ОДМВР-СЛИВЕН ПУСНА В ХОД АКЦИЯ „ЗИМА“

ОДМВР-СЛИВЕН ПУСНА В ХОД АКЦИЯ „ЗИМА“

От 19 до 25 ноември  на територията на ОДМВР-Сливен са проведени специализирани операции по контрол и пътна безопасност, разпоредени от директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков и в рамките на национална кампании „Зима”. Екипи, сформирани от служители на Пътна полиция и районните управления в Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел са проверили 1867 моторни превозни средства, и 1712 лица. Констатирани са 651  нарушения на Закона за движение по пътищата и Кодекса за застраховане.

През изминалата седмица на територията на ОДМВР-Сливен с мобилни и стационарни камери са констатирани 223 нарушения на скоростта.

Издадени са 220 електронни фиша. В поделенията на пътна полиция и при проверки на пътя са връчени 178 фиша и са отнети 5 шофьорски книжки за неплатени глоби.

За други нарушения са съставени 470 фиша. Актовете са 136.

Установени са 7 неправоспособни водачи.  3 водачи са хванати да управляват след употреба на алкохол над 1,2 промила, за което са образувани бързи производства.

Четирима водачи са употребили наркотични вещества.

Отнети са  шофьорски книжки за употреба на алкохол и наркотични вещества, 4 за нередовна застраховка Гражданска отговорност . Общо отнетите свидетелства за управление на МПС са 14.

През седмицата са проведени  5 операции по метода широкообхватен контрол – две в град Сливен и две в Нова Загора, 6 в рамките на акция „Зима”  в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица.

 

От 21 ноември се провежда третата кампания в рамките на акция „Зима” – „Безопасно шофиране през зимата”. Водачите ще бъдат проверява основно за оборудването на автомобила за движение през зимата . От Пътна полиция напомнят, че грайферът на гумите трябва да бъде 4 мм и нагоре или подходящи за зимни условия.  Ще се проверява за редовни документи, валидна  застраховка  Гражданска отговорност, употреба на алкохол, упойващи вещества и правоспособност.

Контролната дейност е насочена към установяване на нарушения, пряко влияещи на пътния травматизъм. Акцията ще продължи до 30 ноември.

В ОДМВР-Сливен са предвидени действия по ежедневен контрол на скоростта, спазване на предимство, сигнализация и маркировка. Продължава контролът в малките населени места и общински пътища.

Предишна ПОСТОЯНЕН АРЕСТ ЗА РАЗПРОСТРАНИТЕЛ НА МАРИХУАНА
Следваща ПП "СИНИТЕ КАМЪНИ" ОТПРАЗНУВА 38-МИЯ СИ РОЖДЕН ДЕН С КУПОН ЗА ДЕЦА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН ДОВЪРШВА ИЗГРАЖДАНЕТО НА ПРИЮТ ЗА БЕЗДОМНИ ЖИВОТНИ

Община Сливен довършва започналия преди години проект за изграждане на приют за бездомни животни и той трябва да бъде готов до края на 2019 година. Това съобщи кметът Стефан Радев

Новини Сливен

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ РАЗПОРЕДИ ДА СЕ СВИКАТ ЗАСЕДАНИЯ НА ЕПИЗООТИЧНИТЕ КОМИСИИ

Областният управител на Сливен Чавдар Божурски разпореди със своя заповед да бъдат свикани заседания на областната и на общинските епизоотични комисии в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица.  Повод за това

Новини Сливен

ПЕНСИОНЕРКА Е НАМЕРЕНА УДАВЕНА

Пенсионерка е намерена удавена в язовир, научи Sliveninfo. 72-годишната Р.Е. е открита в неделя сутринта в язовира до село Бял кладенец, община Нова Загора. Sliveninfo научи, че на 29 август

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

five × two =