ОБЩОГРАДСКО ТЪРЖЕСТВО ПО СЛУЧАЙ 24 МАЙ В ТВЪРДИЦА
май 25, 2018 1229 Прегледи

ОБЩОГРАДСКО ТЪРЖЕСТВО ПО СЛУЧАЙ 24 МАЙ В ТВЪРДИЦА

Денят на славянската писменост, на българската култура и печат в Твърдица беше отбелязан тържествено с общо тържество на НЧ „Св.св. Кирил и Методий 1914”, клубове и училища от общината.

Празникът започна в СУ „Неофит Рилски” с приветствие на директора на училището Петранка Минчева. Спазена беше традицията за награждаване на най-изявените ученици, победители в литературни конкурси, математически и спортни състезания на национално и регионално ниво. За втора година се провежда конкурс за „клас на годината” – с най-висок успех и най-малко отсъствия. Кметът на Община Твърдица Атанас Атанасов обяви победителя – V „а” клас, с класен ръководител Роза Кисьова, които получават награда – двудневна екскурзия.

След ритуала за предаване на знамето и изпращане на абитуриентите, започна празничното шествие по ул. „Княз Борис І” до откритата сцена в центъра на града пред читалището. От СУ „Н.Рилски” дефилираха: знаменна група, учители, ученици, клубовете “Моят свят”, “Млад възрожденец”, “Български младежки червен кръст”, футболен клуб, театрална група, отбор по шахмат; ски-клуб “Чумерна” гр. Твърдица; туристическо дружества “Чумерна”; НЧ “Св.св. Кирил и Методий 1914” със своите състави и групи, детска музикална школа, карате клуб «Будостил»; ученици и учители от ОУ “Н. Прокопиев” с. Сборище и НУ “Хр. Ботев”с. Оризари.
Кметът на Община Твърдица Ат. Атанасов се обърна с приветствено слово по случай празника и награди 36 пълни отличници от общината, 11 изявени спортисти от карате клуб „Будостил” и ски клуб „Чумерна”, медалисти от европейски и републикански състезания. На абитуриентите от СУ „Н.Рилски” и техния класен ръководител Пепа Петкова кметът връчи плакети със знака на Общината. Празникът продължи с тържествен концерт с участието на състави и групи от СУ „Н.Рилски” и самодейните състави на читалището.

Тържествено честване на 24 май се проведе и в СУ „Георги Каравелов” гр. Шивачево и ОУ „Н.Й.Вапцаров” с. Бяла паланка.

Предишна ТАНКИСТИТЕ НА ПОЛКОВНИК ВАЧЕВ ПОКАЗАХА ТОЧЕН МЕРНИК ПРЕД ВИСОЧАЙШИ ГОСТИ
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КРИМИНАЛИСТИ РАЗБИХА НАРКОЛАБОРАТОРИЯ

Един задържан при операция на полицията в Сливен срещу производството и разпространението на наркотици. Акцията е осъществена на 2 август от служители на сектор „Криминална полиция“ при РУ-Сливен. Извършени са

Новини Сливен

РАЗБИХА ВИЛА КРАЙ СЛИВЕН

Взломна кражба от вила в местността „Припека“ разследват криминалисти на РУ-Сливен. За времето от 19,00 до 21,30 часа неизвестен извършител е проникнал във вилата, след като е взломил входната врата.

Новини Сливен

СТЕФАН ДАНАИЛОВ И ГЕОРГИ ТОШЕВ ПРЕДСТАВЯТ „РОМАНЪТ НА МОЯ ЖИВОТ“ И В СЛИВЕН

Най-продаваната книга през последните четири месеца в България „Романът на моя живот“, създадена в съавторство между популярния актьор Стефан Данаилов и журналиста Георги Тошев, ще бъде представена из страната и

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

5 + twelve =