ОДМВР-СЛИВЕН: НАД 1700 НАРУШЕНИЯ НА ЗДВП В СЛИВЕНСКО ЗА ЕДНА СЕДМИЦА
март 24, 2023 970 Прегледи

ОДМВР-СЛИВЕН: НАД 1700 НАРУШЕНИЯ НА ЗДВП В СЛИВЕНСКО ЗА ЕДНА СЕДМИЦА

На територията на ОДМВР-Сливен се провеждат специализирани операции по контрол на скоростта и  правоспособност. Активно се проверява за употреба на алкохол и/или наркотични вещества от водачите на МПС на територията на общинските центрове и малките населени места в областта.

За периода от 17 да 23 март на територията на ОДМВР-Сливен са констатирани 1742 нарушения на Закона за движение по пътищата. Съставени са 296 актове за административни нарушения и 1446 фишове, от които 820 електронни за превишаване на скоростта.

Установени са 8 водачи на МПС, употребил алкохол, като 2 са с алкохол  над 1,2 промила. Няма установени водачи, употребил наркотични вещества. Един е отказал да бъдат изпробван за употреба на алкохол. 10 са установените неправоспособни водачи. За всички случаи са съставени актове и са образувани досъдебни и бързи производства.

На място при проверка на пътя са връчени 111 наказателни постановления и ел.фишове.

За една седмица са проведени четири операции по метода широкообхватен контрол на територията на Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица.

83 екипи са осъществили линеен контрол по автомагистрала „Тракия” и главните пътища І-6, І-7, ІІ-66, ІІ-53.

По автомагистрала „Тракия” е осигурено 24-часово дежурство. Засилено се проверяват  товарни автомобили и микробуси. Следи се за спазване на скоростта, рисково изпреварване и опасно поведение от страна на водачите.

Гражданите могат да подават сигнали за нарушения на ЗДвП на електронната поща на ОДМВР-Сливен – sliven@mvr.bg.

Предишна В СЛИВЕН НЯМА ДА СЕ ЗАКРИВАТ СОЦИАЛНИ УСЛУГИ, ПРЕДЛАГАТ СЕ НОВИ
Следваща ПОЗДРАВ НА КМЕТА НА ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА ГАЛЯ ЗАХАРИЕВА ПО ПОВОД БЛАГОВЕЩЕНИЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН НАБИРА ПЕРСОНАЛ ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА УСЛУГИ ПО ПРОЕКТ „ПАТРОНАЖНА ГРИЖА + В ОБЩИНА СЛИВЕН“

Във връзка с изпълнение на Проект BG05M9OP001-6.002-0047-C01 „Патронажна грижа + в Община Сливен“ по процедура № BG05M9OP001-6.002 „Патронажна грижа + “ по ОП „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г. и

Новини Сливен

ЗАДИГНАХА ТРОТИНЕТКА ОТ ДВОР НА КЪЩА В СЛИВЕН

В РУ-Сливен е заявена кражба на индивидуално електрическо превозно средство. През деня на 5 ноември неизвестен извършител е проникнал в двора на частен имот в град Сливен и е откраднал

Новини Сливен

ОБЩНОСТЕН ЦЕНТЪР СЛИВЕН ПРОДЪЛЖАВА СВОЯТА ОНЛАЙН ДЕЙНОСТ

Община Сливен продължава да изпълнява Проект „Предоставяне на интегрирани услуги за ранно детско развитие в Общностен център за деца и семейства Сливен”. Той е финансиран от Оперативна програма „Развитие на