ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – СЛИВЕН ЩЕ ГЛАСУВА ОБЛЕКЧЕНИЯ В ПОМОЩ НА МЕСТНИЯ РЕСТОРАНТЬОРСКИ БИЗНЕС
март 23, 2021 634 Прегледи

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – СЛИВЕН ЩЕ ГЛАСУВА ОБЛЕКЧЕНИЯ В ПОМОЩ НА МЕСТНИЯ РЕСТОРАНТЬОРСКИ БИЗНЕС

30 точки са заложени в предварителния дневен ред на предстоящата в четвъртък – 25 март редовна сесия на Общински съвет-Сливен.
С

ред акцентите попадат внесените от кмета Стефан Радев предложения, насочени към облекчаване на тежките икономически последствия, които пандемията от коронавирус нанесе на туристическия сектор. Едното от тях е свързано с намаляване с 50 % на наемите на общински нежилищни имоти, включително и обекти, предоставени за управление на общински предприятия, представляващи барове, ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, кафе-сладкарници, както и таксата за разполагане на маси и столове пред заведенията за хранене и развлечение. Другото касае освобождаване от заплащане на наемни вноски от наематели на общински нежилищни имоти, в това число и предоставените обекти за управление на общински предприятия като барове, ресторанти, питейни заведения и за бързо обслужване и кафе-сладкарници за периода от 1 до 28 февруари.

На сесията в четвъртък предстои да бъде гласувана и промяна в Наредбата за управление на отпадъците на територията на община Сливен.

Други предложения, които ще бъдат гласувани от общинските съветници са още Бюджетна прогноза за периода 2022-2024 г. на постъпленията от местни приходи и разходите за местни дейности, приемане на Програмата за работата на местния парламент през второто тримесечие на 2021 г.
Сред предложенията за гласуване попада и даване на съгласие Община Сливен да кандидатства по Целева програма „Подобряване на материалната база на Домашен социален патронаж и/или Обществена трапезария“ с проектно предложение „Ремонт на сградата на Домашен социален патронаж – Сливен“. Програмата е финансирана от Фонд „Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната политика. Освен него ще бъдат гласувани още утвърждаване на Програма за отпускане на стипендии и финансово стимулиране на деца и младежи за 2021 г., както и отчетите за 2020 г. на програмите за опазване на околната среда, за намаляване на замърсителите в атмосферния въздух и достигане на установените норми за вредни вещества, а също и за управление на отпадъците.

В дневния ред са предвидени и обичайните разпоредителни сделки с общинска собственост, сред които изготвяне на подробни устройствени планове, прекратяване на съсобственост, отпускане на финансови средства и помощи на граждани.
Редовното заседание ще започне от 9 ч. и ще се проведе в зала „Май“, при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

Предишна ПОЧИНА ГОЛЯМАТА АКТРИСА ТАТЯНА ЛОЛОВА
Следваща РАЗКРИХА КРАДЕЦ НА КОЛЕЛО В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЩИНАР ПОЗДРАВИ СЛИВНАЛИИ СЪС СТИХОТВОРЕНИЕТО „ВСИЧКО Е ЛЮБОВ“

Той стана национално известен, когато преди повече от пет години Sliveninfo публикува негово стихотворение за някогашния му армейски командир майор Кольо Милев, който по онова време вече беше генерал от

Новини Сливен

ДВАМАТА ПЪРВИ В СЛИВЕН НЕ СА ПОЛЗВАЛИ КОМАНДИРОВЪЧНИ ОТ НАЧАЛОТО НА МАНДАТА

Двамата първи мъже в Община Сливен не са ползвали командировъчни при своите служебни пътувания извън града. Кметът Стефан Радев и председателят на общинския съвет Димитър Митев не са получавали парите

Новини Сливен

ОСИГУРЕН Е ДОСТЪП НА ЗЕМЕДЕЛЦИТЕ И ЖИВОТНОВЪДИТЕ ДО ОБЕКТИТЕ ИМ, ДО АПТЕКИ И ВЕДОМСТВА СРЕЩУ ПРЕДСТАВЯНЕ НА УДОСТОВЕРЕНИЯ ИЛИ СЛУЖЕБНА БЕЛЕЖКА

В отговор на получени сигнали и запитвания Областният кризисен щаб съобщава,  че държавата е създала условия за нормалното протичане на селскостопанската година. ОД на МВР е в пълна готовност, изпълнява дадените