ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – СЛИВЕН ЗАСЕДАВА ИЗВЪНРЕДНО ТОЗИ ЧЕТВЪРТЪК – 17 МАРТ
март 16, 2022 643 Прегледи

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – СЛИВЕН ЗАСЕДАВА ИЗВЪНРЕДНО ТОЗИ ЧЕТВЪРТЪК – 17 МАРТ

Извънредно заседание на Общински съвет-Сливен е насрочено за този четвъртък, 17 март. Причината е две предложения на кмета Стефан Радев, които касаят бежанската и хуманитарна криза в Украйна.

Едното от предложенията се отнася за предоставяне на общински жилища от фонд „Резервен“ на бежанци-граждани на Република Украйна или български граждани, живеещи там, пострадали от военните действия.
Второто включва дарение на средства в помощ на цивилното население на град Тернопол, Република Украйна. В това предложение кметът Радев посочва, че в Община Сливен е постъпило писмо от кмета на побратимения град Тернопол, Република Украйна, с искане за отпускане на средства в евро, за снабдяване на цивилното население, вкл. и приходящи бежанци от централната и източната част на Украйна. Това са предимно майки с деца и възрастни хора. Искането е за снабдяване с лекарства, храна, дрехи и др. стоки от първа необходимост. В тази тежка военна обстановка, цивилното население на Украйна се нуждае от подкрепа, необходима за опазване на живота и здравето на най-уязвимите от войната – децата, жените и възрастните хора.

Предвид направеното искане от кмета на Тернопол, Община Сливен се е свързала с представител на НКФ „Каритас България“, които имат представителство в Тернопол. От фондацията са изразили съпричастност и готовност за съдействие, дарените средствата да достигнат до техните партньори в Украйна, като се предоставят за нуждите на цивилното население на територията на Тернопол“, се посочва още в предложението на кмета Стефан Радев.

Сесията ще се проведе в зала „Май“ от 9 часа.

Предишна ЖЕНА ЗАГИНА ПРИ ПОЖАР
Следваща СТЕФАН РАДЕВ: НАДЯВАМ СЕ ОБЩИНА СЛИВЕН ДА ПРЕМИНЕ ТЕЖКИЯ ПЕРИОД, БЕЗ ГРАЖДАНИТЕ ДА УСЕТЯТ ТОВА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ДВЕ МЛАДИ ЖЕНИ ОТ СЛИВЕН СА ЗАДЪРЖАНИ ЗА ПРИТЕЖАНИЕ НА НАРКОТИЦИ

Притежание на наркотици са установили полицейски служители при патрулна дейност в град Сливен. На 20 юни, в 02,00 часа, в кв.“Дружба“, е извършена проверка на 40-годишната М.К. от град Сливен.

Новини Сливен

МИНИСТЪРЪТ НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО РАЗПОРЕДИ ВРЕМЕННИ МЕРКИ ДО 14 ЮНИ

Със заповед на министъра на здравеопазването бяха въведени временни противоепидемични мерки на територията на страната за периода до 14 юни, включително. Търговските центрове –  тип „МОЛ“,  могат да работят с клиенти от

Новини Сливен

„ТОПЛОФИКАЦИЯ – СЛИВЕН“ ЕАД С ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАЧАЛОТО НА ОТОПЛИТЕЛНИЯ СЕЗОН

Във връзка с наближаване на отоплителен сезон 2019-2020 год. и предлаганите през последните десет години промоции, Ви уведомяваме, че от месец октомври 2019 г. дружеството сключва индивидуални договори за ползване