ОБЩИНСКИ СЪВЕТ НОВА ЗАГОРА ПРОВЕДЕ СВОЕТО 47-МО ЗАСЕДАНИЕ
януари 18, 2023 145 Прегледи

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ НОВА ЗАГОРА ПРОВЕДЕ СВОЕТО 47-МО ЗАСЕДАНИЕ

На 18 януари, в залата на Общински съвет Нова Загора се събраха представителите на местния парламент за първи път през 2023 г.

В началото на 47-мото редовно заседание беше направено предложение към дневния ред да бъде добавена точка във връзка с изработване и поставяне на паметна плоча с името на Никола Койчев на източната фасада на Исторически музей Нова Загора. Председателят на Постоянната комисия по култура, образование и вероизповедания (ПККОВ) Андония Спасова изказа становище, че не е необходимо точката да бъде включена, тъй като е обсъждано подобно предложение в Комисията (ПККОВ).

Заедно с главния архитект и с екипа на музея, вече е изготвен проект на паметния знак, с който да се почете делото на Никола Койчев. Проектът е готов, уточнена е и датата на откриването й – на 1 август 2023 г.

Гласуваният дневен ред включи 14 точки. Общинските съветници приеха с мнозинство всички предложения по тях.

На своето 47-мо заседание Общинскисъвет Нова Загора прие: Програма за управление и разпореждане с общинска собственост в Община Нова Загора за 2023 г.; Решение да бъде продължена дейността на „Общински пазари – Н. З.“ ЕООД; Решение за възлагане услугата „Грижа в дома” като услуга от общ икономически интерес по проект „Грижа в дома – община Нова Загора”, както и други решения, свързани с текущата работа на общинска администрация и дейностите и услугите, предоставяни от Общината.

Задълбочен дебат предизвика обсъждането на Бизнес план за развитие на дейността на „ВиК – Сливен“ ООД като ВиК оператор за периода 2022 – 2026 г.

Предишна КМЕТЪТ НА ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА ПОЗДРАВИ НОСЕЩИТЕ ИМЕНАТА НА СВЕТИ АНТОНИЙ И СВЕТИ АТАНАСИЙ
Следваща 42-ГОДИШЕН МЪЖ ОТ СЛИВЕН СЕ НУЖДАЕ ОТ ФИНАНСОВА ПОМОЩ ЗА СПЕШНО ЛЕЧЕНИЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН РЕМОНТИРА ПЕНСИОНЕРСКИЯ КЛУБ В СЕЛО ПАНАРЕТОВЦИ

Приключиха ремонтните дейности на сградата на пенсионерския клуб в село Панаретовци. Строително-монтажните работи на обекта стартираха през месец февруари и приключиха в предвидения срок. „Радвам се, че можем да се

Новини Сливен

СЛИВЕН СЕ СБОГУВА С АЛПИНИСТА АТАНАС СКАТОВ

Сливен се сбогува със своя почетен гражданин Атанас Скатов на 14 февруари в катедралния храм „Свети Димитър“. Траурният ритуал бе отслужен от Негово Високопреосвещенство сливенският митрополит Иоаникий в съслужение със

Новини Сливен

НЕПРАВОСПОСОБЕН ВОДАЧ ОТИВА НА СЪД

Неправоспособен водач, който вече има наложено административно наказание за управление на МПС, е установен от полицейски служители в град Сливен.  На 3 януари е спрян за проверка лек автомобил „Алфа