ОБЩИНСКИ СЪВЕТ НОВА ЗАГОРА ПРОВЕДЕ СВОЕТО 47-МО ЗАСЕДАНИЕ
18.01.2023 437 Прегледи

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ НОВА ЗАГОРА ПРОВЕДЕ СВОЕТО 47-МО ЗАСЕДАНИЕ

На 18 януари, в залата на Общински съвет Нова Загора се събраха представителите на местния парламент за първи път през 2023 г.

В началото на 47-мото редовно заседание беше направено предложение към дневния ред да бъде добавена точка във връзка с изработване и поставяне на паметна плоча с името на Никола Койчев на източната фасада на Исторически музей Нова Загора. Председателят на Постоянната комисия по култура, образование и вероизповедания (ПККОВ) Андония Спасова изказа становище, че не е необходимо точката да бъде включена, тъй като е обсъждано подобно предложение в Комисията (ПККОВ).

Заедно с главния архитект и с екипа на музея, вече е изготвен проект на паметния знак, с който да се почете делото на Никола Койчев. Проектът е готов, уточнена е и датата на откриването й – на 1 август 2023 г.

Гласуваният дневен ред включи 14 точки. Общинските съветници приеха с мнозинство всички предложения по тях.

На своето 47-мо заседание Общинскисъвет Нова Загора прие: Програма за управление и разпореждане с общинска собственост в Община Нова Загора за 2023 г.; Решение да бъде продължена дейността на „Общински пазари – Н. З.“ ЕООД; Решение за възлагане услугата „Грижа в дома” като услуга от общ икономически интерес по проект „Грижа в дома – община Нова Загора”, както и други решения, свързани с текущата работа на общинска администрация и дейностите и услугите, предоставяни от Общината.

Задълбочен дебат предизвика обсъждането на Бизнес план за развитие на дейността на „ВиК – Сливен“ ООД като ВиК оператор за периода 2022 – 2026 г.

Предишна КМЕТЪТ НА ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА ПОЗДРАВИ НОСЕЩИТЕ ИМЕНАТА НА СВЕТИ АНТОНИЙ И СВЕТИ АТАНАСИЙ
Следваща 42-ГОДИШЕН МЪЖ ОТ СЛИВЕН СЕ НУЖДАЕ ОТ ФИНАНСОВА ПОМОЩ ЗА СПЕШНО ЛЕЧЕНИЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ИМУНИЗАЦИИ СРЕЩУ COVID-19 НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЛАСТ СЛИВЕН ЗА ПЕРИОДА ОТ 17.05.2021г. ДО 31.05.2021г.

Към момента имунизацията срещу COVID-19 е единственото средство за овладяване на епидемичния процес. За изграждане на колективен имунитет, позволяващ овладяването на пандемията и в крайна сметка — ликвидиране на болестта,

Новини Сливен

ПУБЛИКУВАНИ СА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ПЪРВОТО КЛАСИРАНЕ НА УЧЕНИЦИТЕ В ПЪРВИ КЛАС

Днес бяха публикувани резултатите от първото класиране на учениците, които през месец септември ще постъпят в първи клас за учебната 2022/ 2023 година. От отварянето на системата до 31 май

Новини Сливен

ХОТЕЛСКИ КОМПЛЕКС „БРИЛЯНТИН“ ОБЯВИ ПРОМОЦИЯ ЗА ГОСТИТЕ В НОВОГОДИШНАТА НОЩ

Хотелски комплекс „Брилянтин“ за своите гости, които ще посрещнат Нова година в един от ресторантите му. Кувертът вече е 60 лева, съобщиха пред Sliveninfo от престижния комплекс. В цената влиза