ОДМВР-СЛИВЕН: НАД 1200 НАРУШЕНИЯ НА ЗДВП СА САНКЦИОНИРАНИ ЗА ЕДНА СЕДМИЦА В СЛИВЕНСКО
21.11.2022 514 Прегледи

ОДМВР-СЛИВЕН: НАД 1200 НАРУШЕНИЯ НА ЗДВП СА САНКЦИОНИРАНИ ЗА ЕДНА СЕДМИЦА В СЛИВЕНСКО

От днес е в ход третата кампания от акция „Зима”- „Безопасно шофиране при зимни условия”

На територията на Областната дирекция се провеждат специализирани операции по контрол на скоростта, правоспособност, установяване на водачи, употребили алкохол и/или наркотични вещества, както и безопасност на пешеходците. В ход е и традиционната акция „Зима”.

За периода от 11 до 17 ноември на територията на ОДМВР-Сливен са констатирани 1248 нарушения на Закона за движение по пътищата в това число за скорост, неспазване на пъти знаци, неправилно поведение на пешеходци, отнемане на предимство на пешеходци, неправилно паркиране, както и за неправилно движение на велосипеди и индивидуални електрически превозни средства /тротинетки/. Съставени са 188 актове за административни нарушения и 1060 фишове, от които 502 електронни за превишаване на скоростта.  Установени са  водачи, употребили алкохол, от които 2 над 1,2 промила, за което са образуван бързи производства. Трима са отказали да бъдат изпробвани за употреба на алкохол и наркотични вещества. Санкционирани са 5 неправоспособни водачи.

На място при проверка на пътя са връчени 111 наказателни постановления и ел.фишове.

Наложени са 48 санкции за нарушения на правилата за престой и паркиране в районите на пешеходни пътеки, кръстовища и на спирки от градския транспорт. Санкционирани са 63 пешеходци за пресичане на нерегламентирани места, от които 3 за пресичане при червен сигнал на светофара. 10 пешеходци са глобени за внезапно излизане  и рисково пресичане на пътното платно.

За една седмица са проведени 5 операции по метода широкообхватен контрол на територията на Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица. 81 екипа са осъществили линеен контрол по автомагистрала „Тракия” и главните пътища І-6, І-7, ІІ-66, ІІ-53.

От днес е в ход третата кампания в рамките на акция „Зима” – „Безопасно шофиране при зимни условия”, насочена към водачите на моторни превозни средства, техническата изправност на автомобилите и поведението на водачите спрямо пешеходците. Тя ще се проведе за времето от 21 до 30 ноември. Ще се осъществява контрол над техническата изправност на автомобилите и подготовката за движение при зимни условия- проверка на гумите, при които дълбочината на грайфера трябва да бъде равна на 4 мм или по-голяма, осветителните системи, системите за почистване на стъклата, оборудването на автомобила със задължителните триъгълник, жилетка, аптечна, пожарогасител.

Гражданите могат да подават сигнали за нарушения на ЗДвП на електронната поща на ОДМВР-Сливен – sliven@mvr.bg.

Предишна МИХАИЛ ТАЧЕВ: НОВОЗАГОРСКИТЕ СОЦИАЛИСТИ СА ЗА ГЛАСУВАНЕ С МАШИНИ
Следваща БИЛЕТИ ЗА ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ СЕ ПРОДАВАТ В ШЕСТ ПУНКТА И В СУПЕРМАРКЕТИТЕ ОТ МЕСТНА ВЕРИГА В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЗАПОЧВА ИЗПЛАЩАНЕТО НА ОБЕЗЩЕТЕНИЯ НА СОБСТВЕНИЦИТЕ, ЗАСЕГНАТИ ОТ РЕМОНТА НА ЖП – УЧАСТЪК „ПЛОВДИВ – БУРГАС“

Собствениците на имоти, засегнати от изграждането на подобекти 16, 17, 18, 19 и 20 от позиция 2: „Премахване на прелезите и изграждане на надлези/подлези за жп участък Пловдив – Бургас“,

Новини Сливен

ПОЧИНА ГЕН. СЪБИ СЪБЕВ, РОДЕН В СЕЛО ЖЕЛЮ ВОЙВОДА И УЧИЛ В СЛИВЕН

Той беше първият национален военен представител на България в НАТО, издъхна на 74-годишна възраст Рано тази сутрин е издъхнал първият български представител в Щаб квартирата на НАТО в Брюксел ген.

Новини Сливен

АВТОМОБИЛ СЕ ЗАПАЛИ НА БУЛ. „БАНСКО ШОСЕ“ В СЛИВЕН

На 16 септември, около 10,13 часа, на бул.“Банско шосе“ в  гр. Сливен  е възникнал пожар в лек автомобил „Форд Транзит“.  Съобщението е получено в РСПБЗН – Сливен в 10,20 часа.