ОДМВР – СЛИВЕН: БЛИЗО 1400 НАРУШЕНИЯ НА СКОРОСТНИТЕ РЕЖИМИ ПРИ ОПЕРАЦИЯ НА ROADPOL
август 17, 2021 534 Прегледи

ОДМВР – СЛИВЕН: БЛИЗО 1400 НАРУШЕНИЯ НА СКОРОСТНИТЕ РЕЖИМИ ПРИ ОПЕРАЦИЯ НА ROADPOL

Засилените проверки за скорост на територията на област Сливен продължават

От 9 до 15 август на територията на страната е проведена специализирана операция по контрол на скоростта, инициирана от Европейската мрежа на службите на пътна полиция- ROADPOL.Основната причина е фактът, че превишената скорост е най-честата причина за големия брой пътни произшествия с най-много загинали и ранени.

За периода на операцията на територията на ОДМВР-Сливен са установени 1396 нарушения на скоростните режими. Със стационарни и мобилни устройства са засечени 259 нарушения в населени места и 1137 извън населени места.

Най-честите нарушения са засечени при разклона за село Гавраилово и селата Калояново и Трапоклово на път I-6; На разклона за село Камен по път II-53; На булевардите „Цар Симеон”, „Бургаско шосе” и „Банско шосе” в град Сливен; По път ІІ-66 /Ст.Загора-Нова Загора/ и път ІІ-55/Нова Загора-Раднево/; Път ІІ-48 /к-ще „Петолъчка”- Котел/ в района на селата Мокрен и Градец; Път І-6 /София-Бургас/ в района на Шивачево.

По разпореждане на директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков контролът за спазване на скоростните режими продължава. Всички технически средства за контрол на скоростта са в експлоатация. Екипи на пътна полиция и районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица ще осъществяват контрол на места с повишена концентрация на пътни произшествия и засилен трафик в областта.

Засилени остават проверките за употреба на алкохол и наркотици, както по главните пътища, така и в малките населени места.

ОДМВР-Сливен апелира за отговорно поведение на пътя, спазване на ограниченията, избягване на рисковано изпреварване, търпение и толерантност към останалите участници в движението.

 

 

Предишна ДЕПУТАТЪТ ДИМИТЪР СЯРОВ СЕ ВКЛЮЧИ В ПРОТЕСТ ЗА ЗАЩИТА НА СТАРАТА ГАРА В НОВА ЗАГОРА
Следваща СВЕТОФАРЪТ НА КРЪСТОВИЩЕТО НА БУЛ. „СТЕФАН СТАМБОЛОВ“ С БУЛ. „ГЕОРГИ ДАНЧЕВ“ НЯМА ДА РАБОТИ НА 19 АВГУСТ – ЧЕТВЪРТЪК

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

МЪЖ ОТ СЛИВЕН СЕ ОПЛАКА, ЧЕ СА МУ ЗАДИГНАЛИ 7400 ЛЕВА

Криминалисти работят по кражба от частен дом в град Сливен. За времето от 16 до 17 януари неизвестен извършител е проникнал през незаключена врата в къща, обитавана от мъж на

Новини Сливен

В ОБЛАСТ СЛИВЕН ПРОДЪЛЖАВАТ БЕЗ ПРЕКЪСВАНЕ ВАКСИНИРАНЕТО И КАМПАНИЯТА ЗА ПОЛЗИТЕ ОТ НЕГО

Ваксинационната кампания в област Сливен продължава без прекъсване и през юли в разкритите пунктове, в кабинетите на личните лекари и от мобилни екипи при заявка на желаещи, съобщиха от областната администрация. Желаещите да

Новини Сливен

АКАД. ИВАНКА ДЕНЕВА – В СЪВМЕСТНО ИЗСЛЕДВАНЕ С УЧЕНИ ОТ 30 ДЪРЖАВИ

Д-р Иванка Денева получи личната покана на ръководителя на международно изследване – за участие в работата на  проучващите. След отправената преди месеци– за присъствие и на Международна конференция, организирана от