ОБЩИЯТ УСТРОЙСТВЕН ПЛАН НА ОБЩИНАТА И ЕКОЛОГИЧНАТА ОЦЕНКА КЪМ НЕГО БЯХА ОБСЪДЕНИ НА ЗАСЕДАНИЕ НА ПОСТОЯННИТЕ КОМИСИИ КЪМ ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ
март 19, 2019 592 Прегледи

ОБЩИЯТ УСТРОЙСТВЕН ПЛАН НА ОБЩИНАТА И ЕКОЛОГИЧНАТА ОЦЕНКА КЪМ НЕГО БЯХА ОБСЪДЕНИ НА ЗАСЕДАНИЕ НА ПОСТОЯННИТЕ КОМИСИИ КЪМ ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ

Кметът Стефан Радев и постоянните комисии към Общинския съвет на Сливен обсъдиха днес Общия устройствен план на общината и екологичната оценка към него.

Общият устройствен план обхваща територията на цялата община – 1366,6 км2 и е с времеви хоризонт до 2035 г. Главната му цел е създаване на оптимална пространствена и функционална структура на развитие, както и изграждане и комплексно устройство на общината в единство на урбанизираните структури със съществуващите природна и антропогенна среда и специфични социално-икономически условия.

Общият устройствен план е стратегически управленски инструмент за прилагане на политиките на общината и основа за нейното дългосрочно устойчиво пространствено развитие.

Мрежата включва:
– един главен център – гр. Сливен
– три вторични центъра ( гр. Кермен, с. Стара река с. Бяла)
– осем опорни селища с. Самуилово, с. Гавраилово,с. Злати войвода,с. Ковачите, с. Крушаре, с. Жельо войвода, с. Блатец и с. Драгоданово
– 33 села , чието обществено обслужване се осъществява в някои от по- главните населени места

Предстои Общият устройствен план на общината и екологичната оценка към него да бъдат одобрени на предстоящата в четвъртък сесия на Общинския съвет.

Предишна ЗАПОЧВА САНИРАНЕТО НА ОЩЕ ЕДИН БЛОК В СЛИВЕН
Следваща 2 ГОДИНИ И 8 МЕСЕЦА ЗАТВОР ЗА ШОФЬОР НА АУДИ, ПРИЧИНИЛ СМЪРТ И РАНИЛ 2 ДУШИ НА БУЛ. "БАНСКО ШОСЕ" В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КАМЕН КОСТОВ ЗАВЪРШВА СВОЯ СТАЖ В ЕВРОПАРЛАМЕНТА

Зам.-областният управител на Сливен Камен Костов завършва своя 6-седмичен стаж в Европейския парламент в Брюксел. „Бях част от екипа на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов, на когото съм много благодарен.

Новини Сливен

КОЛА ПОТЕГЛИ САМА И ПРАТИ ЖЕНА В БОЛНИЦА

Пътно произшествие с пострадала жена е станало в сливенското село Гавраилово, след като автомобил потегля на собствен ход и я удря. Инцидентът е станал на 1 август около 12,45 часа.

Новини Сливен

ИЗПИСАХА ТРЕТИ ПАЦИЕНТ, ИЗЛЕКУВАН ОТ КОРОНАВИРУС В СЛИВЕН

44-годишен пациент, който беше приет с диагноза Ковид-19 в края на март, е изписан от Отделението по инфекциозни болести към МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен. Той е дал отрицателна проба с PCR-тест

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

15 − 7 =