптимална организация за нормалното протичане на изборния процес, получаване и отработване на сигнали за нарушаване на обществения ред и при нарушения, свързани с изборния процес. Сформирани са мобилни екипи от служители на Криминална и Икономическа полиция, както и сили на ЗЖУ-Бургас.

Звената „Български документи за самоличност“ ще работят на 26 октомври от 08.30 ч. до 17.30 ч. и на 27 октомври от 08.30 до 19.30 часа.

Създадена е необходимата организация българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или личен /зелен/ паспорт) защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на глас.

Удостоверения за гладуване ще се издават след подаване на заявление в съответната паспортна служба.

Удостоверението се издава за да послужи само пред секционната избирателна комисия и е валидно за изборния ден-  27 октомври 2019 година.

Издадените  за 27 октомври удостоверения няма да важат за евентуален балотаж на 3 ноември. Тогава ще се издават удостоверения, които ще важат за избора на 3 ноември.

В деня на вота в изборните помещения няма да бъдат допускани въоръжени лица, такива в нетрезво състояние, употребили упойващи вещества, и носещи обемисти и съмнителни предмети. При необходимост полицейските служители ще извършват проверки на граждани с цел недопускане внасянето на опасни предмети в избирателните секции.

Приемат се сигнали от граждани, свързани с нарушения на изборния процес на телефон 112 и  в ОДМВР-Сливен  на телефони 044  644333-Сливен; 044 644475-Нова Загора; 044 644485-Котел; 044 644495-Твърдица, както и на e-mail: sliven@mvr.bg

Предишна ЩЕ ПРОДЪЛЖА ДА ГЛЕДАМ НА ПРОБЛЕМИТЕ ПРЕЗ ОЧИТЕ НА ХОРАТА
Следваща СТЕФАН РАДЕВ КАЗА НЕЩО ВАЖНО ЗА ВСИЧКИ В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

НАД 500 НАРУШЕНИЯ НА ЗДвП СА САНКЦИОНИРАНИ ЗА ТРИ ДНИ В СЛИВЕНСКО

С цел намаляване броя на пътните произшествия и контрол на скоростта на територията на ОДМВР-Сливен от 5 да 7 февруари се проведе специализирана операция, разпоредена от Главна дирекция „Национална полиция”.

Новини Сливен

ИМА ЗАДЪРЖАНИ ПРИ АКЦИЯТА НА „КАЧУЛКИТЕ“ В СЛИВЕН

При полицейската акция на „качулките“ в Сливен има задържани, научи Sliveninfo. „Не един, няколко души са. Открихме и наркотици, но затова ще бъде съобщено по-късно“, каза пред Sliveninfo източник от

Новини Сливен

ОГНЕБОРЦИ ПОЧИСТИХА ПЪТЯ ЗА НЕСЪЩЕСТВУВАЩИ ТУРИСТИ

Сливенски огнеборци почистиха тази нощ пътя към хижа „Карандила“. „Хижарят се обадил притеснен, че туристите, които очаква, може би са закъсали по пътя. Нашите хора почистили шосето, а в последствие