ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ ОТ СЛИВЕН ПОДКРЕПИХА ОТЕЦ ИВАН, МИРЯНИ ЗАПОЧНАХА ГЛАДНА СТАЧКА В НЕГОВА ЗАЩИТА
21.03.2024 1000 Прегледи

ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ ОТ СЛИВЕН ПОДКРЕПИХА ОТЕЦ ИВАН, МИРЯНИ ЗАПОЧНАХА ГЛАДНА СТАЧКА В НЕГОВА ЗАЩИТА

Общински съветници от Сливен дойдоха днес пред митрополията и изразиха подкрепа за гладуващия 4-ти ден отец Иван и неговата кауза епископ Йеротей да бъде нов митрополит. Местните депутати са от различни политически групи. Те позираха за снимка заедно с гладуващия свещеник. Съветниците се подписаха в подписката за избор на епископ Йеротей за нов Сливенски митрополит.

„На практика в общинския съвет няма противоборство по този въпрос. Подкрепяме отец Иван. Считаме, че църквата ни не може да бъде изолирана от своите миряни и трябва да чуе гласът на народа божи, който иска епископ Йеротей за нов владика“, каза пред Sliveninfo Димитър Митев, председател на Общински съвет – Сливен.

Ден по-рано своя подпис за каузата на отеца е положил и кметът на Сливен Стефан Радев, който днес е приел в кабинета си временния митрополит на епархията Йоан.

Подписи положиха и миньори, дошли специално за подкрепа на отец Иван.

От днес миряни от Сливен започват щафетна гладна стачка в защита на отец Иван и неговото искане епископ Йеротей да бъде нов владика на Сливен.

„На този етап сме 13 души, всички миряни и всички за защита на отец Иван. Ще гладуваме по 3 дни и няма да пием вода“, обяви пред Sliveninfo Донка Купенова, която вече гладува.

Предишна 21 МАРТ Е МЕЖДУНАРОДНИЯТ ДЕН НА ХОРАТА СЪС СИНДРОМ НА ДАУН
Следваща В НОВА ЗАГОРА ГОСТУВА ДЪРЖАВЕН КУКЛЕН ТЕАТЪР „ГЕОРГИ МИТЕВ - ЖОРО”, ГРАД ЯМБОЛ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СТЕФАН РАДЕВ: ГЛАСУВАХ ДА ПРОДЪЛЖИ ПОЛОЖИТЕЛНАТА ПРОМЯНА В СЛИВЕН

Кандидатът за кмет на Сливен за втори мандат Стефан Радев упражни правото си на глас в СУ „Йордан Йовков“. Той заяви, че вотът му е свързан с продължаване на положителната

Новини Сливен

ФАКЕЛНО ШЕСТВИЕ И ГИРЛЯНД В ЧЕСТ НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ

Сливен отбеляза тържествено 1 ноември, Ден на народните будители. Представителни групи от училищата в Сливен преминаха с факелно шествие по бул. „Цар Освободител“. Шествието стигна до паметника на Хаджи Димитър

Новини Сливен

ОФИЦИАЛНО ВСТЪПВАНЕ В ДЛЪЖНОСТ НА НОВОИЗБРАНИЯ КМЕТ НА ОБЩИНА КОТЕЛ И ПОЛАГАНЕ НА КЛЕТВА ОТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ КОТЕЛ

На 13 ноември /понеделник/, от 10:30 ч., ще се състои първото заседание на Общинския съвет, на което  клетва ще положат новоизбраните кметове на община, на населени места и общински съветници.