ОБЩИНСКИ ФОНД „КУЛТУРА“ ЩЕ ФИНАНСИРА ДЕСЕТ ПРОЕКТА ОТ ЕСЕННАТА СИ СЕСИЯ
15.09.2023 494 Прегледи

ОБЩИНСКИ ФОНД „КУЛТУРА“ ЩЕ ФИНАНСИРА ДЕСЕТ ПРОЕКТА ОТ ЕСЕННАТА СИ СЕСИЯ

Всичките десет проекта от есенната сесия на Общински фонд „Култура“ получиха одобрение за финансиране. Проектните предложения бяха разгледани и гласувани на заседание на Управителния съвет на Фонда.

Право да подават проекти имат организации, културни институти и индивидуални дейци на културата от страната и чужбина, допринасящи за съхраняване и обогатяване на духовния живот на региона.

Финансирането на одобрените проекти е на обща стойност 24851 лв.

Списък на одобрените проекти:
„Звездни истории“ – издаване на детска книга за природата, обичаите и сезонните съзвездия. Вносител: Иванка Гецова-Момчева. Финансиране: 2200 лв.

Отпечатване на книгата „Сливенски музикални дейци“, автор Методий Григоров
Вносител: Екатерина Григорова. Финансиране: 1440 лв.

Отпечатване на сборник от национална научна конференция, посветена на 200 – годишнината от рождението на Добри Чинтулов.
Вносител: РИМ „Д-р Симеон Табаков“- Сливен, представляван от Николай Сираков- директор. Финансиране: 2102 лв.

Реставрация на икони от иконостаса на храм „Св. Троица“, кв. „Речица“. Вносител: Йоан Иванов Попов. Финансиране: 1000 лв.

„Карлсон, който живее на покрива“ от Астрид Линдгрен – реализиране на театрална постановка на детски театър „Зора“, режисьор Ивайло Гандев.
Вносител: НЧ „Зора 1860“ – Сливен, Галина Георгиева – секретар. Финансиране: 3200 лв.

Отпечатване на научни трудове в научно списание „Известия на съюза на учените – Сливен“. Вносител: Ваньо Донев Иванов, зам.- декан нНПД на ИПФ – Сливен. Финансиране: 2975 лв.

Издаване на книга „Да помним тези хора“. Вносител: Неделчо Ив. Митърков.
Финансиране: 1960 лв.

„Благо-Дарявам“ – конкурс за благодарствени писма. Вносител: Сабина Ст. Стефанова. Финансиране: 3000 лв.

„Сезони“ – балетен концерт. Вносител: „Балетна школа ПетиПа-ПВ“ ЕООД, с ръководител Петя Вънева. Финансиране: 3500 лв.

Издаване на каталог на НИИИ – Сливен за 2022 г.. Вносител: Дружество на художниците – Сливен. Финансиране: 3474 лв.

Актуална информация и справки относно решенията на УС и сключването на договорите с бенефициентите на одобрените проекти, може да се получи при секретаря на Фонда Десислава Куртова, в дирекция „Образование, култура и връзки с обществеността“ при Община Сливен, или на телефон 0879599054. Протоколът от заседанието, на което са класирани проектите ще бъде публикуван в сайта на Общинския съвет в раздел „Актове на ОбС“ – „Решения“.

Общински фонд „Култура“ подпомага финансиране и съфинансиране на музикални произведения; документални филми; литературни произведения; художествени произведения в сферата на изкуствата; изследователски трудове, свързани с културно-историческото наследство на Сливен; творчески продукти на млади сливенски дарования и други.
Набирането на проекти за следващата сесия на Фонда ще започне от 8 януари и ще приключи на 15 март 2024 г.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ПОЗДРАВ НА КМЕТА НА ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА ГАЛЯ ЗАХАРИЕВА ПО ПОВОД ПЪРВИЯТ УЧЕБЕН ДЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПУСНАХА ОСВЕТЛЕНИЕТО НА ХАМАМ БАИР

Осветлението в местността Хамам баир от няколко дни вече е пуснато. През месец март тази година Община Сливен поде инициатива за неговото възстановяване. Бяха монтирани шест нови осветителни стълба около

Новини Сливен

25 ДУШИ В СЛИВЕНСКА ОБЛАСТ СА ГЛОБЕНИ ЗА НЕНОСЕНИ НА МАСКИ

ОДМВР-Сливен оказва пълно съдействие на институциите за изпълнение на мерките от Националния оперативен щаб във връзка с ограничаване разпространението на  COVID-19. През изминалото денонощие са извършени 776 проверки за спазване

Новини Сливен

СЛИВЕНСКО УЧАСТИЕ НА МЕЖДУНАРОДЕН ФОРУМ В РАМКИТЕ НА НАЦИОНАЛНАТА БИБЛИОТЕЧНА СЕДМИЦА В УНГАРИЯ

Директорът на Регионална библиотека”Сава Доброплодни” – д-р Росица Петрова-Василева, взе участие в научна конференция на тема: „Ролята на библиотеките за културното развитие на населените места”, която се проведе в градската