ОДМВР-СЛИВЕН: НАД 1200 НАРУШЕНИЯ НА ЗДВП СА САНКЦИОНИРАНИ ЗА ЕДНА СЕДМИЦА В СЛИВЕНСКО

ОДМВР-СЛИВЕН: НАД 1200 НАРУШЕНИЯ НА ЗДВП СА САНКЦИОНИРАНИ ЗА ЕДНА СЕДМИЦА В СЛИВЕНСКО

От днес е в ход третата кампания от акция „Зима”- „Безопасно шофиране при зимни условия”

На територията на Областната дирекция се провеждат специализирани операции по контрол на скоростта, правоспособност, установяване на водачи, употребили алкохол и/или наркотични вещества, както и безопасност на пешеходците. В ход е и традиционната акция „Зима”.

За периода от 11 до 17 ноември на територията на ОДМВР-Сливен са констатирани 1248 нарушения на Закона за движение по пътищата в това число за скорост, неспазване на пъти знаци, неправилно поведение на пешеходци, отнемане на предимство на пешеходци, неправилно паркиране, както и за неправилно движение на велосипеди и индивидуални електрически превозни средства /тротинетки/. Съставени са 188 актове за административни нарушения и 1060 фишове, от които 502 електронни за превишаване на скоростта.  Установени са  водачи, употребили алкохол, от които 2 над 1,2 промила, за което са образуван бързи производства. Трима са отказали да бъдат изпробвани за употреба на алкохол и наркотични вещества. Санкционирани са 5 неправоспособни водачи.

На място при проверка на пътя са връчени 111 наказателни постановления и ел.фишове.

Наложени са 48 санкции за нарушения на правилата за престой и паркиране в районите на пешеходни пътеки, кръстовища и на спирки от градския транспорт. Санкционирани са 63 пешеходци за пресичане на нерегламентирани места, от които 3 за пресичане при червен сигнал на светофара. 10 пешеходци са глобени за внезапно излизане  и рисково пресичане на пътното платно.

За една седмица са проведени 5 операции по метода широкообхватен контрол на територията на Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица. 81 екипа са осъществили линеен контрол по автомагистрала „Тракия” и главните пътища І-6, І-7, ІІ-66, ІІ-53.

От днес е в ход третата кампания в рамките на акция „Зима” – „Безопасно шофиране при зимни условия”, насочена към водачите на моторни превозни средства, техническата изправност на автомобилите и поведението на водачите спрямо пешеходците. Тя ще се проведе за времето от 21 до 30 ноември. Ще се осъществява контрол над техническата изправност на автомобилите и подготовката за движение при зимни условия- проверка на гумите, при които дълбочината на грайфера трябва да бъде равна на 4 мм или по-голяма, осветителните системи, системите за почистване на стъклата, оборудването на автомобила със задължителните триъгълник, жилетка, аптечна, пожарогасител.

Гражданите могат да подават сигнали за нарушения на ЗДвП на електронната поща на ОДМВР-Сливен – sliven@mvr.bg.

Предишна МИХАИЛ ТАЧЕВ: НОВОЗАГОРСКИТЕ СОЦИАЛИСТИ СА ЗА ГЛАСУВАНЕ С МАШИНИ
Следваща БИЛЕТИ ЗА ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ СЕ ПРОДАВАТ В ШЕСТ ПУНКТА И В СУПЕРМАРКЕТИТЕ ОТ МЕСТНА ВЕРИГА В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ТЕ ЗАСЛУЖАВАТ ПОХВАЛА

Те заслужават похвала. Николай Михайлов и Мариян Господинов са охранители в общинската фирма „Общинска охрана и СОТ“ – Сливен. Днес следобед те намериха дамска чантичка в района на парк „Юнак“.

Новини Сливен

ПРЕДСТОИ ПРЪСКАНЕ СРЕЩУ КОМАРИ В СЛИВЕН

Днес и утре ще бъде извършено пръскане срещу комари  на територията на град Сливен, с цел унищожаването им. Обработки бяха направени и през месеците май, юни и юли тази година.

Новини Сливен

КЪДЕ И ДОКОГА НЯМА ДА ИМА ВОДА В СЛИВЕН

Днес 19.04./четвъртък/ поради авария е прекъснато водоподаването в кв. „Младост“ до 15.00ч. При възможност водоподаването ще бъде възстановено по-рано. ВиК-Сливен се извинява на своите потребители за причиненото неудобство.