ОДМВР – СЛИВЕН, ОБЩИНА СЛИВЕН И КМЕТОВЕТЕ ОБСЪДИХА ПРОМЕНИТЕ В НАРЕДБАТА ЗА ОБЩЕСТВЕНИЯ РЕД
юни 15, 2018 965 Прегледи

ОДМВР – СЛИВЕН, ОБЩИНА СЛИВЕН И КМЕТОВЕТЕ ОБСЪДИХА ПРОМЕНИТЕ В НАРЕДБАТА ЗА ОБЩЕСТВЕНИЯ РЕД

Ръководството на ОДМВР-Сливен участва в съвместна среща с Община Сливен във връзка с промените в Наредбата за обществения ред и работата на мобилните екипи. Старши комисар Димитър Величков изказа задоволство по отношение на работата с местната власт. Подчерта колко е важна добрата обратна връзка за решаване на проблемите във всеки един район. Екипи, сформирани от служители  на отдел „Охранителна полиция” и сектори „Противодействие на криминалната престъпност” и  „Противодействие на икономическата престъпност” провеждат срещи с кметовете и населението в областта. Вчера мобилни екипи посетиха села в общините Сливен и Твърдица. Величков увери кметовете, че могат да разчитат на силите и ресурса на ОДМВР-Сливен и благодари за доброто взаимодействие.

По отношение промените в Наредбата за обществения ред на територията на общината началникът на РУ-Сливен главен инспектор Димитър Кикьов настоя кметовете да създадат необходимата организация за по-бързото прилагане на заповедта на кмета, касаеща регистрацията и движението на превозни средства с животинска тяга.

Съгласно тази заповед всички собственици на този вид превозни средства трябва да ги регистрират в центровете за административно обслужване на съответните населени места в община Сливен. Превозното средство трябва да е с жълт цвят и да има регистрационен номер, който съдържа букви, идентифициращи населеното място и цифри показващи поредния номер, който да е ясно видим изписан върху самото превозно средство, както и да бъдат оборудвани със светлоотразителни знаци. На всеки собственик се издава талон с данните на превозното средство, което да покаже при поискване. Регистрацията и издаването на талоните ще бъде безплатно, обясни секретарят на Общината Валя Радева.

На територията на град Сливен се забранява движението на  превозни средства с животинска тяга по основните булеварди. Нарушителите ще бъдат санкционирани с глоби  от 50 до 1000 лева, като се предвижда и сваляне на кошуми, „ако се налижи ще изземваме и каруци”, каза Кикьов. Проверките ще се извършват съвместно с Общинска охрана. Особено важно, подчерта той, е да се следи за спазване на времето за движение по общинските полски пътища, което има пряко отношение към сигурността, свързано най-вече с престъпните посегателства и пътната безопасност. Съгласно заповедта на кмета движението  трябва да се извършва: за зимния период от 07,00 до 17,00 часа, за летния от 07,00 до 20,00 часа.

Засегната беше и темата, относно нощните заведения и търговски обекти, които работят след 23,00 часа. Собствениците на такива заведения трябва да подадат заявления в Общината за получаване на разрешително за удължено работно време в противен случай ще бъдат санкционирани. Всяка община сама решава дали да разреши на своя територията такава дейност, съобразено с това дали няма да наруши спокойствието на гражданите след 23,00 часа.

 

Предишна ВИДОВДЕН Е
Следваща КАРУЦИТЕ В ОБЩИНА СЛИВЕН - ЖЪЛТИ, С РЕГИСТРАЦИОННИ НОМЕРА И СВЕТЛООТРАЗИТЕЛИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ЧАВДАР БОЖУРСКИ ПОЗДРАВИ ЖИТЕЛИТЕ НА ТВЪРДИЦА, НОВА ЗАГОРА И КЕРМЕН С ПЕТКОВДЕН

Областният управител на Сливен бе гост на тържествено заседание на общинския съвет в Твърдица послучай празника на града Петковден. Той поздрави съветниците и ръководния екип на общината за положените усилия

Новини Сливен

„ПАНАМИН“ + „ПАНАТОП“ = ПАНАТЕХНОЛОГИЯТА, КОЯТО ВПЕЧАТЛИ СТОПАНИТЕ В СЛИВЕНСКО И ЯМБОЛСКО

„Освен най-добрия антистресов имуностимулант „Панамин“, на днешния семинар предлагаме и новата серия „Панатоп“, които използвани заедно правят т.нар. Панатехнология за цялостно листно изхранване на растенията“, обяви в хотелски комплекс „Национал“

Новини Сливен

КЪДЕ И ДОКОГА НЯМА ДА ИМА ВОДА В СЛИВЕН

„Водоснабдяване и Канализация-Сливен“ ООД уведомява своите потребители, че поради извършване на авариен ремонт на 01.08.2019 г. (четвъртък) до 13.00 ч. е прекъснато водоподаването на кв. „Речица“. При възможност водоподаването ще

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

seventeen + twenty =