ОБЩИНСКИ СЪВЕТ СЛИВЕН ИЗЛЕЗЕ С ОБЩА ДЕКЛАРАЦИЯ ЗАРАДИ ВЪЗМОЖНО ПРЕУСТАНОВЯВАНЕ НА ДЕЙНОСТТА НА ТОПЛОФИКАЦИЯ
юли 28, 2022 918 Прегледи

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ СЛИВЕН ИЗЛЕЗЕ С ОБЩА ДЕКЛАРАЦИЯ ЗАРАДИ ВЪЗМОЖНО ПРЕУСТАНОВЯВАНЕ НА ДЕЙНОСТТА НА ТОПЛОФИКАЦИЯ

Общински съвет Сливен излезе с обща декларация по повод писмо от „Топлофикация-Сливен-инж. Ангел Ангелов, че може да преустанови дейността си поради липса на гориво. В декларацията, която беше гласувана на днешното редовно заседание на местния парламент, общинските съветници призовават всички отговорни институции при вземане на решенията за спирането на доставките на гориво, да оценят ефектите, които ще окажат върху всички над 14 000 абонати на Топлоцентралата в Сливен. „Ние, общинските съветници от Общински съвет Сливен оценяваме всички рискове, свързани д отоплението на гражданите на Сливен. Евентуалното принудително прекратяване на дейността на Топлофикация – Сливен създава огромен риск за близо половината домакинства в Сливен, голяма част от детските градини и училища в града, лечебните заведения и хиляди наши съграждани през новия отоплителен сезон. Призоваваме всички отговорни органи и институции при вземане на управленски решения, да оценяват ефектите върху засегнатите групи граждани. За нас е неприемливо, каквото и да било управленско решение, което е в ущърб и би засегнало всички абонати на „Топлофикация-Сливен-инж. Ангел Ангелов“, се казва в декларацията.
От своя страна кметът Стефан Радев заяви, че е изключително обезпокоително, ако се стигне до преустановяване дейността на Топлофикация-Сливен.

„Почти половината наши съграждани са абонати на Топлофикация и за нас не е приемливо такива опции въобще да се поставят на дискусия. Всяко решение трябва да се взема след оценка на въздействието върху различните групи потребители и как те могат да се справят с проблемите, които ще възникнат“, заяви Радев. Той припомни, че почти всички общински дейности – училища, детски ясли и градини, спортни съоръжения, плувен басейн и административни сгради, се отопляват с парно, а при евентуално принудително спиране, ще трябва да се премине на отопление с електричество, което ще натовари бюджетите на всички потребители, както и самата електропреносна мрежа.

Предишна РЗИ - СЛИВЕН ОТБЕЛЯЗВА СВЕТОВНИЯ ДЕН ЗА БОРБА С ХЕПАТИТА С КАМПАНИЯ ЗА ИЗСЛЕДВАНЕ НА ВИРУСНИ ХЕПАТИТИ
Следваща ОБЩИНАТА ЩЕ ОТПУСНЕ СРЕДСТВА ЗА ОБОРУДВАНЕ НА АСТРОНОМИЧЕСКАТА ОБСЕРВАТОРИЯ И ЗА РЕМОНТИ В НЯКОЛКО СЕЛА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПРОКУРАТУРАТА ПОСТАНОВИ ПОСТОЯНЕН АРЕСТ ЗА УБИЕЦА

Окръжна прокуратура – Сливен задържа за срок до 72 часа Величко И. Той е обвинен за това, че умишлено е умъртвил 60-годишен мъж от гр.Сливен. Престъплението е извършено на 19.05.2020

Новини Сливен

ДЕЦА ПОДАРИХА КАРТИЧКИ НА ХОРАТА ОТ ТРЕТАТА ВЪЗРАСТ В КОТЕЛ ПО ПОВОД НАСТЪПВАНЕТО НА ПЪРВА ПРОЛЕТ

Децата от кръжок Творческо обединение „Дарования” при НЧ „Съгласие – Напредък 1870” и Общинска библиотека „Петър Матеев” подариха картички на хората от третата възраст по повод настъпването на Първа пролет.

Новини Сливен

13 КРАВИ СТАВАТ ЧАСТ ОТ ВИДОВОТО РАЗНООБРАЗИЕ НА ПП“СИНИТЕ КАМЪНИ“

Увеличава се видовото разнообразие на пасищни животни в Природния парк (ПП) „Сините камъни“, съобщиха от дирекцията на парка в Сливен. Тринайсет крави от породата „Българско кафяво говедо“ ще станат част