ОДМВР-СЛИВЕН И КМЕТОВЕ ОТЧЕТОХА СЪВМЕСТНАТА РАБОТА ПРЕЗ ИЗМИНАЛОТО ШЕСТМЕСЕЧИЕ

ОДМВР-СЛИВЕН И КМЕТОВЕ ОТЧЕТОХА СЪВМЕСТНАТА РАБОТА ПРЕЗ ИЗМИНАЛОТО ШЕСТМЕСЕЧИЕ

Кметове от община Сливен се срещнаха с директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков и началника на районното управление главен инспектор Димитър Кикьов по въпроси, възникнали през последните шест месеца, свързани със средата на сигурност в населените места от региона. На срещата присъстваха кметът Стефан Радев и секретарят на общината Валя Радева.

Основна тема на срещата беше дейност на мобилните екипи, сформирани от ръководния състав на дирекцията, които действат на територията на областта от началото на месец март. По данни от доклада на ОДМВР-Сливен до началото на месец ноември  началниците на РУ-Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица са осъществили приемни в 256 населени места. Проведени са 512 срещи с органите на местното самоуправление. Сформираните мобилни екипи са посетили 216 населени места, проведени са 199 срещи с кметове и кметски наместници. Получени са 44 сигнала за нарушения на ЗДвП, 29 за нарушения на обществения ред и 31 за извършени престъпления. По всички сигнали е реагирано своевременно и са взети съответните мерки. Получени са 18 сигнала от компетентността на други институции, които са препратени по надлежния ред. За решаване на конкретен проблем в даденото населено място от ръководството на ОДМВР-Сливен са издадени 14 заповеди.

Обсъдена беше работата на полицейските служителите по населените места. Познаването на полицейските инспектори, присъствието на органите на реда в селата, патрулните екипи. Отбелязано беше доброто взаимодействие между полицията и местната власт.

Едно от основните искания на кметовете е поставяне на видеонаблюдение в селата, което до голяма степен ще допринесе за справяне с престъпните посегателства и ще гарантира спокойствието на населението. Изградено видеонаблюдение има в селата Крушаре, Гавраилово, Самуилово, Камен, Мечкарево, Тополчане и Желю войвода.

Програмата по разширяване на видеонаблюдението ще продължи, каза кметът Стефан Радев , в момента се правят такива инвестиции, както за изграждане на нови, така и за модернизиране на вече поставените”. Старши комисар Величков обясни, че вече изграденото видеонаблюдение е в голяма помощ на органите на реда предвид бързото разкриване на тежки престъпления и установяването на нарушители. Поставянето на камерите ще става и по предписание на полицейските служители, като ще се има предвид анализът на криминогенната обстановка и местата  с по-голям процент на извършени нарушения.

Обсъдиха се някои трудности при работата по Механизма за връщане на децата в училище и се набелязаха конкретни действия, за да бъде обхваната по-голяма част от децата, излезли от системата на образованието.

Движението на пътни превозни средства с животинска тяга също беше тема на разговорите. Продължава регистрирането на тези превозни средства, което ще доведе до възможността бързо да бъдат разпознати, установени и да се санкционират при нарушения.  Контролът е най-вече в тъмната част на денонощието, каза началника на РУ-Сливен, тези превозни средства трябва да притежават всички атрибути, предвидени в Наредбата на общината. Нарушителите се  санкционират, което е  съпроводено с отнемане на амуниции от превозното средство.

Продължават специализираните операции по опазване на обществения ред и превенция в селските райони. През идната седмица се предвижда акция, основно в планинските села, съвместно с Зонално жандармерийско управление –Бургас.

Предишна СЛИВЕН ОТНОВО ИМА СПЕШЕН СТОМАТОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ ПРЕЗ ПОЧИВНИТЕ ДНИ
Следваща КОНКУРС „ ВЕСЕЛА КОЛЕДА ЗА ВСИЧКИ”

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СКАНДАЛ МЕЖДУ ПЕНСИОНЕРИ ЗАВЪРШИ С ОТРЯЗАНИ ЖИЦИ И СПРЯН ТОК

Пенсионерски клуб в сливенския кв. „Дружба” остана без ток в първия ден от седмицата. Причината обаче не е повреда, а отрязани жици, доставящи електричеството. Sliveninfo научи, че жиците са отрязани

Новини Сливен

ДОБРОВОЛКА ЩЕ ПРЕПОДАВА КИТАЙСКИ ЕЗИК И КУЛТУРА В ХУМАНИТАРНАТА ГИМНАЗИЯ В СЛИВЕН

Доброволката Ли Юнхан (Li Yonghan ) – Лия ще преподава китайски език и култура в Профилираната хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов” в Сливен. Тя ще продължи работата от предходните години на

Новини Сливен

ЖИТЕЛ НА ТОПОЛЧАНЕ Е ЗАДЪРЖАН ЗА ОТГЛЕЖДАНЕ НА МАРИХУАНА

24-годишен мъж е задържан за отглеждане на марихуана. На 14 август при полицейска операция в село Тополчане е извършена проверка в имот, обитаван от М.С. на 24 години. В двора

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

one × 5 =