ОДМВР-СЛИВЕН ПЛАНИРА РЕДОВНИ ОПЕРАЦИИ ПО МЕТОДА ШИРОКООБХАВЕН КОНТРОЛ
август 19, 2022 685 Прегледи

ОДМВР-СЛИВЕН ПЛАНИРА РЕДОВНИ ОПЕРАЦИИ ПО МЕТОДА ШИРОКООБХАВЕН КОНТРОЛ

На територията на Областната дирекция са в ход специализирани операции по контрол на скоростта, правоспособност и установяване на водачи, употребили алкохол и/или наркотични вещества.

Две специализирани операции по метода широкообхатен контрол се провеждат днес на територията на град Сливен в изпълнение на мерките, предприети от МВР във връзка с намаляване на пътните произшествия. Контролът се осъществява в рамките на два часа на различни места в областта. От 10,30 до 12,30 часа, на ул.”Ст.Караджа” в град Сливен, полицейски екипи на сектор „Пътна полиция” и група „Охрана на обществения ред” към РУ-Сливен са проверили 98 автомобила и 125 лица. Съставени са 7 акта и 8 фиша. Установен е един неправоспособен водач- номерата на автомобила са свалени, съставени са 3 акта за техническа неизправност, един за липса на застраховка „Гражданска отговорност” и един автомобил е спрян от движение поради затъмнени стъкла.

В операцията тази сутрин са участвали и служители на Дирекция „Инспекция по труда-Сливен”, които са извършили проверки на служебни автомобили за наличие на трудови договори на шофьорите, спазване на работното време, заплащане на трудово  възнаграждение и други.

Към момента тече втората операция широкообхватен контрол на територията на ОДМВР-Сливен, съвместно със служители на БГТОЛ.

От началото на седмицата в хода на специализираните операции полицейските екипи са установили четирима водачи на МПС да управляват след употреба на алкохол- 2 с алкохол под 1,2 и 2 над 1,2 промила, установени са 4 неправоспособни и един водач с наркотични вещества.

По разпореждане на директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков всички технически средства за контрол са в експлоатация и следят за спазване на скоростните режими в участъците с повишена концентрация на пътни произшествия. Следи се за спазване на скоростта на натоварените пътни участъци в град Сливен. На 18 август на бул. Ст.Стамболов в град Сливен с мобилна камера е засечена скорост от 107 км.ч.. Спрямо водача са предприети съответните действия.

Контролът по пътна безопасност продължава. Следи се за спазване на ограниченията на скоростта, пътните знаци и маркировката, като и за опасно поведение на пътя-неправилно изпреварване, отнемане на предимство.

Гражданите могат да подават сигнали за нарушения на ЗДвП на електронната поща на ОДМВР-Сливен – sliven@mvr.bg.

 

Предишна ОБЩИНА СЛИВЕН Е НАМЕРИЛА РЕШЕНИЕ ЗА ОТВОДНЯВАНЕТО НА ГРАДСКИ УЧАСТЪЦИ
Следваща ПРОДЪЛЖАВА РЕМОНТЪТ НА ППМГ „ДОБРИ ЧИНТУЛОВ“

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

УЧЕНИЦИ ОТ СЕЛО КАМЕН СЕ ИЗЯВИХА ПО ПРОЕКТА „ТВОЯТ ЧАС’

На 21.03.2018 г. ученици от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ село Камен включени в групите за занимания по интереси „Аз рисувам и мечтая” и „Български фолклор – народни носии“

Новини Сливен

ЗАВЪРШИ САНИРАНЕТО НА ОЩЕ ЕДИН БЛОК В СЛИВЕН

Изцяло завършен е блок номер 79 в квартал „Стоян Заимов“. Обновяването му по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради започна в края на октомври 2018 г. Пред

Новини Сливен

ЗАТЯГА СЕ КОНТРОЛЪТ ЗА НОСЕНЕ НА МАСКИ В ГРАДСКИЯ И ОБЩЕСТВЕН ТРАНСПОРТ В СЛИВЕН

По инициатива на кмета Стефан Радев на среща днес беше обсъдена възможността за засилен контрол за носенето на маски в градския и обществен транспорт в Сливен заради завишения брой заразени