ОДМВР-СЛИВЕН: НАД 800 НАРУШЕНИЯ НА СКОРОСТТА СА УСТАНОВЕНИ ЗА ЕДНА СЕДМИЦА
август 6, 2019 540 Прегледи

ОДМВР-СЛИВЕН: НАД 800 НАРУШЕНИЯ НА СКОРОСТТА СА УСТАНОВЕНИ ЗА ЕДНА СЕДМИЦА

От 29 юли до 4 август на територията на ОДМВР-Сливен са проведени специализирани операции по контрол и пътна безопасност, разпоредени от директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков.

Екипи, сформирани от служители на Пътна полиция, Териториална полиция и районните управления в Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел, са проверили 2327 моторни превозни средства и 2416 лица. Констатирани са 1104 нарушения на Закона за движение по пътищата и Кодекса за застраховане. Съставени са 975 фиша и 96 акта за административни нарушения.

За една седмица на територията на ОДМВР-Сливен с мобилни и стационарни камери са констатирани 817 нарушения на скоростта. Издадени са 723 електронни фиша за скорост и 6 електронен фиш за автомобили без застраховка.

Най-честите нарушения на ограничението на скоростта са засечени при селата Злати войвода, Калояново и Трапоклово, на булевардите „Цар Симеон”, „Банско шосе”, и „Панайот Хитов” в град Сливен. По път ІІ-66 /Ст.Загора-Нова Загора/ и път ІІ-55/Нова Загора-Раднево/. Път ІІ-48 /к-ще „Петолъчка”- Котел/ в района на селата Мокрен и Градец. Път І-6 /София-Бургас/ в района на Шивачево.

В поделенията на Пътна полиция и при проверки на пътя са връчени 137 фиша и са отнети 3 шофьорски книжки за неплатени глоби.

Установени са 5 неправоспособни водачи. Четирима водачи са хванати да управляват след употреба на алкохол, като всички са с алкохол над 1,2 промила, за което са образувани бързи производства.

Двама водачи са управлявали след употреба на наркотични вещества.

Общо отнетите свидетелства за управление на МПС са 8.

В Сливен, Котел и Нова Загора са съставени общо 105 фиша за неправилно паркиране.

Завишена остава патрулната дейност по отношение установяване на лица, които управляват под въздействие на наркотични вещества и алкохол.

Осъществява се контрол по национални кампании „Лято” и „Ваканция! Да пазим децата на пътя!”.

Тази седмица се провеждат специализирани операции по контрол на скоростта, употребата на алкохол, наркотици, засилено полицейско присъствие има на автомагистрала Тракия и главните пътища в областта, предвид засиления трафик в летните месеци.

                                     

Предишна МЪЖ ОТ СЛИВЕН Е ЗАДЪРЖАН ЗА НАРКОТИЦИ
Следваща ОЩЕ ЕДИН БЛОК В СЛИВЕН ЩЕ БЪДЕ С НОВ ОБЛИК

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СТЕФАН РАДЕВ: КАТЕГОРИЧНО НЯМА ДА ПРИЕМЕМ ВЕЛОАЛЕИТЕ В ТОЗИ ВИД, НУЖНА Е КАЧЕСТВЕНА И СПЕШНА ПОДМЯНА НА НАСТИЛКИТЕ

„Категорично няма да приемем велоалеите в такъв вид или с направени кърпежи. Единственият начин е настилките да се подменят, работата да се свърши качествено при спешна и по-добра организация“, каза

Новини Сливен

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ УЧАСТВА В ИЗВЪНРЕДНО ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЩОТО СЪБРАНИЕ НА АСОЦИАЦИЯТА ПО ВиК

В Областна администрация – Сливен се проведе извънредно заседание на общото събрание на асоциацията по В и К, на което участва и кметът Стефан Радев. Заседанието беше инициирано от областния

Новини Сливен

ОФК „СЛИВЕН“ ЗАГУБИ ЗА 11-ти ПЪТ

11 мача – 11 загуби, голова разлика минус 56. Това е сухата статистика от представянето на ОФК „Сливен“ в аматьорското първенство на БФС. В последния си мач сливенските футболисти загубиха