ОДМВР – СЛИВЕН: НАД 1000 НАРУШЕНИЯ НА ЗАКОНА ЗА ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА ЗА ЕДНА СЕДМИЦА В ОБЛАСТ СЛИВЕН
23.07.2019 1221 Прегледи

ОДМВР – СЛИВЕН: НАД 1000 НАРУШЕНИЯ НА ЗАКОНА ЗА ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА ЗА ЕДНА СЕДМИЦА В ОБЛАСТ СЛИВЕН

От 15 до 21 юли  на територията на ОДМВР-Сливен са проведени специализирани операции по контрол и пътна безопасност, разпоредени от Главна дирекция „Национална полиция” и директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков.  Осъществява се контрол по национални кампании „Лято” и „Ваканция! Да пазим децата на пътя!”

Екипи, сформирани от служители на Пътна полиция, Териториална полиция и районните управления в Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел са проверили 2076 моторни превозни средства, и 2113 лица. Констатирани са 1055 нарушения на Закона за движение по пътищата и Кодекса за застраховане.

За една седмица на територията на ОДМВР-Сливен с мобилни и стационарни камери са констатирани 685 нарушения на скоростта. Издадени са 506 електронни фиша за скорост и 1 електронен фиш за автомобил без застраховка.

Най-честите нарушения на ограничението на скоростта са засечени при селата Злати войвода и Трапоклово и Крушаре, на разклона за село Камен по път II-53, на булевардите „Цар Симеон”, „Банско шосе”, и „Панайот Хитов”.

В поделенията на Пътна полиция и при проверки на пътя са връчени 139 фиша и са отнети 4 шофьорски книжки за неплатени глоби.

За други нарушения са съставени 914 фиша,  актове са 94.

Установени са 6 неправоспособни водачи. Четирима водачи са хванати да управляват след употреба на алкохол, един е с алкохол над 1,2 промила. Двама водачи са употребили  наркотици.

Общо отнетите свидетелства за управление на МПС са 9.

В Сливен, Котел и Нова Загора са съставени общо 89 фиша за неправилно паркиране.

Завишена остава патрулната дейност по отношение установяване на лица, които управляват под въздействието на наркотични вещества и алкохол.

Тази седмица се провеждат специализирани операции по контрол на скоростта, употребата на алкохол, наркотици, засилено полицейско присъствие има на автомагистрала Тракия и главните пътища в областта, предвид засиления трафик в летните месеци.

                                     

Предишна ЖИТЕЛИ НА "КЛУЦОХОР" ТЪРСЯТ ПОМОЩ ОТ ОБЩИНА СЛИВЕН ЗА ПРЕМАХВАНЕТО НА СМЕТИЩЕ
Следваща ГОЛЯМ ПОЖАР УПЛАШИ СЛИВНАЛИИ ВЪВ ВТОРНИК

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОТКРИХА STEM ЦЕНТЪР ЗА УЧЕНИЦИ ОТ ОУ „КАП. ПЕТЪР ПАРМАКОВ“ В СЕЛО ГРАДЕЦ

Център по наука, технология, инженерство и математика (STEM) –  „Първото ученическо онлайн радио“ откриха днес в ОУ “ Кап. Петър Пармаков”. Гости на тържеството бяха началникът на РУО на МОН,

Новини Сливен

ЮИДП ПРЕДСТАВИ ЛОВНИ ТРОФЕИ ОТ БЛАГОРОДЕН ЕЛЕН НА IX ИЗЛОЖЕНИЕ В ДЛС ВОДЕН-ИРИ ХИСАР

„Югоизточно държавно предприятие“ ДП гр. Сливен взе участие с ловни трофеи от благороден елен на провелото се традиционно изложение в ТП „Държавно ловно стопанство Воден- Ири Хисар“. Сред официалните гости

Новини Сливен

ШОФЬОР ОТ СЛИВЕН Е ЗАЛОВЕН С АЛКОХОЛ ЗАД ВОЛАНА

Водач с алкохол над 1,2 промила е установен от полицейски служители при проверка на път ІІ-66 в посока град Нова Загора. Спрян е лек автомобил, управляван от 45-годишния А.С. от