ОДМВР-СЛИВЕН ПЛАНИРА РЕДОВНИ ОПЕРАЦИИ ПО МЕТОДА ШИРОКООБХАВЕН КОНТРОЛ
август 19, 2022 500 Прегледи

ОДМВР-СЛИВЕН ПЛАНИРА РЕДОВНИ ОПЕРАЦИИ ПО МЕТОДА ШИРОКООБХАВЕН КОНТРОЛ

На територията на Областната дирекция са в ход специализирани операции по контрол на скоростта, правоспособност и установяване на водачи, употребили алкохол и/или наркотични вещества.

Две специализирани операции по метода широкообхатен контрол се провеждат днес на територията на град Сливен в изпълнение на мерките, предприети от МВР във връзка с намаляване на пътните произшествия. Контролът се осъществява в рамките на два часа на различни места в областта. От 10,30 до 12,30 часа, на ул.”Ст.Караджа” в град Сливен, полицейски екипи на сектор „Пътна полиция” и група „Охрана на обществения ред” към РУ-Сливен са проверили 98 автомобила и 125 лица. Съставени са 7 акта и 8 фиша. Установен е един неправоспособен водач- номерата на автомобила са свалени, съставени са 3 акта за техническа неизправност, един за липса на застраховка „Гражданска отговорност” и един автомобил е спрян от движение поради затъмнени стъкла.

В операцията тази сутрин са участвали и служители на Дирекция „Инспекция по труда-Сливен”, които са извършили проверки на служебни автомобили за наличие на трудови договори на шофьорите, спазване на работното време, заплащане на трудово  възнаграждение и други.

Към момента тече втората операция широкообхватен контрол на територията на ОДМВР-Сливен, съвместно със служители на БГТОЛ.

От началото на седмицата в хода на специализираните операции полицейските екипи са установили четирима водачи на МПС да управляват след употреба на алкохол- 2 с алкохол под 1,2 и 2 над 1,2 промила, установени са 4 неправоспособни и един водач с наркотични вещества.

По разпореждане на директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков всички технически средства за контрол са в експлоатация и следят за спазване на скоростните режими в участъците с повишена концентрация на пътни произшествия. Следи се за спазване на скоростта на натоварените пътни участъци в град Сливен. На 18 август на бул. Ст.Стамболов в град Сливен с мобилна камера е засечена скорост от 107 км.ч.. Спрямо водача са предприети съответните действия.

Контролът по пътна безопасност продължава. Следи се за спазване на ограниченията на скоростта, пътните знаци и маркировката, като и за опасно поведение на пътя-неправилно изпреварване, отнемане на предимство.

Гражданите могат да подават сигнали за нарушения на ЗДвП на електронната поща на ОДМВР-Сливен – sliven@mvr.bg.

 

Предишна ОБЩИНА СЛИВЕН Е НАМЕРИЛА РЕШЕНИЕ ЗА ОТВОДНЯВАНЕТО НА ГРАДСКИ УЧАСТЪЦИ
Следваща ПРОДЪЛЖАВА РЕМОНТЪТ НА ППМГ „ДОБРИ ЧИНТУЛОВ“

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ВАС ГЕОРГИ ЧОЛАКОВ ПОДПИСА АКТА ЗА ВТОРИЯ МАНДАТ НА СЛАВ БАКАЛОВ КАТО ПРЕДСЕДАТЕЛ НА АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД-СЛИВЕН

Днес на официална церемония във Върховния административен съд, съдия Слав Бакалов стъпи в длъжност „Административен ръководител – Председател на Административен съд“ за своя втори мандат. Актът за встъпване бе подписан

Новини Сливен

ШОФЬОР С РЕКОРДНИ ПРОМИЛИ АЛКОХОЛ Е ХВАНАТ НА ПЪТЯ СЛИВЕН – ЯМБОЛ

34-годишен водач на лек автомобил „Мазда 6“ е хванат с алкохол малко над 3,00 промила. Проверката е извършена на 24 август в 08,30 часа в рамките на операция по установяване

Новини Сливен

ЕТО КАКВО ЩЕ РЕШАВАТ ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ УТРЕ

Сред акцентите на утрешната сесия на местния парламент е предложението да бъде удостоена със званието „Почетен гражданин на Сливен“ европейската шампионка по лека атлетика Радослава Мавродиева. Това заяви на пресконференция