ОДМВР – СЛИВЕН ПОЛУЧИ ВИСОКА ОЦЕНКА ЗА ПОСТИГНАТИТЕ РЕЗУЛТАТИ ПРЕЗ 2018 ГОДИНА
15.03.2019 1099 Прегледи

ОДМВР – СЛИВЕН ПОЛУЧИ ВИСОКА ОЦЕНКА ЗА ПОСТИГНАТИТЕ РЕЗУЛТАТИ ПРЕЗ 2018 ГОДИНА

Главен комисар Николай Николов директор на ГДПБЗН и заместник-директорът на ГДГП старши комисар Бисер Костадинов дадоха висока оценка за  работата на Областната дирекция на МВР в Сливен при представянето на отчет за 2018 година.

Постигнатите резултати през изминалата година и основните аспекти в дейността на дирекцията бяха обсъдени днес в присъствието на областния управител Чавдар Божурски, заместник председателя на Окръжния съд Мартин Данчев, председателя на административния съд Слав Бакалов, заместник окръжния прокурор Веселин Гангалов, директора на  ТДДАНС Николай Чиликов и комисар Владимир Демирев директор на РДПБЗН-Сливен.

Главен комисар Николай Николов заяви, че ръководството на МВР оценява високо работата на сливенската дирекция. ОДМВР- Сливен е постигнала много добри комплексни резултати по всички направления на дейност. Той изказа задоволство от работата, която е свършена през изминалата година. Отбелязани бяха добрите практики и постигнатите резултати. Набелязаха се мерки за оптимизиране и подобряване на работата, което включва както кадровото и техническо обезпечаване, така и други аспекти, касаещи пряко полицейската работа. Като фактор за постигнатите резултати беше посочено и доброто взаимодействие с прокуратура, съд, областна управа, местното самоуправление и другите  държавни  институции.

Старши комисар Димитър Величков директор на ОДМВР-Сливен представи отчета за дейността през 2018 година. Пред гостите и ръководния състав на дирекцията той направи преглед на предприети и реализирани мерки по изпълнение на дейностите по приоритетите и програмите на МВР, допринесли за подобряване работата на дирекцията по всички направления.  Постигнатите високи резултати са в направленията по противодействие, пресичане и разкриване на престъпления, свързани с производство и разпространение на наркотични вещества, незаконната търговия с тютюневи изделия, конвенционалната престъпност, осигуряване на полицейско присъствие в малките и отдалечени населени места.

 

През 2018 година разкриваемостта при престъпленията свързани с наркотични вещества е 86,5 процента. Разкрити са лаборатории за производство на синтетичен наркотик, помещения за отглеждане на канабис и насаждения в части имоти. По линия „Акцизи” при спецакции са иззети 345000 къса цигари без бандерол и 815 килограма обработен тютюн.

През  2018 година са водени  общо 3477 досъдебни производства, от тях 432 бързи, образувани за управление на МПС след употреба на алкохол, наркотици или други упойващи вещества.

При съпоставяне на данните за 2018 година, спрямо 2017 се установява намаляване на общата престъпност с 4,5% и ръст на разкриваемостта с  12,8 %. През 2018 година са регистрирани 2368 престъпления, като през 2017 г. те са били 2480. Разкритите престъпления през 2018 година са 1492, към 1385 за 2017г. Нивото на разкриваемост е 63,01%  за 2018 година, спрямо 55,85%  за 2017г.

По отношение на пътнотранспортния травматизъм се наблюдава намаление по всички показатели, сравнено с 2017 година. За 2018 в област Сливен общия брой пътни произшествия са намалели с 139, тежките са  73 по-малко, загиналите са с 12 по-малко, ранените са с 93 по-малко.  Значително се е завишила административнонаказателната дейност. Установените нарушения за 2018 година са  36597 с ръст 38%, съставените АУАН са 6715 с ръст от 61%, Съставените фишове са 30253, с ръст 49%. Установените водачи с алкохол над 1,2 промила са 134.

Целите, които си поставя ръководството на ОДМВР-Сливен са свързани с повишаване ефективността на дейностите по превенция и разкриваемост на престъпленията против личността и собствеността на гражданите с акцент върху малките населени места и рисковите групи, и по отношение на икономическите престъпления с акцент контрабанда, измами, злоупотреби с ДДС, престъпления с акцизни стоки, корупция и други, ощетяващи държавния бюджет. Запазване на тенденциите по намаляване на пътния травматизъм и повишаване на ефективността при контрола и организацията на движението по пътищата. Осигуряване на спокойна обстановка за произвеждане на предстоящите избори кампании за 2018 година.

 

Предишна МНОГО ДОБРА ОЦЕНКА ЗА ДЕЙНОСТТА НА ОДМВР - ЯМБОЛ ПРЕЗ 2018 Г.
Следваща 15 МАРТ – ДЕН НА ЗДРАВНИЯ ИНСПЕКТОР

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

РЗИ – СЛИВЕН ОТБЕЛЯЗВА СВЕТОВНИЯ ДЕН ЗА БОРБА С ХЕПАТИТА С КАМПАНИЯ ЗА ИЗСЛЕДВАНЕ НА ВИРУСНИ ХЕПАТИТИ

Ежегодно на 28 юли се отбелязва Световния ден за борба с хепатита, който през 2022 година е под наслов „Не мога да чакам“. Министерство на здравеопазването в партньорство с Регионалните

Новини Сливен

ВОДАТА В ЯЗОВИР „АСЕНОВЕЦ“ Е ДОСТАТЪЧНА ЗА ВОДОСНАБДЯВАНЕТО НА СЛИВЕН

Водата в язовир „Асеновец“ е достатъчна за водоснабдяването на Сливен. Полезният обем на язовира е 28  млн . куб. м. вода, като в момента той е запълнен на една трета.

Новини Сливен

39-ГОДИШЕН Е ЗАДЪРЖАН С 315 ДОЗИ ХЕРОИН

Полицията в Нова Загора е хванала 39-годишен мъж с 315 дози хероин. Акцията е осъществена на 7 октомври в новозагорския квартал „Шести“ с цел противодействие на наркоразпространението. При извършване на

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

15 − nine =