ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – ЯМБОЛ ГЛАСУВА НОСИТЕЛИТЕ НА ГОЛЕМИТЕ НАГРАДИ ПО ПОВОД ПРАЗНИКА НА ГРАДА
май 28, 2019 319 Прегледи

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – ЯМБОЛ ГЛАСУВА НОСИТЕЛИТЕ НА ГОЛЕМИТЕ НАГРАДИ ПО ПОВОД ПРАЗНИКА НА ГРАДА

С единодушие от 35 гласа и нито един „против“ и „въздържал се“, Общински съвет – Ямбол подкрепи предложенията за тазгодишните носители на най-престижните награди, давани по Правилника за наградите и отличията на община Ямбол.

Със званието „Почетен гражданин на град Ямбол“ през 2019 ще бъдат удостоени двама души, отличили се със изключителни заслуги в развитието на града и особен принос в областта на градоустройството. Отличието е за инж. Илия Илиев, допринесъл с работата си за разрастването на Ямбол с нови жилищни комплекси и административни сгради в периода на 70-те и 80-те години на ХХ век. Вторият носител на престижното звание е арх. Любомир Семерджиев, който ще бъде удостоен с отличието посмъртно. Негово дело са архитектурните проекти, дали съвременен облик на новия градски център, основният пешеходен мост към парка на Ямбол, централните зелени площи, както и на новопостроената църква в кв. „Аврен“. През 2016 г. арх. Семерджиев и бизнесменът Кольо Колев получиха Наградата на Ямбол именно за приноса им по съграждането на новия православен храм „Успение на Пресвета Богородица“.

През 2019 г. с Наградата на Ямбол ще бъде удостоен Стефан Личев – общественик и бизнесмен – за значителния му принос в развитието на града и по-конкретно за обогатяване на духовния и културния живот на Ямбол. Конкретен повод е дарителският му жест по предоставяне безвъзмездно за ползване в залата на Културно-информационен център „Безистен“ на музикален инструмент – орган, което даде добавена стойност към музикалните събития в града и допринесе за утвърждаването на Безистена като ново средище на концертния живот в Ямбол.

Предложението за тримата носители на престижните отличия беше внесено в Общинския съвет от кмета Георги Славов като председател на комисиите, разглеждащи постъпилите номинации.

Наградата на Ямбол за 2019 и званието „Почетен гражданин на град Ямбол“ по традиция ще бъдат връчени по време на тържествената сесия местния парламент – на празника на града – Свети Дух, 17 юни.

Предишна ПИЯН ВОДАЧ НА ТОВАРЕН АВТОМОБИЛ ПРИЧИНИ КАТАСТРОФА
Следваща ОТБЕЛЯЗВАТ СЕ 50 ГОДИНИ ОТ ПУСКАНЕТО В ЕКСПЛОАТАЦИЯ НА ЯЗОВИР "ЖРЕБЧЕВО"

За автора

Може да харесате още

Новини Ямбол

„КУКЕРЛАНДИЯ – ЯМБОЛ 2018“ ПОСРЕЩА БЛИЗО 80 МАСКАРАДНИ ГРУПИ

Рекорден брой участници от общо 77 маскарадни групи ще дефилират в Ямбол по време на 19-то издание на Международния маскараден фестивал „Кукерландия – 2018“. Зрелищното събитие ще бъде в рамките

Новини Ямбол

СЪВЕТНИЦИТЕ В ЯМБОЛ ПРИЕХА ПРЕДЛОЖЕНИЕТО ЗА СЛИВАНЕ И ЗАКРИВАНЕ НА УЧИЛИЩА

Предложената от кмета Георги Славов Програма за оптимизация на училищната мрежа в Ямбол бе подкрепена с решение на Общинския съвет на днешното му заседание. С него местният парламент прие мерките,

Новини Ямбол

РАЗШИРЯВА СЕ ЦЕНТЪРЪТ ЗА АДМИНИСТРАТИВНО ОБСЛУЖВАНЕ В ОБЩИНА ЯМБОЛ

В ход са ремонтни дейности на част от сградата на община Ямбол. Целта е разширяване площта на Центъра за услуги и информация, намиращ се на приземния етаж. Преустройството на пространството

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

seven + eight =