ОБЩИНСКИ ФОНД „КУЛТУРА“ ОДОБРИ ЗА ФИНАНСИРАНЕ ЧЕТИРИ ПРОЕКТА
юни 1, 2018 1190 Прегледи

ОБЩИНСКИ ФОНД „КУЛТУРА“ ОДОБРИ ЗА ФИНАНСИРАНЕ ЧЕТИРИ ПРОЕКТА

На редовно заседание на Общинския фонд „Култура“ експертната група разгледа и оцени четири проекта. Те бяха одобрени за финансиране и са на обща стойност от 10 300 лв.
Първият одобрен за финансово подпомагане проект е „Летопис на с. Желю Войвода”, постъпил от Димитър Митърков и ще бъде финансиран с 2500лв.
Вторият е „Сливналии”- 20 интервюта, събрани в книга I. Вносител на проекта е Йорданка Славова Радева (Раданчева). Отпуснатите средства са 1800лв.
Фестивал „Лятна случка”- Карандила 2018г. е третият проект, който ще бъде финансиран с 3 000 лв. Вносител е Сдружение с нестопанска цел „Блян за романтика, цветя и космос”, с ръководител Росен Русев.
Четвъртият проект, който беше одобрен е специален брой на списание „Пламък”, посветен на 150 години театър в град Сливен. Проектът е постъпил от ИК „Списание Пламък” ЕООД, с главен редактор Георги Константинов и ще бъде финансиран с 3000лв.
След подготовка на документите на одобрените проекти, авторите ще бъдат информирани и поканени да подпишат договорите за финансиране.
Авторите на проектите могат да направят справка при секретаря на Управителния съвет на Фонда в Дирекция „Образование, култура и връзки с обществеността“ – Община Сливен, или на телефон 0879599054.
Фондът е създаден през 2015 година. Негова основна цел е да оказва финансова помощ на организации и творци в създаването на продукти в областта на културата в различните й аспекти, които са на сливенска тематика. Те могат да бъдат художествени произведения, документални филми, изследователски трудове, творчески продукти на млади сливенски дарования и др.

Предишна ПЪРВИ ЮНИ В ТВЪРДИЦА
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ ОТ КАТ-СЛИВЕН

На 26 октомври /петък/ сектор „Пътна полиция”-Сливен, служба „Регистрация на пътни превозни средства”,  ще работи с граждани до 15,30 часа поради промени в работата на автоматизираната информационна система.

Новини Сливен

СЕДМИЦА НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ ЗА ТУБЕРКУЛОЗА

В изпълнение на Националната програма за превенция и контрол на туберкулозата в България (2021-2025г.) в периода 25.09.2023г. – 29.09.2023г. в специализирания кабинет на Отделение по пневмология и фтизиатрия на „МБАЛ Д-р Иван

Новини Сливен

ЗА TOYOTA СЛИВЕНСКИТЕ ТЪРГОВЦИ ОТ КАЛЕ АУТО СА СРЕД НАЙ-ДОБРИТЕ В ЕВРОПА

Toyota Europe посвети филм на екипа на сливенския си дилър Кале Ауто Сливенски екип влезе в специален филм на Toyota Motor Europe, след като дилърът на световната марка автомобили в

4 коментара

 1. slot bsi
  април 07, 10:08

  Good day! I know this is kinda off topic however I’d
  figured I’d ask. Would you be interested in trading links or maybe
  guest authoring a blog article or vice-versa? My website
  addresses a lot of the same topics as yours and I feel we could greatly benefit from
  each other. If you happen to be interested feel free to send me an e-mail.

  I look forward to hearing from you! Excellent
  blog by the way!

 2. เครดิตฟรี
  май 27, 02:27

  … [Trackback]

  […] Read More Information here on that Topic: sliveninfo.bg/общински-фонд-култура-одобри-за-фина-2/ […]

 3. 티비위키
  юни 21, 07:19

  … [Trackback]

  […] Find More here to that Topic: sliveninfo.bg/общински-фонд-култура-одобри-за-фина-2/ […]

 4. guns for sale
  септември 14, 17:32

  … [Trackback]

  […] Find More to that Topic: sliveninfo.bg/общински-фонд-култура-одобри-за-фина-2/ […]

Остави коментар

seventeen − seven =