ОДМВР – СЛИВЕН ЗАЧЕСТЯВА ОБРАЗОВАТЕЛНИТЕ БЕСЕДИ ПО БЕЗОПАСНО ПОВЕДЕНИЕ НА ПЪТЯ СРЕД ПОДРАСТВАЩИТЕ

ОДМВР – СЛИВЕН ЗАЧЕСТЯВА ОБРАЗОВАТЕЛНИТЕ БЕСЕДИ ПО БЕЗОПАСНО ПОВЕДЕНИЕ НА ПЪТЯ СРЕД ПОДРАСТВАЩИТЕ

Сектор „Пътна полиция” – Сливен продължава своите обучителни беседи по безопасност на движението в училища и детски градини в глад Сливен и областта. Вчера началникът на сектор „Пътна полиция” в Сливен главен инспектор Илиян Николов и автоконтрольорите  Николай Стойчев и Стефан Черкишлийски се срещнаха с децата от първи клас на СОУ „Константин Константинов” в град Сливен. Целта е да се затвърдят знанията по основните правила за пътна безопасност. На специално изградената площадка в зала, в сградата на училището, децата преговориха основните правила за движение в градски условия- движение по улицата, пресичане на пешеходна пътека,  знаците на светофар и маркировка. Обърна се внимание и на безопасното поведение като пътници в превозните средства и водачи на велосипеди. Всички имаха възможност да покажат на практика какво са научили.

На финала децата имаха възможност да се  запознаят отблизо с екипировката и техниката, използвана от пътните полицаи в ежедневната им работа. Интерес предизвика демонстрацията на проверка за употреба на алкохол с техническо средство.

Беседите по пътна безопасност в СОУ „Константин Константинов” продължават. Днес пътните полицаи ще се срещнат с ученици от втори клас.

Занятия по пътна безопасност се провеждат и в други градове и малки населени места на област Сливен. Инспектори Чавдар Евдокимов и Недялко Стефанов от Районно управление на МВР в Нова Загора провеждат редовни срещи с децата в училища и детски градини. Целта е да се затвърдят знанията за правилата на движение и да се провокира отношение към собствената безопасност и безопасността на останалите.

Предишна "ЕСЕН ПО НОТИ" ЗАПОЧВА ТАЗИ СЪБОТА ВЪВ ВОЕНЕН КЛУБ - СЛИВЕН
Следваща CLEAN 2 DAY ВЛЕЗЕ С ЛЕТЯЩ СТАРТ НА ПАЗАРА ЗА ПОЧИСТВАНЕ В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЗАДИГНАХА ЧАНТА С ПАРИ И ДОКУМЕНТИ ОТ СУЗУКИ

Кражба на вещи от лек автомобил разследват служители на РУ-Котел. На 29 октомври 58-годишна жена е подала заявление за кражба на чанта, съдържаща лични документи и сумата от 120 лева,

Новини Сливен

4 АВТОМОБИЛА И ТЕХНИКА ИЗГОРЯХА ВЪВ ФИРМЕН ГАРАЖ

4 автомобила и техника изгоряха във фирмен гараж малко преди 2 часа през нощта на 1 март. Големият пожар се разрази във фирма, собственост на 67-годишен мъж от Нова Загора.

Новини Сливен

НА 17 ЯНУАРИ ЩЕ СЕ ОПРЕДЕЛЯТ ПОБЕДИТЕЛИТЕ ВЪВ ФОТОКОНКУРСА НА БОЛНИЦАТА ЗА 2017 Г.

Приключи подаването на снимки за участие във фотоконкурса на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ – Сливен. На 17 януари от 10,30 ч. в малката зала на болницата ще се извърши обработка