ОДМВР – СЛИВЕН, ОБЩИНА СЛИВЕН И КМЕТОВЕТЕ ОБСЪДИХА ПРОМЕНИТЕ В НАРЕДБАТА ЗА ОБЩЕСТВЕНИЯ РЕД
юни 15, 2018 1148 Прегледи

ОДМВР – СЛИВЕН, ОБЩИНА СЛИВЕН И КМЕТОВЕТЕ ОБСЪДИХА ПРОМЕНИТЕ В НАРЕДБАТА ЗА ОБЩЕСТВЕНИЯ РЕД

Ръководството на ОДМВР-Сливен участва в съвместна среща с Община Сливен във връзка с промените в Наредбата за обществения ред и работата на мобилните екипи. Старши комисар Димитър Величков изказа задоволство по отношение на работата с местната власт. Подчерта колко е важна добрата обратна връзка за решаване на проблемите във всеки един район. Екипи, сформирани от служители  на отдел „Охранителна полиция” и сектори „Противодействие на криминалната престъпност” и  „Противодействие на икономическата престъпност” провеждат срещи с кметовете и населението в областта. Вчера мобилни екипи посетиха села в общините Сливен и Твърдица. Величков увери кметовете, че могат да разчитат на силите и ресурса на ОДМВР-Сливен и благодари за доброто взаимодействие.

По отношение промените в Наредбата за обществения ред на територията на общината началникът на РУ-Сливен главен инспектор Димитър Кикьов настоя кметовете да създадат необходимата организация за по-бързото прилагане на заповедта на кмета, касаеща регистрацията и движението на превозни средства с животинска тяга.

Съгласно тази заповед всички собственици на този вид превозни средства трябва да ги регистрират в центровете за административно обслужване на съответните населени места в община Сливен. Превозното средство трябва да е с жълт цвят и да има регистрационен номер, който съдържа букви, идентифициращи населеното място и цифри показващи поредния номер, който да е ясно видим изписан върху самото превозно средство, както и да бъдат оборудвани със светлоотразителни знаци. На всеки собственик се издава талон с данните на превозното средство, което да покаже при поискване. Регистрацията и издаването на талоните ще бъде безплатно, обясни секретарят на Общината Валя Радева.

На територията на град Сливен се забранява движението на  превозни средства с животинска тяга по основните булеварди. Нарушителите ще бъдат санкционирани с глоби  от 50 до 1000 лева, като се предвижда и сваляне на кошуми, „ако се налижи ще изземваме и каруци”, каза Кикьов. Проверките ще се извършват съвместно с Общинска охрана. Особено важно, подчерта той, е да се следи за спазване на времето за движение по общинските полски пътища, което има пряко отношение към сигурността, свързано най-вече с престъпните посегателства и пътната безопасност. Съгласно заповедта на кмета движението  трябва да се извършва: за зимния период от 07,00 до 17,00 часа, за летния от 07,00 до 20,00 часа.

Засегната беше и темата, относно нощните заведения и търговски обекти, които работят след 23,00 часа. Собствениците на такива заведения трябва да подадат заявления в Общината за получаване на разрешително за удължено работно време в противен случай ще бъдат санкционирани. Всяка община сама решава дали да разреши на своя територията такава дейност, съобразено с това дали няма да наруши спокойствието на гражданите след 23,00 часа.

 

Предишна ВИДОВДЕН Е
Следваща КАРУЦИТЕ В ОБЩИНА СЛИВЕН - ЖЪЛТИ, С РЕГИСТРАЦИОННИ НОМЕРА И СВЕТЛООТРАЗИТЕЛИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ТЕЦ „БОБОВ ДОЛ“ И „БРИКЕЛ“ С ПИСМА ДО ИНСТИТУЦИИТЕ: ЗАТВАРЯНЕТО НИ ПО ВРЕМЕ НА КРИЗА ЩЕ Е ПАГУБНО

Ръководствата на ТЕЦ Бобов Дол и Брикел изпратиха отворени писма до най-висшите институции в държавата, в които заявяват несъгласието и споделят притесненията си във връзка с информацията, че предстои да

Новини Сливен

РАЙОННА ПРОКУРАТУРА – СЛИВЕН СЕ САМОСЕЗИРА ЗА СКАНДАЛА С НЕКАЧЕСТВЕНАТА ХРАНА ЗА УЧИЛИЩА И ДЕТСКИ ГРАДИНИ

Районна прокуратура – Сливен се самосезира по журналистически материали, в които са посочени данни за това, че в някои детски градини и училища на територията на гр.Сливен, деца са получили

Новини Сливен

ЯНКО ЯНКОВ ПОЗДРАВЯВА СТУДЕНТИ И ПРЕПОДАВАТЕЛИ ЗА 8 ДЕКЕМВРИ

Уважаеми студенти и преподаватели, Честит 8 Декември – празникът на българската академична общност! С удоволствие и радост Ви поздравявам по повод 8-ми декември, празникът на българските студенти! Убеден съм, че те съзнават отговорността

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

19 − thirteen =