ОДМВР-СЛИВЕН И КМЕТОВЕ ОТЧЕТОХА СЪВМЕСТНАТА РАБОТА ПРЕЗ ИЗМИНАЛОТО ШЕСТМЕСЕЧИЕ
15.11.2018 1362 Прегледи

ОДМВР-СЛИВЕН И КМЕТОВЕ ОТЧЕТОХА СЪВМЕСТНАТА РАБОТА ПРЕЗ ИЗМИНАЛОТО ШЕСТМЕСЕЧИЕ

Кметове от община Сливен се срещнаха с директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков и началника на районното управление главен инспектор Димитър Кикьов по въпроси, възникнали през последните шест месеца, свързани със средата на сигурност в населените места от региона. На срещата присъстваха кметът Стефан Радев и секретарят на общината Валя Радева.

Основна тема на срещата беше дейност на мобилните екипи, сформирани от ръководния състав на дирекцията, които действат на територията на областта от началото на месец март. По данни от доклада на ОДМВР-Сливен до началото на месец ноември  началниците на РУ-Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица са осъществили приемни в 256 населени места. Проведени са 512 срещи с органите на местното самоуправление. Сформираните мобилни екипи са посетили 216 населени места, проведени са 199 срещи с кметове и кметски наместници. Получени са 44 сигнала за нарушения на ЗДвП, 29 за нарушения на обществения ред и 31 за извършени престъпления. По всички сигнали е реагирано своевременно и са взети съответните мерки. Получени са 18 сигнала от компетентността на други институции, които са препратени по надлежния ред. За решаване на конкретен проблем в даденото населено място от ръководството на ОДМВР-Сливен са издадени 14 заповеди.

Обсъдена беше работата на полицейските служителите по населените места. Познаването на полицейските инспектори, присъствието на органите на реда в селата, патрулните екипи. Отбелязано беше доброто взаимодействие между полицията и местната власт.

Едно от основните искания на кметовете е поставяне на видеонаблюдение в селата, което до голяма степен ще допринесе за справяне с престъпните посегателства и ще гарантира спокойствието на населението. Изградено видеонаблюдение има в селата Крушаре, Гавраилово, Самуилово, Камен, Мечкарево, Тополчане и Желю войвода.

Програмата по разширяване на видеонаблюдението ще продължи, каза кметът Стефан Радев , в момента се правят такива инвестиции, както за изграждане на нови, така и за модернизиране на вече поставените”. Старши комисар Величков обясни, че вече изграденото видеонаблюдение е в голяма помощ на органите на реда предвид бързото разкриване на тежки престъпления и установяването на нарушители. Поставянето на камерите ще става и по предписание на полицейските служители, като ще се има предвид анализът на криминогенната обстановка и местата  с по-голям процент на извършени нарушения.

Обсъдиха се някои трудности при работата по Механизма за връщане на децата в училище и се набелязаха конкретни действия, за да бъде обхваната по-голяма част от децата, излезли от системата на образованието.

Движението на пътни превозни средства с животинска тяга също беше тема на разговорите. Продължава регистрирането на тези превозни средства, което ще доведе до възможността бързо да бъдат разпознати, установени и да се санкционират при нарушения.  Контролът е най-вече в тъмната част на денонощието, каза началника на РУ-Сливен, тези превозни средства трябва да притежават всички атрибути, предвидени в Наредбата на общината. Нарушителите се  санкционират, което е  съпроводено с отнемане на амуниции от превозното средство.

Продължават специализираните операции по опазване на обществения ред и превенция в селските райони. През идната седмица се предвижда акция, основно в планинските села, съвместно с Зонално жандармерийско управление –Бургас.

Предишна СЛИВЕН ОТНОВО ИМА СПЕШЕН СТОМАТОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ ПРЕЗ ПОЧИВНИТЕ ДНИ
Следваща КОНКУРС „ ВЕСЕЛА КОЛЕДА ЗА ВСИЧКИ”

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

УЧЕНИК Е ЗАДЪРЖАН ЗА ДРОГА В ИГРАЛНА ЗАЛА

17-годишен младеж от град Сливен е задържан за разпространение на наркотици. На 23 януари, около 22,20 часа, при извършване на патрулна дейност полицейски екип е направил проверка в игрална зала

Новини Сливен

ГЛАСУВАЙТЕ ЗА НОМИНАЦИИТЕ НА СЛИВЕН!

В категория „Туристическа атракция/обект/събитие” – https://bitly.ws/33E9C , за 2023 г., се борят VII Средновековен събор „Помни славата – Туида 2023“ и Фестивалът на Стоте войводи. В категория „Специализиран туризъм” – https://bitly.ws/33Eac , Община Сливен

Новини Сливен

ОТМЕНЯ СЕ ДЕФИЛЕТО ЗА ОТКРИВАНЕТО НА ФЕСТИВАЛА „ПРИЯТЕЛСТВО БЕЗ ГРАНИЦИ“ ЗАРАДИ ВЪЗМОЖНИ ВАЛЕЖИ ОТ ДЪЖД

Сливен посреща участниците в 24-ия Международен детски фолклорен танцов фестивал „Приятелство без граници“. Предвиденото дефиле по Главната улица се отменя заради очакван дъжд и риск за здравето на децата. Според

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

fifteen − ten =